Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ρόδος
    Fri 17.6°C
    Clouds

    Ανεξερεύνητη Ρόδος: Αφιέρωμα του Guardian στην άγνωστη πλευρά του νησιού

    ΡΟΔΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ανεξερεύνητη Ρόδος: Αφιέρωμα του Guardian στην άγνωστη πλευρά του νησιού

    Ο Guardian ταξιδεύει στη Ρόδο, επισκέπτεται γραφικά – και άγνωστα στους πολλούς- χωριά της ενδοχώρας και ανακαλύπτει μια άλλη πλευρά του κοσμοπολίτικου νησιού, μακριά από τα πλήθη των τουριστών

    Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στη Ρόδο έκανε πρόσφατα ο Guardian, παρουσιάζοντας ένα λιγότερο γνωστό πρόσωπο του μεγαλύτερου νησιού των Δωδεκανήσων. «Μακριά από τα τουριστικά hotspots, αυτό το δημοφιλές νησί του Αιγαίου έχει ακόμα άφθονη μαγεία», γράφει στην εισαγωγή του άρθρου η δημοσιογράφος Annabelle Thorpe, η οποία επισκέφθηκε γραφικά χωριά της ενδοχώρας, όπου ανακάλυψε μια πιο ήρεμη και παραδοσιακή πλευρά της Ρόδου.

    Ρόδος: Η άλλη πλευρά του κοσμοπολίτικου νησιού

    Κοσκινού Ρόδος
    Κοσκινού Ρόδος
    Κοσκινού (πηγή: Shutterstock)

    Το άρθρο του Guardian ξεκινάει με μια επίσκεψη στο μικρό χωριό Απόλλωνα, όπου βρίσκεται η ταβέρνα Παράγκα, ένα σημείο συνάντησης για όλους τους καλοφαγάδες του νησιού. Ο ιδιοκτήτης της, Γιάννης Ευθυμίου, είναι παθιασμένος με την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ρόδου. Η δημοσιογράφος αναφέρει τα παραδοσιακά φαγητά της ταβέρνας και περιγράφει μια «θεατρική στιγμή» του ιδιοκτήτη, ο οποίος ανοίγει απαλά το κεραμικό σκεύος για να αποκαλύψει ένα άψογο στιφάδο, που μαγειρεύεται από το πρωί, σερβιρισμένο μαζί με ζουμερές πατάτες.

    travelgo.gr
    Η ταβέρνα Παράγκα στο χωριό Απόλλωνα (πηγή: Παράγκα)

    «Τα Απόλλωνα είναι μόνο ένα από τα δεκάδες χωριά που είναι διάσπαρτα στους λόφους και τις κοιλάδες της ενδοχώρας της Ρόδου, πολλά από τα οποία συνδέονται με μονοπάτια πεζοπορίας και φιλοξενούν παραδοσιακές ταβέρνες ή ήσυχα μπαρ. Αυτά τα ήσυχα χωριουδάκια είναι ιδανικά για ανοιξιάτικες διακοπές, όπου μπορείτε να περάσετε τις μέρες σας περπατώντας και εξερευνώντας, αντί να αποφεύγετε τη ζέστη», γράφει η Annabelle Thorpe.

    travelgo.gr
    Κοσκινού (πηγή: Shutterstock)

    Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος επισκέπτεται το χωριό Κοσκινού με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα ασβεστωμένα σπίτια που είναι ντυμένα με βουκαμβίλιες. «Νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό νησί», σχολιάζει για το ήσυχο χωριό ενώ απολαμβάνει το γεύμα της στην ταβέρνα Τάσος.

    travelgo.gr
    Έμπωνας (πηγή: Shutterstock)

    Την επόμενη μέρα επισκέπτεται τα διασημότερα αξιοθέατα του νησιού, την παλιά πόλη της Ρόδου και τις περίφημες Πηγές Καλλιθέας, τα οποία, όπως σημειώνει, είναι γεμάτα με επισκέπτες, ενώ στο δρόμο για το νότιο τμήμα του νησιού και τη Λίνδο, κάνει μια στάση στο Μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας. Αφού κάνει μια βόλτα στην τουριστική Λίνδο, δραπετεύει από τα πλήθη με μια εκδρομή στο παραδοσιακό χωριό του Έμπωνα, που φημίζεται για το καλό κρασί και τα εκλεκτά κρέατα που σερβίρουν οι ταβέρνες του.

    travelgo.gr
    Παραλία Λάρδου (πηγή: Shutterstock)

    Την τελευταία μέρα της στη Ρόδο, η Annabelle Thorpe βρίσκεται στο χωριό Λάρδος και γοητεύεται από τους χαλαρούς ρυθμούς της νησιωτικής ζωής. Η δημοσιογράφος του Guardian κλείνει το άρθρο αναφέροντας ότι σε αυτά τα ήσυχα χωριά της ενδοχώρας χτυπά πραγματικά η καρδιά της Ρόδου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider