Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 15.9°C
    Clouds

    AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι top προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι top προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

    Αυτοί είναι οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού για το φετινό Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία της AEGEAN.

    Γεμάτες πτήσεις, αυξημένη επιβατική κίνηση σε όλο το δίκτυο της και διατήρηση της προτίμησης σε προορισμούς που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν «outsider», αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής πασχαλινής επιβατικής κίνησης για την AEGEAN. Η μαζική έξοδος των επιβατών από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

    Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κέρκυρα, με την Ικαρία και τη Σητεία να αποτελούν τη φετινή ευχάριστη έκπληξη λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις.

    Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, top προορισμός είναι το Μαρόκο, με τα εισιτήρια στις πτήσεις προς το Μαρακές να έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ η Μάλαγα, η Νάπολη, αλλά και η Στοκχόλμη κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση των επιβατών.

    Οι top προορισμοί εσωτερικού

    travelgo.gr
    Κέρκυρα (πηγή: Shutterstock)

    Στο δίκτυο του εσωτερικού από τη βάση της AEGEAN στην Αθήνα, οι πτήσεις από τις 26 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο καταγράφουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, ενώ η κίνηση της επιστροφής καταγράφει ήδη πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και κορυφώνεται την Τρίτη 7 Μαΐου, όπου μεταφέρεται και η αργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

    Οι top προορισμοί εσωτερικού από τη βάση της Αθήνας είναι η Κέρκυρα, η Ικαρία, η Σητεία, τα Ιωάννινα, η Ζάκυνθος και η Κως.

    travelgo.gr
    Χίος (πηγή: Shutterstock)

    Από τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στο δίκτυο του εσωτερικού οι πληρότητες είναι αυξημένες, αγγίζοντας το 90% με τις πτήσεις της επιστροφής να είναι ήδη γεμάτες. Οι top προορισμοί είναι η Κως, η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και η Λήμνος.

    Επίσης, δρομολόγια, όπως Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Αθήνα - Ηράκλειο, Αθήνα - Ρόδος και Αθήνα - Χανιά έχουν την τάση να συγκεντρώνουν αντίστοιχα υψηλές πληρότητες, παρόλο που η εταιρεία λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για τις μετακινήσεις ειδικών κατηγοριών επιβατών όπως φοιτητές, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί κ.λπ. έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων προσθέτοντας επιπλέον συχνότητες.

    Οι top προορισμοί εξωτερικού

    travelgo.gr
    Μαρακές (πηγή: Shutterstock)

    Στο δίκτυο εξωτερικού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι πληρότητες είναι αρκετά αυξημένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεκινώντας από 75% έως 82% με την κίνηση να κορυφώνεται από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» η μέση πληρότητα των διεθνών πτήσεων κυμαίνεται από 80% έως 86%.

    Από τη βάση της Αθήνας οι top προορισμοί είναι το Μαρακές, η Λισαβόνα, η Μάλαγα, η Νάπολη, το Παρίσι και η Στοκχόλμη, ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκη στις top προτιμήσεις είναι το Παρίσι, η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Λάρνακα, το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη.

    Μάλιστα οι πτήσεις από και προς το Μαρακές εδώ και εβδομάδες παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 100% κατά τις ημέρες του Πάσχα.

    travelgo.gr
    Βαρκελώνη (πηγή: Shutterstock)

    Το φετινό Πάσχα παρουσιάζει αντίστοιχη δυναμική και ζήτηση σε σχέση με το περσινό, παρά το γεγονός ότι το 2023 το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα απείχαν χρονικά μια μόνο εβδομάδα, σε αντίθεση με φέτος όπου το διάστημα που μεσολάβησε ήταν πολύ μεγαλύτερο, αποτυπώνοντας την αυξημένη διάθεση και δυναμική των Ελλήνων ταξιδιωτών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία και και τις επιλογές των ταξιδιωτών κατά τα τριήμερα και τις αργίες της φετινής χρονιάς, διαπιστώνεται ότι πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση να επιλέγουν λιγότερο προβεβλημένους ή πολυσύχναστους προορισμούς, και να «δοκιμάζουν» νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενώ προχώρησαν στις κρατήσεις των εισιτηρίων τους αρκετά νωρίτερα, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες των προσφορών.

    Ωστόσο, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν ακόμη και σήμερα «ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» για διάφορους προορισμούς, όπως τη Βαρσοβία, το Κάιρο, το Μπρίστολ, ή το Μόναχο στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και για συγκεκριμένες πτήσεις προς την Πάρο, τη Μήλο αλλά και τη Μύκονο στο δίκτυο του εσωτερικού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider