Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σάμος
    Sat 23.7°C
    Clear

    Οδοιπορικό στους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου

    ΣΑΜΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οδοιπορικό στους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου

    Ανεβήκαμε στους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου και δοκιμάσαμε τα φημισμένα, αρωματικά κρασιά του νησιού που ταξιδεύουν σ’ όλο τον κόσμο.

    Η σελήνη, οι φάσεις της, τα μαγνητικά πεδία και η κοσμική ενέργεια μελετημένα από τα χρόνια του αστρονόμου Αρίσταρχου του Σάμιου. Οι αρχέγονες ρίζες. Τα ψηλά, καταπράσινα νεραϊδοβουνά με τις πηγές και τους καταρράκτες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Τα δροσερά σπήλαια όπου αναζητάς λίγη από τη γνώση του Πυθαγόρα, αλλά και τη Φυτώ, μια από τις δέκα Σίβυλλες του κόσμου, για να σου πει τα μελλούμενα.

    Οι ορεινοί αμπελώνες χτισμένοι σε αναβαθμίδες. Οι εντυπωσιακές παλιές πέτρινες αποθήκες και τα βαρελοποιεία με τις δρύινες μυρωδιές αιώνων. Η πλούσια γη της Σάμου που για να κρατηθεί εύφορη χρειάζεται χέρια, γνώση και σκληρή δουλειά. Η φιλοξενία και η σοφία των ανθρώπων που δεν κουβαλούν μονάχα την επικούρεια παράδοση και φιλοσοφία, αλλά και νεότερα πάθη, όπως του εμφυλίου.

    Στο βάθος η Ήρα με τον επιβλητικό ναό της και ο Διόνυσος, που ο μύθος θέλει να βοηθήθηκε από τους Σαμιώτες για να εξοντώσει τις Αμαζόνες και να τους χαρίζει για αντάλλαγμα τα μυστικά της αμπελοκαλλιέργειας και του κρασιού, μια παράδοση που έχει ξεκινήσει 3.000 χρόνια πριν.

    Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider