Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πρέβεζα
    Thu 16.9°C
    Clouds

    Αρτολίθια: Η καλά κρυμμένη παραλία της Πρέβεζας με τους φυσικούς κυματοθραύστες

    ΠΡΕΒΕΖΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αρτολίθια: Η καλά κρυμμένη παραλία της Πρέβεζας με τους φυσικούς κυματοθραύστες

    Δείτε από ψηλά τα Αρτολίθια, μια σχετικά άγνωστη αλλά πανέμορφη παραλία στην Πρέβεζα, με ήρεμα, γαλαζοπράσινα νερά και μια σειρά από μεγάλους βράχους μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν σαν φυσικοί κυματοθραύστες

    Η ακτογραμμή του νομού Πρέβεζας έχει μήκος πάνω από 50 χλμ. προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σε παραλίες που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Εξερευνώντας κανείς την περιοχή, συναντά από χρυσαφένιες ακτές, παραλίες με βότσαλα ή κατάλευκη άμμο μέχρι και μικρούς βραχώδεις όρμους με σπηλιές και καταπράσινα κρυστάλλινα νερά.

    Μια όχι και τόσο γνωστή παραλία της Πρέβεζας είναι τα Αρτολίθια, που βρίσκονται στο ύψος του Ζαλόγγου, κοντά στην Εθνική Οδό που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα. Μια παραλία πανέμορφη και απάνεμη με καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά για αυτούς που αναζητούν κάτι το ξεχωριστό για τις βουτιές τους.

    Διαβάστε ακόμη

    Αρτολίθια: Η γαλαζοπράσινη παραλία με τα ήρεμα σαν λάδι νερά

    travelgo.gr

    Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλοι βράχοι που ορθώνονται στη σειρά μέσα στη θάλασσα και σχεδόν ενώνονται μεταξύ τους σαν φυσικοί κυματοθραύστες, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Εξαιτίας αυτών των βράχων η παραλία είναι απάνεμη και τα νερά της πάντα «λάδι».

    Η παραλία Αρτολίθια έχει ψιλή άμμο και βότσαλο, ενώ τα νερά βαθαίνουν ομαλά. Πρόκειται για μια απόμερη και ήσυχη παραλία, ιδανική για οικογένειες και όσους αποζητούν την απόλυτη χαλάρωση.

    Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο και απέχει 27 χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας. Δεν είναι οργανωμένη, γι' αυτό φροντίστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα πριν την επισκεφθείτε. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε ταβερνάκια για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι από το Ιόνιο.

    Δείτε την παραλία Αρτολίθια από ψηλά στο βίντεο

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider