Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.6°C
    Clouds

    Λαυρεωτική Ριβιέρα: Το «νησί της Αττικής» από ψηλά

    ΣΟΥΝΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λαυρεωτική Ριβιέρα: Το «νησί της Αττικής» από ψηλά

    Αυτή είναι ίσως η πιο όμορφη γωνιά της Αττικής.

    Με αφορμή τον πρώτο μεγάλο καύσωνα του καλοκαιριού, η ομάδα Up Stories μας παρουσιάζει την Λαυρεωτική Ριβιέρα, την αγαπημένη γωνιά της Αττικής που θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε πως είναι και το «νησί της Αττικής».

    Για τους περισσότερους Αθηναίους η ριβιέρα της Αττικής είναι το κομμάτι από τη Γλυφάδα μέχρι και το Λαγονήσι. Για αυτούς που γνωρίζουν όμως την Αττική πολύ καλά, η πραγματική ριβιέρα της είναι η Λαυρεωτική.

    Αμέτρητοι υπέροχοι αλλεπάλληλοι κολπίσκοι άλλοι με τρομερές αμμουδιές και άλλοι πιο άγριοι βραχώδεις αλλά πάντα με υπέροχα πεντακάθαρα νερά βρίσκονται εκεί έτοιμοι να υποδεχθούν τους απανταχού Αθηναίους και όχι μόνο καθώς την περιοχή επισκέπτονται και αρκετοί τουρίστες.

    ΚΑΠΕ, Τσίου, Πορτ Αρθουρ και Ασημάκη είναι μόνο μερικές από τις υπέροχες παραλίες της περιοχής που παρουσιάζονται στο βίντεο.

    Και φυσικά το σήμα κατατεθέν της Λαυρεωτικής είναι ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ίσως ο ομορφότερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας με τον εκπληκτικό ναό να βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού και να κόβει την ανάσα του επισκέπτη με την επιβλητική ομορφιά του.

    Κοντά στο Λαύριο βρίσκεται και ο Φάρος Βρυσάκι, ο νοτιότερος φάρος της Αττικής με την απέραντη θεά στο Αιγαίο.

    Πηγή: Up Stories

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider