Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μύκονος
    Fri 16.3°C
    Clear

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας

    ΜΥΚΟΝΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας

    Διάσημη, αντιφατική, μοναδική και, σε κάθε περίπτωση, αξέχαστη, η Μύκονος είναι ένα νησί με διεθνή ακτινοβολία που διατηρείται διαρκώς στην πρώτη γραμμή. Η κοσμική βασίλισσα των Κυκλάδων έχει πολλά πρόσωπα και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε διάθεση

    Οι πρώτοι που «ανακάλυψαν» τη Μύκονο ήταν οι επιστήμονες της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής που εργάζονταν στη Δήλο. Τότε, το 1873, η Μύκονος ήταν ένα ήσυχο νησί. Πολύ αργότερα, τη δεκαετία του '60, έγινε η μεγάλη τουριστική έκρηξη, με ηχηρά ονόματα του διεθνούς jet set να επιλέγουν το «νησί των ανέμων» για τις διακοπές τους, χτίζοντας το μύθο και την παγκόσμια φήμη του. Όλοι τους λάτρεψαν την αρμονική συμβίωση του παραδοσιακού με την ανέμελη, μποέμικη ζωή στα μαγευτικά καλοκαιρινά τοπία του νησιού και τη διασκέδαση στα φημισμένα στέκια που έγραψαν ιστορία.

    Σήμερα, με την εικόνα της να έχει αλλάξει σημαντικά, η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ένα νησί με διεθνή ακτινοβολία που διατηρείται διαρκώς στην πρώτη γραμμή. Για τους περισσότερους τουρίστες είναι το νησί των ξέφρενων πάρτι, της ρεζερβέ ξαπλώστρας δίπλα στο κύμα και των διασημοτήτων από κάθε γωνιά του πλάνητη. Πέρα όμως από τη λαμπερή βιτρίνα της, η σταρ του ελληνικού καλοκαιριού έχει και μια άλλη πλευρά, πιο ήρεμη, απλή και αυθεντική, που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η λαμπερή Χώρα της Μυκόνου

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Η Χώρα της Μυκόνου είναι μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων (πηγή: Shutterstock)

    H Χώρα της Μυκόνου αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς. Επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο λάτρεψαν τη μοναδική ατμόσφαιρα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Είναι αδύνατο να μην θα χαθείς μέσα στα αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια (οι Μυκονιάτες έφτιαξαν μια πόλη-λαβύρινθο για να προστατευτούν από τους πειρατές) με τα ολόλευκα σπίτια και τα διάσπαρτα φροντισμένα εκκλησάκια που βρίσκονται ανάμεσα σε μπουτίκ, γκαλερί, μπαρ και gourmet εστιατόρια.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Φρεσκοασβεστωμένο σοκάκι της Χώρας (πηγή: Shutterstock)

    Στη βόλτα σας θα σταματήσετε για να θαυμάσετε την Παναγία την Παραπορτιανή, στολίδι του νησιού και μία από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες όλου του Αιγαίου. Αυτή η εκκλησία με τη λιτή ομορφιά που δένει αρμονικά με το τοπίο, αποτελεί στην ουσία διώροφο σύμπλεγμα πέντε εκκλησιών και ονομάστηκε έτσι λόγω της τοποθεσίας της δίπλα στο «παραπόρτι» - τη μικρή πύλη του μεσαιωνικού κάστρου της Χώρας.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Η λιτή ομορφιά της Παναγιάς της Παραπoρτιανής γοητεύει τους επισκέπτες (πηγή: Shutterstock)

    Η Μικρή Βενετία είναι ίσως η διασημότερη γωνιά της Μυκόνου. Μια γειτονιά χωρίς γόνδολες, αλλά με πολύχρωμα καπετανόσπιτα και μπαλκόνια που κρέμονται πάνω από το νερό. Η Μικρή Βενετία είναι επίσης παγκοσμίως γνωστή ως το σημείο που θα απολαύσετε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Στο βάθος αριστερά, θα δείτε τους επιβλητικούς ανεμόμυλους να ατενίζουν το πέλαγος - είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού των ανέμων.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Η διάσημη Μικρή Βενετία με τα καπετανόσπιτα που βρέχονται από το κύμα (πηγή: Shutterstock)

    Μην παραλείψετε να δείτε τις συλλογές των αξιόλογων μουσείων της Μυκόνου. Για να γνωρίσετε την πλούσια παράδοση του νησιού επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, στη γειτονιά του Κάστρου, που έχει ακόμα δύο παραρτήματα: το Μύλο του Μπόνη (αναπαλαιωμένος μύλος στη θέση Άνω Μύλοι) και το Σπίτι της Λένας, ένα αυθεντικό μυκονιάτικο σπίτι του 19ου αιώνα. Το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου, που διηγείται την ιστορία της σχέσης του νησιού με τη θάλασσα, αξίζει επίσης την προσοχή σας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου φιλοξενεί αξιόλογα εκθέματα κυρίως από τα προϊστορικά μέχρι τα υστεροελληνιστικά χρόνια.

    Οι παραλίες της Μυκόνου

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Η διάσημη παραλία Super Paradise από ψηλά (πηγή: Shutterstock)

    Ένα από τα μεγάλα αβαντάζ της Μυκόνου είναι οι πολυάριθμες παραλίες της. Εδώ βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Κοσμικές, αμμουδερές, οργανωμένες, ήσυχες και απόμερες. Σε όποια και να πάτε, θα κολυμπήσετε σε εκπληκτικά, πεντακάθαρα νερά. Ο καλά οργανωμένος και προφυλαγμένος από τα μελτέμια Ορνός είναι η πρώτη από τις νότιες παραλίες και μία από τις ωραιότερες του νησιού. Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Παράγκα, Paradise, Super Paradise, Ελιά, Καλό Λιβάδι και Καλαφάτης είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε αυτή την πλευρά.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Ο Ορνός είναι η πρώτη από τις νότιες παραλίες και μία από τις ωραιότερες του νησιού (πηγή: Shutterstock)

    Στα βόρεια, ξεχωρίζουν η Φτελιά, ο Πάνορμος αλλά και ο απομονωμένος Άγιος Σώστης που θυμίζει Μύκονο άλλων εποχών. Η Μύκονος έχει και ήσυχες παραλίες. Αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας χωρίς πολυκοσμία, στρώστε την πετσέτα σας στη χαμηλού προφίλ Κάπαρη (λίγα μέτρα μετά τον Αϊ-Γιάννη), στην τεράστια και αμμώδη Φραγκιά (στον δρόμο προς την Λια), στη Μερχιά, στη Μερσίνη ή στο Τηγάνι, κάτω από τα Μεταλλεία.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Η παραλία του Αγίου Σώστη θυμίζει Μύκονο άλλων εποχών (πηγή: Shutterstock)

    Για ακόμα πιο μοναχικές βουτιές και λίγη έξτρα περιπέτεια, αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας μία εξόρμηση σε κάποιο από τα τρία μικρά νησιά γύρω από τη Μύκονο: τη Ρήνεια, το Τραγονήσι και τα Κταπόδια. Εκεί σας περιμένουν πριβέ παραλίες με φανταστικά νερά και εντυπωσιακές σπηλιές για εξερεύνηση. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μάσκα και αναπνευστήρα.

    Η «άλλη» Μύκονος

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Πρωί στον Γιαλό της Μυκόνου (πηγή: Shutterstock)

    Αν θέλετε να γνωρίσετε την παραδοσιακή ζωή του νησιού, κάντε μια βόλτα στη γραφική Άνω Μερά, που απέχει 8 χλμ. από τη Χώρα. Το μοναδικό χωριό της Μυκόνου έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία της μυκονιάτικης παράδοσης. Στην κεντρική πλατεία θα βρείτε καφενεδάκια και ταβέρνες για να δοκιμάσετε ντόπια πιάτα, καθώς και το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του, ο επισκοπικός θρόνος και ο άμβωνας κατασκευάστηκαν στη Φλωρεντία στα τέλη του 18ου αιώνα.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Το μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής στην Άνω Μερά (πηγή: Shutterstock)

    Οι γνώστες του νησιού θα σας διαβεβαιώσουν ότι το ηλιοβασίλεμα δεν αξίζει μόνο στη Μικρή Βενετία. Είναι εξίσου ωραίο και από τον Φάρο του Αρμενιστή, με την υπέροχη θέα προς την Τήνο. Αυτός ο επιβλητικός φάρος, που βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι, στο βορειοδυτικότερο άκρο του νησιού, κατασκευάστηκε το 1891 και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία του νησιού. Η θέα και η απόκοσμη γοητεία του τοπίου θα σας αποζημιώσουν.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Ηλιοβασίλεμα στον Φάρο του Αρμενιστή (πηγή: Shutterstock)

    Η ανεμοδαρμένη Φτελιά είναι η καλύτερη παραλία της Μυκόνου για windsurfing. Υπάρχει όμως κι άλλος ένας λόγος για να την επισκεφτείτε: ο νεολιθικός οικισμός της περιοχής, ο οποίος χρονολογείται στο 5.000 π.Χ και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους του Αιγαίου.

    Αυθεντικές μυκονιάτικες γεύσεις

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Η Μύκονος διαθέτει μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων (πηγή: Shutterstock)

    Μη φύγετε από το νησί χωρίς να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά προϊόντα του: κοπανιστή (μαλακό τυρί με έντονη, πιπεράτη γεύση), λούζα (αλλαντικό που φτιάχνεται από χοιρινό κόντρα φιλέτο), μυκονιάτικα λουκάνικα, κρεμμυδόπιτα, αλλά και μυρωδάτα αμυγδαλωτά. Γεύσεις μιας λιτής νησιωτικής κουζίνας που θα σας μείνουν αξέχαστες.

    Δήλος: Το ιερό νησί στο κέντρο των Κυκλάδων

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Η Δήλος είναι ένα σπουδαίο παγκόσμιο μνημείο (πηγή: Shutterstock)

    Για να δείτε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, θα πάρετε το καραβάκι για τη Δήλο. Μολονότι ένα από τα μικρότερα νησιά του Αιγαίου, στην αρχαιότητα αποτελούσε το μεγαλύτερο λατρευτικό κέντρο, καθώς ο μύθος θέλει τη Λητώ - καταδιωκόμενη από την εκδικητική μανία της Ήρας - να καταφεύγει στο νησί για να γεννήσει εκεί τα δίδυμα παιδιά της, τον Απόλλωνα και την Άρτεμη. Οι ανασκαφές άρχισαν το 1873 από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, ενώ από το 1990 η Δήλος αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Τα διάσημα λιοντάρια της Δήλου (πηγή: Shutterstock)

    Όλο το νησί είναι ένα υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο. Eρείπια ναών, ιερών, αγοράς, θεάτρου, γυμναστηρίου και οικιών ταξιδεύουν τους χιλιάδες επισκέπτες αιώνες πίσω. Σήμα κατατεθέν του νησιού, τα διάσημα λιοντάρια, στη δυτική πλευρά της Λεωφόρου των Λεόντων. Σήμερα, μπορεί να τα θαυμάσει κανείς, μαζί με άλλα σημαντικά ευρήματα, στο Μουσείο της Δήλου, ενώ στην αρχική τους θέση, στον αρχαιολογικό χώρο, θα δει πιστά αντίγραφά τους. Τα καραβάκια για τη Δήλο ξεκινούν από το παλιό λιμάνι της Μυκόνου και το ταξίδι διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά.

    ΟΔΗΓΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

    Διαμονή

    Χώρα Μυκόνου

    • Το Semeli Best Hotel Mykonos, σε απόσταση 500 μ. από την παραλία Μεγάλη Άμμος, διαθέτει όμορφα διακοσμημένα καταλύματα με θέα στη θάλασσα, πισίνα γλυκού νερού με ξαπλώστρες και spa.
    • Χτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία στην περιοχή Πετεινάρος, σε απόσταση 800 μ. από το κέντρο της Μυκόνου, το Petinaros Hotel προσφέρει όλα όσα ζητά ο επισκέπτης για άνετες και ξέγνοιαστες διακοπές.
    • Στην πλαγιά ενός λόφου με θέα τη γραφική Χώρα της Μυκόνου και τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο, το Marisso Hotel προσφέρει μια χαλαρή και ήσυχη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε τις διακοπές σας.
    • Φωλιασμένο στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου, με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, το Melangel συνδυάζει ένα σύγχρονο, μινιμαλιστικό και μοντέρνο στυλ με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.
    • Το Tharroe of Mykonos είναι ένας παράδεισος χαλάρωσης και ιδιωτικότητας. Βρίσκεται στην κορυφή ενός μικρού λόφου και προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, το Αιγαίο Πέλαγος, τους ανεμόμυλους και τη Χώρα της Μυκόνου.
    • Στην πιο exclusive τοποθεσία της Χώρας της Μυκόνου, με εκπληκτική θέα στο παλιό λιμάνι, το PNOE SEAFRONT RESIDENCE MYKONOS συνδυάζει τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου παγκόσμιας κλάσης με την οικειότητα μιας ιδιωτικής κατοικίας.
    • Το Sunset Paraportani Rooms προσφέρει μοντέρνα και πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια ακριβώς δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας της Παραπορτιανής και πολύ κοντά στους ανεμόμυλους και τη Μικρή Βενετία.
    • Το Constantina Zorz Xydakis βρίσκεται στην περιοχή της Σχολής Καλών Τεχνών στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν έντονο κυκλαδίτικο στυλ.
    • Πλήρως ανακαινισμένο το 2018 από τον φημισμένο Γάλλο σχεδιαστή Fabienne Spahn, το Kouros Hotel and Suites προσφέρει μια αποκλειστική, κομψή, χαλαρωτική εμπειρία.
    • Εμπνευσμένο από την τοπική αρχιτεκτονική των παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών και εναρμονισμένο με το σύγχρονο design, το A Hotel Mykonos προσφέρει άνετη διαμονή με προσιτή πολυτέλεια.
    • Το Grand Beach Mykonos βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στην αμμώδη παραλία της Μεγάλης Άμμου, σε απόσταση 400μ. από τη Χώρα της Μυκόνου.
    • Μια καλή επιλογή στην παραλία της Μεγάλης Άμμου είναι και το Mykonos Beach Hotel, ένα οικογενειακό ξενοδοχείο που προσφέρει ποιοτική φιλοξενία.

    Ορνός

    • Στο καλύτερο σημείο της φημισμένης παραλίας του Ορνού και με πανοραμική θέα στο Αιγαίο, το Adorno Beach Hotel & Suites συνδυάζει αρμονικά την κομψή μποέμ πολυτέλεια με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο έχει ξεχωρίσει και βραβευτεί για τη μοναδική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών που προσφέρει στους επισκέπτες του (Summer Hotel of the Year 2021 στα Greek Hotel Awards και χρυσό βραβείο Summer Stay 2022 στα Tourism Awards).
    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    Adorno Beach Hotel Suites
    • Το 4* Dionysos Luxury Hotel Mykonos είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που προσφέρει πολυτέλεια, ήσυχη ατμόσφαιρα, καθώς και άψογη, προσωπική και φιλική εξυπηρέτηση λίγα μόλις μέτρα από την παραλία του Ορνού.

    Κόρφος

    • Το OSOM Resort είναι ένα boutique ξενοδοχείο με 12 ευρύχωρες σουίτες. Οι όμορφα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις μαζί με τα προσεκτικά επιλεγμένα διακοσμητικά στοιχεία και τους γενναιόδωρους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους το κάνουν να ξεχωρίζει.
    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    OSOM Resort

    Άγιος Ιωάννης

    • Σε μια υπέροχη τοποθεσία μόλις λίγα βήματα μακριά από την παραλία του Αγίου Ιωάννη, με καταπληκτική θέα προς τη Δήλο, το Mykonos Moussa προσφέρει πληθώρα πολυτελών υπηρεσιών και ανέσεων σε συνδυασμό με μια αυθεντική φιλοξενία.

    Πλατύς Γιαλός

    • Εμπνευσμένο από το κυκλαδίτικο τοπίο, το Art Hotel Pelican Bay προσφέρει όμορφους χώρους, άριστες υπηρεσίες και πολυτελή δωμάτια με καλαίσθητη διακόσμηση.
    • Το Kamari Hotel είναι κομψό και μοντέρνο ξενοδοχείο σε ιδανική τοποθεσία ανάμεσα σε δύο υπέροχες παραλίες, τον Πλατύ Γιαλό και την Ψαρού.

    Πλιντρί

    • Σε απόσταση μόλις 1 χλμ. από την παραλία Super Paradise και 1 χλμ. από το αεροδρόμιο της Μυκόνου, το ξενοδοχείο Bianco a Nero Mykonos είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα πολυτελές και ιδιαίτερο καταφύγιο για χαλάρωση και εξορμήσεις στο νησί των ανέμων

    Ελιά

    • Στο Maregold Mykonos, ένα μικρό adults only συγκρότημα με σουίτες που βρίσκεται πάνω από την παραλία της Ελιάς, θα βρείτε το ιδανικό καταφύγιο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομορφιά του νησιού.

    Καλό Λιβάδι

    • Χτισμένη σε μια υπέροχη τοποθεσία στο Καλό Λιβάδι, η πολυτελής Villa Kalo Lidavi προσφέρει ιδιωτικότητα, απομόνωση και εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα που φτάνει μέχρι τη Νάξο. Η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα.
    • Μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από την παραλία, η εντυπωσιακή Villa Blue Sapphire προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε μεγάλες παρέες και οικογένειες που αναζητούν το δικό τους καταφύγιο στη Μύκονο.

    Καλαφάτης

    • Σε μια υπέροχη τοποθεσία, ακριβώς πάνω από τον όμορφο κόλπο του Καλαφάτη, το 4 αστέρων Anemoessa Boutique Hotel, με τη μίνιμαλ αισθητική του, αναδεικνύει την ομορφιά του νησιού μέσα από κάθε του χώρο.

    Χουλάκια

    • Tο συγκρότημα Anerousses Mykonian Traditional Houses προσφέρει μοναδικές επιλογές διαμονής σε πολυτελή παραδοσιακά σπίτια και δωμάτια υψηλής αισθητικής με όλες τις ανέσεις, κοντά στην παραλία του Αγίου Στεφάνου και μόλις 5 χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου.

    Άγιος Στέφανος

    • Το Hotel Artemis βρίσκεται μπροστά ακριβώς από την παραλία του Αγίου Στεφάνου. Η καταπληκτική παραλία, το φιλικό περιβάλλον και η σωστή οργάνωση του ξενοδοχείου, εγγυώνται μια όμορφη διαμονή κατά την επίσκεψη σας στη Μύκονο.

    Φαγητό

    Χώρα Μυκόνου

    • Το εστιατόριο M-eating φιλοξενείται σε ένα παραδοσιακό μυκονιάτικο κτήριο των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Μη χάσετε την παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα με τυροβολιά.
    • Στο restaurant bar Nōema, ο Αθηναγόρας Κωστάκος δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον μενού με στοιχεία από την κυκλαδίτικη παράδοση και εξαιρετικές πρώτες ύλες.
    • Με θέα τη Μικρή Βενετία και τους επιβλητικούς ανεμόμυλους, το Nice n Easy σερβίρει μεσογειακά πιάτα με πρωταγωνιστές τα ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα, αλλά και πεντανόστιμες vegetarian επιλογές.
    Μύκονος: Εξερευνώντας το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας
    • Στην υπέροχη αυλή του Kalita θα γευτείτε πιάτα μεσογειακής δημιουργικής κουζίνας που υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Βάιος Ντούτσιας.
    • Στην περιοχή της Λάκκας, το Bakalo, παλιό μπακάλικο που μετατράπηκε σε εστιατόριο, ταξιδεύει τον επισκέπτη σε κυκλαδίτικες γεύσεις.
    • Για πεντανόστιμη πίτσα, λαχταριστές μακαρονάδες κι άλλα πιάτα ιταλικής κουζίνας, κλείστε τραπέζι στην όμορφη αυλή του Catari.
    • Στην περιοχή Δραφάκι, μόλις 2 λεπτά οδικώς από τη Χώρα, το La Rosticceria σερβίρει μία από τις καλύτερες πίτσες του νησιού και εξαιρετικά ζυμαρικά.

    Άνω Μερά

    • Οι παραδοσιακοί κρεατοφάγοι δίνουν ραντεβού στο Ό,τι Απόμεινε για γουρουνόπουλο με τραγανή πέτσα και σταυλίσια μπριζόλα.

    Ορνός

    • To 2021, o πολυβραβευμένος Βρετανός σεφ Jason Atherton άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο, το Mykonos Social, στο ξενοδοχείο Santa Marina, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.
    • Η ταβέρνα Konstantis σερβίρει από τα 1967 τα δημοφιλή πιάτα της δίπλα στο κύμα.

    Άγιος Ιωάννης

    • Στο BeefBar Mykonos θα γευτείτε από tacos με χταπόδι και τραγανό καλαμάρι τεμπούρα μέχρι wagyu ταλιάτα και rib eye.

    Παράγκα

    • Τα θαλασσινά της ταβέρνας του Τάσου, μίας από τις πιο ιστορικές της Μυκόνου, θεωρούνται κορυφαία όπως και το ψάρι του.
    • Η οικογενειακή ταβέρνα Νικόλας στην παραλία Αγία Άννα Παράγκας φημίζεται για το ποιοτικό φαγητό της από το 1967.

    Φωκός

    • Στην παραλία του Φωκού, στο ομώνυμο ταβερνάκι θα γευθείτε φρέσκες σαλάτες με λαχανικά από τον κήπο τους, ψητό ψάρι στη σχάρα, διαφορετικά μαγειρευτά κάθε μέρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider