Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αίγινα
    Fri 16.3°C
    Clouds

    Πέρδικα Αίγινας: Εκδρομή στο γραφικό ψαροχώρι του Αργοσαρωνικού

    ΑΙΓΙΝΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πέρδικα Αίγινας: Εκδρομή στο γραφικό ψαροχώρι του Αργοσαρωνικού

    Μόλις 10 χλμ. μακριά από το λιμάνι της Αίγινας, η Πέρδικα σάς περιμένει με πολλά ωραία ταβερνάκια που βλέπουν θάλασσα και εικόνες που θυμίζουν Κυκλάδες

    Μια εκδρομή σε ένα γραφικό ψαροχώρι είναι ό,τι πρέπει αυτή την εποχή, για να πιείτε τον καφέ σας με θέα το λιμάνι, να απολαύσετε φρέσκο ψάρι απευθείας από τα καΐκια, να βουτήξετε από τα βράχια στα γαλάζια νερά και να νιώσετε σαν πρωταγωνιστές σε ελληνική ταινία του '60. Τι θα λέγατε για μια απόδραση - αστραπή στην Αίγινα; Σε απόσταση 10 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας, το γραφικότερο ψαροχώρι του νησιού, η Πέρδικα, είναι ιδανικό για εκδρομή το Σαββατοκύριακο, μια ανάσα μακριά από την Αθήνα.

    Απόδραση στην Πέρδικα Αίγινας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Πέρδικα βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Αίγινας, σε ένα σημείο του νησιού με πολύ ωραία θέα, απέναντι από το νησάκι Μονή. Τα στενά σοκάκια και τα κατάλευκα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό με χρώμα από Κυκλάδες, ενώ οι ψαροταβέρνες και τα ουζερί προσφέρονται για γευστικές απολαύσεις πάνω στο κύμα.

    Perdika Aigina
    Perdika Aigina
    Πηγή: Shutterstock

    Ο υπερυψωμένος παραθαλάσσιος πεζόδρομος μοιάζει με μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα. Αξίζει να βρεθείτε εδώ όχι μόνο για φαγητό, αλλά και για καφέ ή ποτό την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα μέχρι την άκρη της χερσονήσου, προς την εκκλησία του Άγιου Σώστη, για να χαζέψετε τη θέα στο γαλάζιο. Την άνοιξη μπορείτε να μαζέψετε και αγριολούλουδα!

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κοντά στην Πέρδικα, η παραλία Κλήμα (ή Κλειδί) είναι κατά πολλούς η πιο ξεχωριστή της Αίγινας. Πρόκειται για έναν πανέμορφο κόλπο με άμμο, βότσαλα και διάφανα νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολυμπήσετε στην κοντινή αμμώδη παραλία Σαρπά, η οποία είναι επίσης οργανωμένη.

    Το νησάκι της Μονής

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε πολύ μικρή απόσταση από την Πέρδικα, υπάρχει ένα καταπράσινο πανέμορφο νησάκι που ακούει στο όνομα Μονή. Η πρόσβαση στη Μονή γίνεται με μικρά πλοία από το λιμάνι της Αίγινας (υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια ανά μία ώρα και τα Σαββατοκύριακα ανά μισή ώρα), αλλά και από την Πέρδικα με βάρκες. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο με καταγάλανες, τιρκουάζ σχεδόν, παραλίες, με πεύκα που κατρακυλούν μέχρι την ακρογιαλιά. Οι μοναδικοί... μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι τα παγώνια, τα ελάφια και τα αγριοκάτσικα που ζουν εκεί ελεύθερα. Είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους κι έτσι μπορείτε να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η κεντρική αμμουδερή παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα beach bar-εστιατόριο. Υπάρχει όμως άλλη μια παραλία στην πίσω πλευρά, βραχώδης, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες για όσους προτιμούν πιο ήσυχες βουτιές. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, στο ψηλότερο σημείο του νησιού βρίσκεται το παρατηρητήριο, κατάλοιπο των Γερμανών, με την απίστευτη θέα στον Σαρωνικό κόλπο και στα γύρω νησιά.

    Διαμονή

    Μόλις 100 μέτρα από το γραφικό λιμανάκι της Πέρδικας, το Perdika Suites αποτελεί ιδανική επιλογή διαμονής στην περιοχή, προσφέροντας 11 άνετα και καλαίσθητα διαμερίσματα. Μια ωραία πρόταση διαμονής είναι και το ξενοδοχείο Angelina Boutique Escape, το οποίο διαθέτει πισίνα με pool bar.

    Φαγητό

    Κλασική αξία στην Πέρδικα - κι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για φαγητό στο νησί - είναι η Ψαροταβέρνα του Νώντα που λειτουργεί από το 1936. Σε ένα µπαλκόνι αγναντεύει τη θάλασσα, σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι, θαλασσινά μαγειρεμένα με μαεστρία και παραδοσιακά πιάτα. Οι ψαροταβέρνες Το Δέκα, Remetzo και Μίλτος είναι μερικές ακόμη καλές επιλογές για φαγητό στην Πέρδικα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider