Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17°C
    Clouds

    Παλαιό Τρίκερι: Το ήσυχο νησάκι του Παγασητικού όπου ο χρόνος σταματά

    ΠΗΛΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παλαιό Τρίκερι: Το ήσυχο νησάκι του Παγασητικού όπου ο χρόνος σταματά

    Στις νότιες απολήξεις του Πηλίου, στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου, το Παλαιό Τρίκερι είναι ένας παράδεισος ηρεμίας και ομορφιάς. Ένα άγνωστο και καταπράσινο νησάκι με ειδυλλιακές παραλίες, ιδανικό για χαλαρές διακοπές.

    Η μαγεία των καλοκαιρινών διακοπών είναι να ανακαλύπτεις και καινούργιους μικρούς παραδείσους. Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά και πολυδιαφημισμένα και το μόνο που αναζητάτε είναι το τρίπτυχο ήλιος-θάλασσα-ηρεμία, τότε έχουμε τον ιδανικό προορισμό για εσάς. Ένα ήσυχο και καταπράσινο νησάκι, «εκτός ραντάρ», που βρίσκεται στο νότιο Πήλιο, στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου.

    Φτάνοντας στο χωριό Τρίκερι στο νότιο Πήλιο, θα κατηφορίσετε για τον Αλογόπορο κι από εκεί θα πάρετε θαλάσσιο ταξί ή καΐκι για το Παλαιό Τρίκερι, έναν παράδεισο ηρεμίας και ομορφιάς.

    paleo_trikeri
    paleo_trikeri
    Πηγή: Shutterstock

    Το Παλαιό Τρίκερι είναι ένα νησάκι με έκταση μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και λίγους μόνιμους κατοίκους. Εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και το τοπίο σε ταξιδεύει στην Ελλάδα άλλων εποχών. Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Τα μονοπάτια θα σας οδηγήσουν από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη, μέσω υπέροχων διαδρομών μέσα στην πυκνή βλάστηση. Το νησί διαθέτει έναν και μοναδικό οικισμό, χτισμένο σχεδόν μες στον ελαιώνα.

    Σε ένα ύψωμα, στο μέσο του νησιού, δεσπόζει το παλιό βυζαντινό μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας, χτισμένο τον 19ο αιώνα, το οποίο εξωτερικά θυμίζει φρούριο. Το μοναστήρι έχει περίπου 100 κελιά, περιποιημένη πλακόστρωτη αυλή και θέα προς το Αιγαίο, την Εύβοια, τον Παγασητικό και ολόκληρο το Πήλιο. Aπό το 1948 μέχρι το 1953, εδώ έζησαν πάνω από 5.000 γυναίκες - πολιτικοί εξόριστοι.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το νησάκι είναι κατάφυτο και διαθέτει θαυμάσιες παραλίες με πρασινογάλαζα νερά που αξίζει να ανακαλύψετε – οι πιο γνωστές είναι η Πράσινη Άμμος, η Αφέτκα και η Αγία Σοφία. Μπορείτε να πάτε στις παραλίες είτε με τα πόδια, από μαγευτικά μονοπάτια που περνούν μέσα από ελαιώνες, είτε με βάρκα.

    Το Παλαιό Τρίκερι διαθέτει λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και δύο ταβέρνες στο γραφικό λιμανάκι που σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, απευθείας από τα καΐκια, για να απολαύσετε μαζί με ντόπιο τσίπουρο.

    Πώς θα πάτε στο Παλαιό Τρικέρι

    Για να φτάσετε στο Παλαιό Τρίκερι, θα πρέπει να διανύσετε μια διαδρομή περίπου 85 χιλιομέτρων από τον Βόλο με κατεύθυνση τον Αλογόπορο, η οποία διασχίζει μερικά από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου. Λίγο πριν τον Αλογόπορο, θα συναντήσετε το Τρίκερι, ένα πηλιορείτικο χωριό με αέρα νησιώτικο, χτισμένο σε πλαγιά. Μόλις φτάσετε στο λιμανάκι του Αλογόπορου, θα σταθμεύσετε και θα πάρετε θαλάσσιο ταξί που θα σας πάει στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι μέσα σε λίγα λεπτά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider