Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 17.4°C
    Clouds

    Βουτούμι: Η κορυφαία παραλία του Ιονίου που μαγεύει με τα νερά της

    ΠΑΞΟΙ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βουτούμι: Η κορυφαία παραλία του Ιονίου που μαγεύει με τα νερά της

    Το Βουτούμι στους Αντίπαξους είναι μία από τις ωραιότερες και πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας. Ο συνδυασμός των χρωμάτων του νερού με την ανοιχτόχρωμη άμμο και τα ολόλευκα βότσαλα, δημιουργεί από ψηλά την ψευδαίσθηση ότι τα πάντα αιωρούνται πάνω από τον βυθό

    Δίπλα στους Παξούς, σε απόσταση 5,5 μιλίων βρίσκονται οι Αντίπαξοι, ένα μικρό νησί με παραδεισένιες ακτές. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, γνωρίζουν ότι η παραλία Βουτούμι είναι ένα μαγευτικό μέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά φιγουράρει σε λίστες κορυφαίων διεθνών ταξιδιωτικών περιοδικών ως μία από τις τοπ παραλίες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

    Τα νερά στο Βουτούμι είναι τόσο διάφανα που κάνουν τα σκάφη να μοιάζουν σα να αιωρούνται πάνω από το βυθό! Πέρα από τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν πισίνα, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η πλούσια βλάστηση, με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βουτούμι: Η παραδεισένια παραλία στους Αντίπαξους

    travelgo.gr
    Το Βουτούμι στους Αντίπαξους είναι μία από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας (Πηγή: Shutterstock)

    Οι Παξοί είναι ένα πραγματικό στολίδι του Ιονίου. Μια συστάδα μικρών νησιών και βραχονησίδων (τα μεγαλύτερα από τα οποία είναι οι Παξοί και οι Αντίπαξοι), μόλις 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, συμπυκνώνουν τα πιο πολύτιμα δώρα του ελληνικού καλοκαιριού και τα προσφέρουν σε συσκευασία... μινιόν. Εξωτικές παραλίες και εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές, χωριά με παραδοσιακή επτανησιώτικη αρχιτεκτονική, διάσπαρτα μέσα στους απέραντους ελαιώνες, βλάστηση που φτάνει μέχρι τα διάφανα νερά.

    Δεν γίνεται να ταξιδέψεις μέχρι τους Παξούς και να μην πάρεις το καραβάκι για τους Αντίπαξους για να κολυμπήσεις σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας: το Βουτούμι. Εδώ, τα γαλανά διάφανα νερά, η λευκή άμμος σε συνδυασμό με τα βότσαλα και η πυκνή βλάστηση που κατηφορίζει προς τη θάλασσα δημιουργούν ένα απόλυτα εξωτικό τοπίο που θα ζήλευε και η Χάβαη.

    Οι παραλίες Βρίκα και Μεσοβρίκα συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σκηνικό που συναντάει ο επισκέπτης στους Αντίπαξους. Στην ενδοχώρα του νησιού υπάρχουν απέραντες εκτάσεις με αμπέλια, όπου παράγεται εκλεκτό κρασί. Η πρόσβαση στους Αντίπαξους γίνεται με καραβάκι από το λιμάνι των Παξών, τον Γάιο.

    Το Travel Inspiration πέταξε πάνω από το Βουτούμι και κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider