Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.9°C
    Clouds

    Πήλιο: Για σκι με θέα το Αιγαίο

    ΠΗΛΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πήλιο: Για σκι με θέα το Αιγαίο

    Όσοι αναζητούν την περιπέτεια στο χιονισμένο Πήλιο, θα τη βρουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Αγριόλευκες όπου η κατάβαση γίνεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

    Ανάμεσα στον Παγασητικό και στο Αιγαίο, το Πήλιο είναι από τους προορισμούς εκείνους που μπορείς να τους χαρείς όλες τις εποχές του χρόνου. Όταν ο χειμώνας σκεπάζει το βουνό των Κενταύρων με την κατάλευκη μαγεία του, το τοπίο γίνεται ονειρικό. Όσοι αναζητούν την περιπέτεια στο χιονισμένο Πήλιο, θα τη βρουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Βόλο. Εδώ, οι λάτρεις του χιονιού έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία χειμερινού σκι με θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

    Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου: Σκι με θέα στη θάλασσα

    travelgo.gr
    Πηγή: Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

    Για να φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο, θα ακολουθήσετε το δρόμο από το Βόλο προς την Πορταριά, θα διασχίσετε την Πορταριά και θα ανηφορίσετε για ακόμα 5 χλμ. περίπου μέσα στο δάσος μέχρι τα Χάνια. Από εκεί θα συνεχίσετε για άλλα 2 χλμ. έως τη θέση Αγριόλευκες όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες αναπτύσσεται στο βουνό σε υψόμετρο 1.471 μ. Εδώ, η κατάβαση γίνεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και με θέα στο Αιγαίο.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το χιονοδρομικό διαθέτει 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ., εκ των οποίων οι 4 είναι κύριες πίστες για σκι (εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας) και μία για δρόμο αντοχής. Στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού θα βρείτε τρεις χώρους στάθμευσης, εστιατόριο και αναψυκτήριο, καταφύγιο, καταστήματα ενοικίασης και πώλησης εξοπλισμού σκι και snowboard, καθώς και ιατρείο. Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 ετών και άνω.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μην παραλείψετε μια βόλτα στον μικρό οικισμό Χάνια, σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Πηλίου. Χτισμένα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, περικυκλωμένα από δάση οξιάς και καστανιάς, μόλις 2 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο, αποτελούν ιδανικό ορμητήριο για τις χειμερινές σας διακοπές.

    Βόλτα σε Πορταριά και Μακρινίτσα

    travelgo.gr
    Μακρινίτσα (πηγή: Shutterstock)

    Η Πορταριά και η Μακρινίτσα είναι από τα χωριά εκείνα στα οποία θες να επιστρέψεις με τα πρώτα κρύα του χειμώνα, αν σου αρέσουν οι κλασικές αξίες. Να περπατήσεις στα λιθόστρωτα καλντερίμια τους, να δοκιμάσεις νόστιμους πηλιορείτικους μεζέδες και τσίπουρο απολαμβάνοντας τη θέα στον Παγασητικό και να κάνεις αναζωογονητικούς περιπάτους στα υγρά δάση με τις οξιές και τις καστανιές.

    travelgo.gr
    Πορταριά (πηγή: Shutterstock)

    Είναι τα πρώτα χωριά που συναντά κάποιος ανηφορίζοντας από τον Βόλο. Μεγάλα και γεμάτα επιλογές, με ωραία αρχοντικά, περίτεχνες λιθόκτιστες βρύσες, καλοφτιαγμένους ξενώνες, παραδοσιακές ταβέρνες και αρκετά καταστήματα, είναι τα πιο κοσμικά και τουριστικά αναπτυγμένα, ενώ αποτελούν ιδανική βάση για όσους θέλουν να επισκεφθούν το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider