Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.3°C
    Clear

    Λεφόκαστρο: Το γαλήνιο ψαροχώρι του Πηλίου που αξίζει να ανακαλύψετε

    ΠΗΛΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λεφόκαστρο: Το γαλήνιο ψαροχώρι του Πηλίου που αξίζει να ανακαλύψετε

    Γνωρίστε το Λεφόκαστρο, ένα μικρό και γραφικό χωριό δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του Παγασητικού, ιδανικό για διακοπές χαμηλών τόνων στο Πήλιο.

    Στα παράλια του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση 35 χλμ. από τον Βόλο, θα συναντήσετε το γαλήνιο Λεφόκαστρο, ένα ψαροχώρι με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και ρυθμούς που θα σας χαλαρώσουν. Μπορεί να μην είναι από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου, όμως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές, χαλάρωση και κολύμπι σε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά.

    Η πλούσια βλάστηση κυριαρχεί σε όλο το χωριό και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το Λεφόκαστρο διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και οι διακοπές εδώ έχουν «άρωμα» παλιάς Ελλάδας. Το σκηνικό αποτελείται από ψαρόβαρκες που δένουν στον μόλο, παραλιακά ταβερνάκια και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Σύμφωνα με μια εκδοχή, το όνομα του χωριού προέρχεται από ένα «λευκό» μεσαιωνικό κάστρο, απομεινάρι του οποίου βρέθηκε εκεί. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το «λεφό» ως πρώτο συνθετικό της ονομασίας του χωριού, προέρχεται είτε από το επώνυμο ενός από τους πρώτους οικιστές, είτε από το ρήμα γλείφω, αφού το χωριό το «γλείφει» η θάλασσα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Οι υπέροχες παραλίες της περιοχής είναι ό,τι πρέπει για ήσυχες βουτιές. Αν βρεθείτε εδώ, αξίζει να κολυμπήσετε στη γειτονική παραλία Ραζή όπου τα δέντρα κατεβαίνουν έως τη θάλασσα. Με βάση σας το Λεφόκαστρο, μπορείτε να επισκεφθείτε την κοσμοπολίτικη Άφησσο, ενώ αν κατευθυνθείτε νότια θα συναντήσετε τα παραθαλάσσια χωριά Κάλαμος, Πάου, Χόρτο, Μηλίνα και Τρίκερι.

    Δείτε μαγευτικά πλάνα από το Λεφόκαστρο στο βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider