Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Νομός Θεσπρωτίας
    Wed 11.3°C
    Rain

    Θεσπρωτία: Δείτε από ψηλά τις μαγευτικές παραλίες της

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Θεσπρωτία: Δείτε από ψηλά τις μαγευτικές παραλίες της

    Εντυπωσιακά πλάνα γεμάτα πράσινο και τιρκουάζ σε ένα ταξίδι από ψηλά στις ωραιότερες παραλίες της Θεσπρωτίας

    Η Θεσπρωτία, αν και κατά 70% ορεινή, διαθέτει μαγευτικές παραλίες για κάθε γούστο: παραλίες με ψιλή άμμο ή βότσαλο, πολυσύχναστες και οργανωμένες, αλλά και ερημικές, όλες με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Από την περιοχή της Πέρδικας και την απόμακρη και δύσκολα προσβάσιμη παραλία Πράμα Μάλι μέχρι και την παραλία Στροβίλι, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, η ακτογραμμή του νομού είναι γεμάτη με μικρές παραλίες περιτριγυρισμένες από απότομα βράχια. Μερικές από αυτές είναι δύσκολα προσβάσιμες, αλλά αξίζει να τις ανακαλύψετε.

    Διαβάστε ακόμη: «Βουτιά» στη μυθική παραλία του Οδυσσέα στην Ήπειρο

    Στη Θεσπρωτία θα συναντήσετε πολλούς κολπίσκους που σχηματίζουν μικρές παραλίες, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, όπως ο Κόκκινος Βράχος, το Καμίνι και η Αγία Παρασκευή.

    Η παραδεισένια Μπέλλα Βράκα, η παραλία που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο, ανήκει σε εκείνες τις παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να έχετε επισκεφτεί. Μαζί με τη Μικρή και τη Μεγάλη Άμμο στα Σύβοτα είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες της περιοχής. Το Δρέπανο, το Καραβοστάσι και η Πλασταριά είναι από τις λίγες παραλίες του νομού που είναι μεγάλες σε έκταση.

    Η παραλία Αρρίλα με το γραφικό λιμανάκι στην άκρη της και μερικές παραλίες που διαθέτουν οργανωμένο κάμπινγκ όπως ο Σοφάς, ο Ναυτίλος και το Καλάμι, συγκαταλέγονται στις καλύτερες επιλογές. Εκτός από τα κοσμοπολίτικα Σύβοτα, μια βόλτα στη Σαγιάδα κοντά στις εκβολές του Καλαμά θα ολοκληρώσει την περιπλάνησή σας στις μαγευτικές ακτές της Θεσπρωτίας.

    Απολαύστε τις παραλίες της Θεσπρωτίας στο βίντεο του Epirustravel.eu

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider