Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 21.3°C
    Clouds

    Λάιστα: Γνωρίστε το απομακρυσμένο χωριό του Ζαγορίου

    ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λάιστα: Γνωρίστε το απομακρυσμένο χωριό του Ζαγορίου

    Χτισμένη σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης, η Λάιστα είναι ένα από τα άγνωστα και απομακρυσμένα χωριά του Ζαγορίου. Δείτε όμορφες ορεινές εικόνες από το γραφικό χωριό.

    Πάπιγκο, Αρίστη, Κήποι και Μονοδένδρι είναι μερικά από τα διασημότερα Ζαγοροχώρια που μαγεύουν με την ομορφιά τους, αλλά υπάρχουν κι άλλα γραφικά χωριά που αξίζει να ανακαλύψει κανείς σε ένα ταξίδι στον «τόπο πίσω από το βουνό».

    Αν θέλετε να εξερευνήσετε ένα λιγότερο γνωστό κομμάτι της περιοχής, τότε αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα και μια επίσκεψη στη Λάιστα, ένα από τα κρυφά «διαμάντια» των Ιωαννίνων. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης, σε απόσταση 80 χλμ. από τα Ιωάννινα, αυτό το όμορφο χωριό είναι αρκετά απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου.

    Λάιστα: Το άγνωστο, απομακρυσμένο χωριό του Ζαγορίου

    travelgo.gr
    Πηγή: Nature Drone Makis Theodorou

    Ο οικισμός Λάιστα χρονολογείται από το 1580. Κατά τον 18ο και 19ο αιώνα αποτελούσε τη μοναδική κωμόπολη του Ζαγορίου. Όπως και άλλα κοντινά χωριά, όμως, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή την περίοδο της Κατοχής από τους Γερμανούς. Σήμερα, ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα πολύ όμορφο χωριό. Οι κόκκινες στέγες των σπιτιών παρεκκλίνουν από την τυπική αρχιτεκτονική των ζαγορίσιων χωριών.

    travelgo.gr
    Πηγή: Nature Drone Makis Theodorou

    Η Λάιστα διαθέτει πολλές εκκλησίες από τις οποίες ξεχωρίζει αυτή των Ταξιαρχών (1778), ενώ η υπέροχη φύση γύρω από το χωριό γεμίζει τους ταξιδιώτες με εκπληκτικές εικόνες.

    Δείτε τη Λάιστα από ψηλά στο βίντεο του Nature Drone Makis Theodorou:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider