Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σίφνου
    Thu 17.4°C
    Clouds

    NOS Hotel & Villas, NOS, όπως… Sif-NÓS

    ΣΙΦΝΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    NOS Hotel & Villas, NOS, όπως… Sif-NÓS

    18 σουίτες μοιρασμένες σε τέσσερα πέτρινα κτίσματα σαν προστατευτική αγκαλιά σιφνιώτικου χωριού. Εσωτερικά που υπερασπίζονται την ιδιωτικότητα του χώρου, αλλά και κοινοί τόποι που σε προτρέπουν στο “μαζί”.

    Το όνομά του -εμπνευσμένο από τον τρόπο που το ντόπιο γλωσσάρι θέλει τις λέξεις να προφέρονται κομμένες στα μισά τους-, συντόμευση του ονόματος του νησιού στο οποίο βρίσκεται (Sif-NÓS), αλλά και παραπομπή την ίδια ώρα στην λατινική αντωνυμία «εμείς», «μας», «εμάς», ενσταλάζει στον γενετικό κώδικα του νέου ξενοδοχείου την αίσθηση του «ανήκειν», της επι-κοινωνίας, της σύνδεσης μεταξύ μας. Αυτή είναι άλλωστε η πρόθεση του ολοκαίνουργιου NOS Hotel & Villas. Να σου αποκαλυφθεί αμέσως, μόλις σου συστηθεί με το όνομά του. Να σου πει ότι εδώ θα ζήσεις την κομψή σύνοψη της Σίφνου, θα χαρείς να ενώσεις το εγώ με το εμείς. Και μαζί, να σου προτείνει μια φυσική και γοητευτική σχισμή μέσα στο χώρο και στο χρόνο, όπου το σήμερα έρχεται για να συναντηθεί με το χθες. Για να να ξανανιώσει χαμένες απολαυστικές αισθήσεις, να θυμηθεί την πρώτη ύλη του και τελικά να επαναπροσδιοριστεί και να συνεχίσει αποτοξινωμένο, αναβαπτισμένο, ανανεωμένο.

    c

    Η τοποθεσία του συγκλονιστική. Στην προνομιακή περιοχή του Φάρου και σε απόσταση… βουτιάς από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, το NOS υψώνεται σαν μια ανεξάρτητη χερσόνησος. Προικισμένη με εικόνες, λες και παρμένες από drone, γεμάτες με το γαλάζιο του Αιγαίου και με την εμβληματική Παναγία της Χρυσοπηγής να δεσπόζει στα δεξιά του κάδρου. Θεματοφύλακας της ανεπιτήδευτης φινέτσας και της παράδοσης του νησιού, το συγκρότημα μοιάζει με φυσική προέκταση-συνοπτική περίληψη του απαράμιλλου φυσικού τοπίου. Φωτεινά και ευρύχωρα εσωτερικά, που ξεκινούν και καταλήγουν σε απομονωμένες αυλές, βεράντες και μπαλκόνια, ενώνουν με μοναδική λεπτότητα και ευγένεια το μέσα με το έξω, το τότε με το τώρα. Ένα συγκρότημα που αναβαθμίζει το χάρτη της φιλοξενίας του νησιού. Φτιαγμένο για το κοινό που αναζητά την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και τις μοναδικές εμπειρίες. Για εκείνο που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του και να παρασυρθεί από τις μουσικές, τις χαρές και τη χάρη του. Και να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα, αλλά μαζί και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες. Το NOS είναι οικείο, φωτεινό, εξωστρεφές, πηγαίο, φυσικό, γνήσιο. Με λίγα λόγια είναι η ίδια η πολυτέλεια της απόλαυσης, ή τουλάχιστον ό,τι ορίζουμε σήμερα ως τέτοια. “Η κομψότητα που διακρίνει τη Σίφνο στο σύνολό της, μας υπέδειξε ότι αυτός είναι ο ιδανικός τόπος για να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών όπου θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις καλύτερες πρακτικές εξυπηρέτησης του επισκέπτη που έχουμε συγκεντρώσει από τα ταξίδια μας ανά τον κόσμο”, επιβεβαιώνουν οι ιδιοκτήτες του NOS.

    NOS, όπως NOSταλγία

    Τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ως προς την εσωτερική του διακόσμηση το συγκρότημα των 4 κτιρίων και 18 σουίτων (από 29 έως 50 τετραγωνικά) του NOS φέρει στην ετικέτα του την ηχηρή υπογραφή του K-Studio των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Καραμπατάκη. “Στο NOS προσπαθήσαμε να φέρουμε τις ποιοτικές της σύνθεσης ενός χωριού. Με τους ενδιάμεσους χώρους, τα καλντερίμια, τις αυλές, αλλά και την πλατεία του χωριού να ‘αναπαρίσταται’ στο άνοιγμα γύρω από το εστιατόριο και την πισίνα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καραμπατάκης.

    travelgo.gr

    Εδώ η γλώσσα του σχεδιασμού και της κατασκευής είναι εμπνευσμένη από την τοπική αρχιτεκτονική. Και ο διάλογος του εντός με το εκτός, του παρελθόντος με το παρόν, αδιάκοπος, Το ίδιο και τα παιχνιδίσματα με το φυσικό φως, όπως φιλτράρεται μέσα από μια ελιά, μια μπουκαμβίλια, μια πέργκολα. Η περίτειχη, γεμάτη με το γιασεμί του νησιού, αυλή αντικαθιστά την τυπικότητα μιας κλασικής εσωτερικής reception και οι διάσπαρτοι φλάροι (οι χαρακτηριστικές σιφνιώτικες κεραμικές σόμπες με τα στόμια), σημεία στίξης στους εξωτερικούς χώρους, αναλαμβάνουν να σου μιλήσουν για την αιώνων παράδοση της κεραμοποιίας σε αυτόν τον τόπο.

    Ο πρόλογος της ιδιωτικής αυλής με την έκπληξη του υγρού στοιχείου θα σε προετοιμάσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο για τη σουίτα σου που ακολουθεί αμέσως μετά. Εδώ οι γεωμετρίες και το φως μαλακώνουν με τις καμάρες και τους θολωτούς διαδρόμους να δημιουργούν το κουκούλι της ιδιωτικότητάς σου. Η γήινη χρωματική παλέτα, τα φυσικά, καθαρά και απτά υλικά -η πέτρα, το μάρμαρο, η κουρασάνη- συμπυκνώνουν σε μόλις λίγα τετραγωνικά όλη την μοναδικότητα αυτού του κομματιού κυκλαδίτικης γης και των παράγωγων της. Οι κεραμικοί νιπτήρες, αλλά και αντικείμενα, όπως τα σαν πλεκτά καλάθια σκαμπό, υμνούν τη δεξιοτεχνία των Σιφναίων τεχνητών την ίδια ώρα που τα Coco-mat στρώματα, τα ηχεία Μarshall, οι καφετιέρες Nespresso και οι tote bags με τις πετσέτες θαλάσσης λειτουργούν ως υλικές αναφορές της σύγχρονης ευζωίας. Τα πρωτότυπα έργα τέχνης της Joanna Burtenshaw μεταφέρουν τη δυναμικότητα του τόπου στο εσωτερικό κάθε δωματίου, ενώ οι οντάδες, τα καθιστικά και οι τραπεζαρίες στις βεράντες δημιουργούν το εφέ του διπλού δωματίου και σου δίνουν την επιλογή να μεταφέρεις τις δραστηριότητες ενός δωματίου εκτός. Όλοι οι χώροι αποπνέουν ηρεμία, ευγενική απλότητα, εκλεπτυσμένη πολυτέλεια, δένοντας μαγικά με τη γαλήνη και την αγνότητα του αυθεντικού τοπίου.

    NOS, όπως NOSτιμον Ήμαρ

    travelgo.gr

    Υπό την υψηλή καθοδήγηση του executive chef Αθηναγόρα Κωστάκου -τον δημιουργό πίσω από τα διάσημα μυκονιάτικα projects αλλά και τα success storιes όπως τα Noema και Loco-, το εστιατόριο του NOS δεν είναι μόνο η επιτομή του gathering στον φιλόξενο ανοιχτό του χώρο, αλλά η δυνατότερη υποψηφιότητα του φετινού πρωταγωνιστή στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Εδώ η ελληνικότητα και η εντοπιότητα, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην εκτέλεση των συνταγών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. “Το zero waste και η ντόπια πρώτη ύλη είναι οι βασικοί παρονομαστές στο μενού που ετοιμάσαμε για το εστιατόριο του NOS. Όλες οι μαγειρικές τεχνικές αλλά και οι πρώτες ύλες της Σίφνου και των Κυκλάδων -με έμφαση στην ωμοφαγία- έχουν εδώ τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο”, τονίζει ο Αθηναγόρας Κωστάκος. Το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές, ο ταραμάς από τόνο Αλοννήσου και το μαγειρεμένο αργά αρνί καπνιστό με κλιματόβεργες, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που σερβίρονται εδώ και ασπάζονται τη φιλοσοφία του sharing (μεγάλες μερίδες). Υποκινώντας το μοίρασμα γύρω από ένα τραπέζι… Όπου πίνεις, δοκιμάζεις, γελάς, μοιράζεσαι, ανήκεις.

    Όπως ακριβώς το NOS ανήκει και μοιράζεται ταυτόχρονα την ιστορία και την ομορφιά του τόπου του. Με εσένα που αναζητάς το τώρα της παλιάς αυθεντικής φιλοξενίας. Ανεπιτήδευτα, αγνά και αδιαπραγμάτευτα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider