Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαμοθράκη
    Sun 17.3°C
    Clear

    Οι εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στη Σαμοθράκη

    ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
    Κείμενο: Κλέλια Φατούρου
    Οι εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στη Σαμοθράκη

    Αν αναζητάτε λίγη δροσιά, μπόλικο πράσινο, θάλασσα και καταρράκτες, τότε η Σαμοθράκη είναι ο προορισμός σας.

    Όταν μιλάμε για νησιά, ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχουν μόνο οι Κυκλάδες και το Ιόνιο. Ευτυχώς, η Ελλάδα είναι γεμάτη με ομορφιές σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, και η Σαμοθράκη είναι ένα έκτακτο παράδειγμα αυτού. Πας οδικώς μέχρι την Αλεξανδρούπολη ή την Καβάλα και περνάς με καράβι. Εναλλακτικά, πας και από Λαύριο, αλλά θα φτάσεις σε 11 ώρες. Θα φτάσεις όμως στον παράδεισο.

    Αν αναζητάς λίγη δροσιά, μπόλικο πράσινο, θάλασσα και καταρράκτες, η Σαμοθράκη έχει φτιαχτεί για εσένα. Παρακάτω, σου εξηγούμε τους λόγους που την κάνουν τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.

    Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αξίζει να πας στη Σαμοθράκη μόνο και μόνο για να δεις νερά να πέφτουν από 35 μέτρα και να δημιουργούν ένα φανταστικό σημείο για κολύμπι. Γνωστές και ως βάθρες, θυμίζουν πισίνα και υπάρχουν σε διάφορα σημεία του νησιού. Μην παραλείψεις να πας στον Φονιά, που έχει φαράγγι και χρειάζεται περπάτημα.

    Οι παραλίες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν προτιμάς την άμμο, ατύχησες. Στη Σαμοθράκη κυριαρχεί το βότσαλο ή το χαλίκι αλλά τα νερά είναι υπέροχα. Μερικές χαρακτηριστικές παραλίες είναι οι Κήποι, η Παχιά Άμμος και ο Βάτος.

    Φαράγγια για κατάβαση

    Αν είσαι αθλητικός τύπος και σου αρέσει το περπάτημα, δεν γίνεται να πας στη Σαμοθράκη και να μην κάνεις κατάβαση στα φαράγγια, που έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Το βουνό Σάος, ή Φεγγάρι όπως είναι πιο γνωστό, σε περιμένει.

    Φύση και αρχαιότητα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν θες να απολαμβάνεις το τσιπουράκι σου, ατενίζοντας δέντρα, πράσινο και ευρήματα από την αρχαιότητα, είσαι στο σωστό μέρος. Δεν είναι τυχαίο που παλιά αποκαλείτο το Νησί των Μεγάλων Θεών.

    Στη Σαμοθράκη για κατσίκι

    Τα κατσίκια είναι παντού στο νησί και θα τα δεις να κατεβαίνουν μέχρι και στις παραλίες. Επίσης είναι η τοπική σπεσιαλιτέ, που θα απολαύσεις στην ταβέρνα Ο Βράχος (τη βάζουν όμως και σε σάντουιτς). Αν είσαι ψαροφάγος, θα βρεις και φρέσκα ψάρια στην ταβέρνα Αργώ, ενώ η ντόπια μπίρα Φονιάς έχει την τιμητική της. Μην φύγεις χωρίς να φας τηγανίτες αλλά και τσιγαριστή φασολάδα.

    Πηγή: Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider