Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 21.6°C
    Clouds

    Μονοδένδρι: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μονοπάτι της Ελλάδας

    ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μονοδένδρι: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μονοπάτι της Ελλάδας

    Δείτε από ψηλά το μονοπάτι που ξεκινάει από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι στα Ζαγοροχώρια. Βρίσκεται δίπλα σε έναν γκρεμό βάθους 500 μέτρων και προσφέρει απίστευτη θέα.

    Στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα στο Μονοδένδρι, ένα από τα πρώτα χωριά που αναπτύχθηκαν τουριστικά στην περιοχή, βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για την ιστορικότερη μονή της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου και μία από τις ομορφότερες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τόσο η κατασκευή της, μιας και είναι φτιαγμένη ολοκληρωτικά από πέτρα στο ύφος ολόκληρου του Ζαγορίου, όσο και η υπέροχη θέα προς τη χαράδρα του Βίκου, καθώς είναι χτισμένη κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού.

    Από τη Μονή της Αγίας Παρασκευής ξεκινούν και δύο μονοπάτια τα οποία εύκολα χαρακτηρίζονται τα πιο επικίνδυνα στην Ελλάδα. Πρόκειται για στενά περάσματα κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού που κινούνται παράλληλα επάνω στο φαράγγι του Βίκου. Το φάρδος τους επιτρέπει μόνο ένα άτομο και αυτό μετά βίας, ενώ το βάθος του φαραγγιού δίπλα σας, εάν ποτέ ρισκάρετε να περπατήσετε σε αυτά, σε κάποια σημεία ξεπερνά ακόμα και τα 500 μέτρα. Οι πρώτοι που διέσχισαν αυτά τα μονοπάτια ήταν ασκητές που διέμεναν πριν από εκατοντάδες χρόνια στην περιοχή και αργότερα χρησιμοποιήθηκαν από βοσκούς.

    Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της ομάδας Up Stories:

    Αξίζει να σημειωθεί πως το Φαράγγι του Βίκου είναι το βαθύτερο φαράγγι, σε αναλογία μήκους-πλάτους-ύψους παγκοσμίως, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Έχει μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα και σε πολλά σημεία του το βάθος ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider