Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Νομός Θεσπρωτίας
    Thu 12.3°C
    Rain

    Σαγιάδα: Το γραφικό ψαροχώρι στο δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σαγιάδα: Το γραφικό ψαροχώρι στο δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας

    To γραφικό ψαροχώρι της Σαγιάδας με το μικρό λιμανάκι με τα πολύχρωμα καΐκια, η γαλήνη του τοπίου, οι κοντινές παραλίες και το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για ήρεμες αποδράσεις στη Θεσπρωτία

    Είναι από εκείνα τα παραθαλάσσια μέρη με γραφικά λιμάνια και ταβερνάκια, που είναι άγνωστα στους πολλούς, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να τα ανακαλύψει κανείς. Η Σαγιάδα είναι ένα γραφικό ψαροχώρι της Θεσπρωτίας, 20 χλμ. από την Ηγουμενίτσα και το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

    Πολύ κοντά στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, η Σαγιάδα προσφέρεται για ήσυχες αποδράσεις δίπλα στη θάλασσα, για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και νόστιμα θαλασσινά και να βουτήξετε σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Ένα γραφικό ψαροχώρι για ήρεμες αποδράσεις

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σαγιάδα είναι ένα νέος οικισμός που δημιουργήθηκε μετά το 1943, όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν την άλλοτε σημαντική για τη γεωγραφική της θέση, κωμόπολη, την Παλιά Σαγιάδα και οι κάτοικοί της αναγκάστηκαν να κατέβουν κοντά στο λιμανάκι της περιοχής, το Σκάλωμα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση λίγων λεπτών από τη Σαγιάδα θα βρείτε δύο πανέμορφες παραλίες, το Κεραμίδι και το Στροβίλι. Το Κεραμίδι είναι μία μικρή οργανωμένη παραλία περιτριγυρισμένη από δέντρα, με βότσαλο, ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Το Στροβίλι βρίσκεται στους πρόποδες του ομώνυμου λόφου που μπαίνει στη θάλασσα και στην κορυφή του βρίσκονται απομεινάρια μεσαιωνικού κάστρου.

    Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε την Παλιά Σαγιάδα που βρίσκεται πάνω από τη σημερινή της τοποθεσία. Εκεί θα περπατήσετε σε λιθόστρωτα καλντερίμια, θα δείτε παλιές εκκλησίες και οικήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα απολαύσετε την πανοραμική θέα στο Ιόνιο.

    Δείτε ένα όμορφο βίντεο για τη Σαγιάδα

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider