Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκιάθος
    Sun 14.4°C
    Clear

    Τσουγκριάς: Το νησάκι που αγάπησαν οι Beatles

    ΣΚΙΑΘΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τσουγκριάς: Το νησάκι που αγάπησαν οι Beatles

    Μια βόλτα στο καταπράσινο, ακατοίκητο νησάκι απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου. Μια τροπική γωνιά με λευκές αμμουδιές και υπέροχα νερά.

    Απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου βρίσκεται μια νησίδα με πυκνή βλάστηση από πεύκα και όμορφες αμμώδεις παραλίες, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για βουτιές και χαλάρωση τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο λόγος για τον Τσουγκριά.

    Στο νησάκι θα φτάσετε με καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου ή το λιμανάκι των Αχλαδιών. Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε εκεί, θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κάποιον εξωτικό παράδεισο. Λευκές αμμουδιές, δέντρα, εξωτικά νερά και ένα γραφικό εκκλησάκι σκαρφαλωμένο στο βράχο, συνθέτουν το πανέμορφο σκηνικό. Οι δυο προσβάσιμες με καραβάκι παραλίες βρίσκονται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου, χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή κατά παραγγελία του εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη, προσφέρει πανέμορφη θέα. Το καταπράσινο νησάκι διαθέτει επίσης δύο μικρές λιμνούλες, καθώς και ένα ερειπωμένο πλέον ελαιοτριβείο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όταν οι Beatles επισκέφτηκαν την Σκιάθο και κολύμπησαν στην παραλία του Τσουγκριά έκαναν προσπάθειες να αγοράσουν το νησάκι, καθώς μαγεύτηκαν από τα τροπικά του χρώματα.

    Δείτε μαγευτικά πλάνα από το νησάκι στο βίντεο του haanity:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider