Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 27.3°C
    Clear

    Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού που λίγοι γνωρίζουν

    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού που λίγοι γνωρίζουν

    Δείτε από ψηλά το καλά «κρυμμένο» νησάκι του Κορινθιακού, 500 μόλις μέτρα από τις ακτές της Φωκίδας.

    Τα Τριζόνια Φωκίδας είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού με έκταση μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Καταπράσινο και άγνωστο σε πολλούς, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αποζητούν την ηρεμία και την απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές τους.

    Τα Τριζόνια αποτελούν μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι.

    Στο νησί έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό του χρώμα και το φυσικό του κάλλος, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα-μηχανάκια). Στο κέντρο του δεσπόζει το γραφικό φυσικό λιμάνι που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά σκάφη.

    Τα Τριζόνια διαθέτουν τρεις παραλίες. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration

    Πώς θα πάτε

    Τα Τριζόνια απέχουν 240 χλμ. από την Αθήνα και 40 χλμ.από την Πάτρα. Το νησί βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, απέναντι από τον οικισμό Γλυφάδα και είναι προσβάσιμο με τακτική επικοινωνία μέσω πλοιαρίου από τον οικισμό Χάνια, ο οποίος απέχει 25 χλμ. από τη Ναύπακτο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider