Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ζωνιανά
    Fri 9.9°C
    Clear

    Σύβοτα: Ανακαλύψτε την εξωτική πλευρά της Ηπείρου

    ΣΥΒΟΤΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σύβοτα: Ανακαλύψτε την εξωτική πλευρά της Ηπείρου

    Οι καταπράσινοι λόφοι, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα διάσπαρτα νησάκια στην υπέροχη θάλασσα συνθέτουν ένα τοπίο εξωτικής ομορφιάς στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου

    Στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας, βρίσκει κανείς μια κοσμοπολίτικη, παραθαλάσσια γωνιά. Το καταπράσινο τοπίο, οι εξωτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, το γραφικό λιμανάκι και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο κάνουν τα Σύβοτα να σφύζουν από ζωή κάθε καλοκαίρι.

    Χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου, προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για απολαυστικές καλοκαιρινές διακοπές. Χάρη στους νέους οδικούς άξονες, η πρόσβαση στα Σύβοτα είναι πολύ άνετη, με τη διαδρομή από την Αθήνα να διαρκεί περίπου 5 ώρες (452 χλμ.) και από τη Θεσσαλονίκη 3,5 ώρες (342 χλμ.).

    Διαβάστε ακόμη:

    Βόλτα στα Σύβοτα

    travelgo.gr
    Το γραφικό λιμανάκι στα Σύβοτα (πηγή: Shutterstock)

    Τα Σύβοτα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα κοσμοπολίτικο νησί. Τα πρωινά το κέντρο του οικισμού σφύζει από ζωή, με τον κόσμο να απολαμβάνει τον καφέ του δίπλα στη θάλασσα με θέα τα κότερα που είναι αραγμένα στο λιμανάκι ενώ, όσο βραδιάζει, προσφέρουν πολλές ακόμα επιλογές για να μη σας λείψει τίποτα. Το κέντρο των Συβότων έχει πολλά μαγαζιά για φαγητό με νόστιμα ψάρια, μικρά μπαράκια με δυνατή μουσική και κοκτέιλ και γραφικά μαγαζάκια με καλοκαιρινά κοσμήματα και όμορφα είδη δώρων. Μια βόλτα, πριν δύσει ο ήλιος, με ένα παγωτό στο χέρι, θα σας χαρίσει μια μοναδική εικόνα ενός μαγευτικού ηλιοβασιλέματος στο Ιόνιο.

    Μπέλα Βράκα: Η εξωτική ροζ παραλία

    travelgo.gr
    Η Μπέλλα Βράκα είναι η παραλία-σταρ της περιοχής (πηγή:Shutterstock)

    Η παραδεισένια Μπέλλα Βράκα, η παραλία που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο, ανήκει σε εκείνες τις παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να έχετε επισκεφτεί. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους. Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι το ροζ χρώμα της άμμου που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής.

    Βουτιά σε μια φυσική «Πισίνα»

    travelgo.gr
    Η παραλία Πισίνα βρίσκεται στο ακατοίκητο νησάκι Μαυρονόρος ή Μούρτος (πηγή:Shutterstock)

    Η άλλη διάσημη και εξωτική παραλία που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Πισίνα, η οποία δεν πήρε καθόλου τυχαία το όνομά της. Τα νερά της είναι τόσο τιρκουάζ και τόσο διάφανα, που σε κάνουν να νιώθεις ότι κολυμπάς σε μια «πισίνας της φύσης». Κοιτώντας μέσα στο βυθό της φαίνονται καθαρά τα βοτσαλάκια της και τα μικρά ψάρια που κολυμπούν στα νερά της. Η παραλία έχει χοντρή άμμο και λεπτό βοτσαλάκι σε ορισμένα σημεία ενώ, μετά το μεσημέρι, τα βράχια που βρίσκονται πίσω της προσφέρουν σκιά σε πολλές γωνιές της παραλίας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Πισίνα βρίσκεται στο ακατοίκητο νησάκι που ακούει στο όνομα Μαυρονόρος ή Μούρτος και για το λόγο αυτό χρειάζεται να πάρετε καραβάκι για να την επισκεφτείτε. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση, γι΄ αυτό φροντίστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα. Τα δρομολόγια γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το κέντρο των Συβότων και στη διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα εξωτικά νερά και τη σπηλιά στο πίσω μέρος του νησιού του Αγίου Νικολάου.

    Κι άλλες υπέροχες παραλίες

    travelgo.gr
    Η παραλία Μέγα Ντράφι (πηγή: Shutterstock)

    Οι υπόλοιπες παραλίες μπορεί να μην λέγονται «Πισίνες» αλλά τα νερά τους είναι το ίδιο όμορφα, καθαρά και με αυτό το μοναδικό, γαλαζοπράσινο χρώμα των Συβότων, όσο και η Πισίνα. Οι επιλογές είναι πολλές. Οι διάσημες, γεμάτες κόσμο παραλίες της Μικρής και της Μεγάλης Άμμου που σφύζουν από νεολαία και καφετέριες δίπλα στο κύμα, το Μέγα Ντράφι με την εξωτική του παραλία ή ο Γαλλικός Μώλος, η αμμώδης, με σχετικά ζεστά νερά παραλία, ιδανική για οικογένειες και όχι μόνο. Κι αν προτιμάτε μια ήσυχη και ταυτόχρονα οργανωμένη παραλία, η Ζέρη θα σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε, αφού εκεί θα βρείτε από νεροτσουλήθρες μέχρι άνετες ξαπλώστρες για ατελείωτες ώρες ξεκούρασης δίπλα στα πεντακάθαρα νερά της.

    Κοντινές εκδρομές

    Αφήνοντας πίσω τα κρυστάλλινα νερά των Συβότων, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να επισκεφτείτε κι άλλα κοντινά, πανέμορφα μέρη. Μια ολόκληρη μέρα θα άξιζε για μία επίσκεψη στους γειτονικούς Παξούς αφού φεύγουν καθημερινά καραβάκια από τα Σύβοτα για τον Γάιο, την πρωτεύουσα των Παξών. Από εκεί μπορείτε να πάρετε βαρκούλα και να γυρίσετε όλες τις πανέμορφες παραλίες του νησιού. Σε κοντινή απόσταση από τα Σύβοτα βρίσκεται επίσης, η κοσμοπολίτικη Πάργα, η όμορφη Πέρδικα και οι πηγές του ποταμού Αχέροντα, όπου μπορείτε να περπατήσετε στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού.

    Καλοκαιρινές γεύσεις

    Στο ιταλικό εστιατόριο Mediterraneo Pizzeria & Trattoria θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από νόστιμες πίτσες και φρέσκες μακαρονάδες. Για ψαράκι, επάνω στην προκυμαία, επισκεφθείτε το Georgeo’s Family Taverna όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ποικιλία θαλασσινών, το ίδιο και στο Τρεχαντήρι. Στην παραλία Μέγα Άμμο θα βρείτε επίσης μία από τις καλύτερες ταβέρνες, το Ionion Fish Reastaurant. Μετά το γεύμα σας, η must στάση για όσους λατρεύουν το φρέσκο παγωτό είναι ο Μελένιος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις νόστιμες βάφλες του.

    Διαμονή

    • Χτισμένο αμφιθεατρικά στον λόφο που αγναντεύει την Μπέλλα Βράκα, δεσπόζει το Sivota Diamond Spa Resort, ένα ξενοδοχείο ορόσημο για τα Σύβοτα, προσφέροντας στον επισκέπτη διακριτική πολυτέλεια και απόλυτη χαλάρωση.
    • Πάνω από την καταγάλανη παραλία της Αγίας Παρασκευής, το Prima Vista Boutique Hotel & Spa ξεχωρίζει για την προνομιακή τοποθεσία του και τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του.

    • Μια καλή επιλογή είναι και το Domotel Agios Nikolaos, που απλώνεται κλιμακωτά σε έναν καταπράσινο λόφο με απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider