Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 20.8°C
    Clouds

    Νικιά: Το χωριό στη Νίσυρο με την ωραιότερη μικρή πλατεία του Αιγαίου

    ΝΙΣΥΡΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νικιά: Το χωριό στη Νίσυρο με την ωραιότερη μικρή πλατεία του Αιγαίου

    Το γραφικό χωριό Νικιά με τη διάσημη βοτσαλόστρωτη πλατεία και την πανοραμική θέα στο ηφαίστειο, είναι ένα από τα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε αν βρεθείτε στη Νίσυρο

    Η Νίσυρος είναι ένα νησί που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο. Η αύρα του ηφαιστείου, οι γραφικοί οικισμοί, οι θερμές ιαματικές πηγές, η άγρια γοητεία και η ενέργειά της την κάνουν μοναδική. Ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσετε αν βρεθείτε στη Νίσυρο είναι τα Νικιά, ένα χωριό χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου σε υψόμετρο 400 μ., που προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο και την καλντέρα.

    Διαβάστε ακόμη7 τοπία στα ελληνικά νησιά που μοιάζουν από άλλο πλανήτη

    Μικρά δρομάκια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, χρωματιστές πόρτες και κεραμοσκεπές δημιουργούν ένα γραφικό σκηνικό σε έναν από τους ωραιότερους οικισμούς των Δωδεκανήσων. Όλα τα δρομάκια καταλήγουν στην Πόρτα, τη μικρή και πολυφωτογραφημένη πλατεία του χωριού, που είναι διάσημη για το ελλειπτικό της σχήμα και το εκπληκτικό βοτσαλωτό στο κέντρο της, έργο του ντόπιου τεχνίτη Πασχάλη Πασχαλάκη. Εδώ θα δείτε την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου, μία από τις ομορφότερες του Αιγαίου. Καθίστε για καφέ ή ένα μεζεδάκι στα καφενεία που βρίσκονται στην πλατεία και μείνετε εκεί μέχρι το δειλινό για να απολαύσετε τη θέα στους κρατήρες του ηφαιστείου.

    travelgo.gr
    Η πλατεία Πόρτα είναι διάσημη για το ελλειπτικό σχήμα και το εκπληκτικό βοτσαλωτό της (Πηγή: Shutterstock)

    Στα Νικιά βρίσκεται και το μοναδικό Ηφαιστειολογικό Μουσείο της Ελλάδας - μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Στεγάζεται στο πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού, είναι υπερσύγχρονο και διαδραστικό και λειτουργεί όλο το χρόνο. Η τοποθεσία του είναι ιδανική, πάνω στα χείλη της καλντέρας, με πανοραμική θέα στο εσωτερικού του ηφαιστείου. Εδώ θα μάθετε τα πάντα για τα ηφαίστεια της Ελλάδας, θα δείτε πώς γεννήθηκε η Νίσυρος και θα θαυμάσετε ηφαιστειακά πετρώματα με ασυνήθιστα ονόματα και χρώματα.

    Δείτε τα Νικιά Νισύρου από ψηλά

    Διακοπές πάνω στο ηφαίστειο

    travelgo.gr
    Το ενεργό ηφαίστειο της Νισύρου είναι ένα μοναδικό γεωλογικό αξιοθέατο (Πηγή: Shutterstock)

    Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Νισύρου είναι χωρίς αμφιβολία το ηφαίστειο, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε. Πριν από 25.000 και 15.000 χρόνια, δύο εκρήξεις του ηφαιστείου «γέννησαν» τη σημερινή καλντέρα διαμέτρου 4 χλμ. Ο «Στέφανος» είναι ο διασημότερος από τους υδροθερμικούς κρατήρες που βρίσκονται μέσα στην καλντέρα. Καθώς κατεβαίνετε στον τεράστιο κρατήρα, βλέπετε κίτρινα και λευκά χρώματα, τρύπες που κοχλάζουν, τεράστιες ρωγμές, ενώ η μυρωδιά του θειαφιού κάνει την εμπειρία ακόμα πιο απόκοσμη. Εδώ θα αισθανθείτε πραγματικά τη ζεστή ανάσα της γης κάτω από τα πόδια σας.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider