Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Sun 19.9°C
    Clouds

    Απόδραση στη Μεσσηνία: Όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο τριήμερο του Navarino Challenge

    ΜΕΣΣΗΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Απόδραση στη Μεσσηνία: Όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο τριήμερο του Navarino Challenge

    Το Navarino Challenge, η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, μας δίνει αφορμή για μια εκδρομή με πολλές επιλογές στη Μεσσηνία και την Πύλο.

    Δεν είναι τυχαίο το ότι η Μεσσηνία έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Βουνό και θάλασσα, μαγευτική φύση, ιστορία, πολιτισμός, παράδοση και γαστρονομία συνδυάζονται αρμονικά σε έναν ξεχωριστό προορισμό τεσσάρων εποχών που μπορεί να σας προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες.

    Το επερχόμενο Navarino Challenge 2023 αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για να βρεθείτε στη Μεσσηνία τον Οκτώβριο και να απολαύσετε τρεις μέρες άθλησης και χαλάρωσης σε μαγικά τοπία. Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα επιστρέφει ανανεωμένη για 11η χρονιά, στις 13-15 Οκτωβρίου, στην Costa Navarino και την Πύλο, παρουσιάζοντας πάνω από 40 αθλητικές δραστηριότητες.

    Από τις συναρπαστικές δράσεις του Navarino Challenge μέχρι τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής, συγκεντρώσαμε σε έναν μίνι οδηγό όλα όσα μπορείτε να δείτε και να απολαύσετε σε ένα αξέχαστο τριήμερο στη Μεσσηνία.

    Δράσεις στο πανέμορφο μεσσηνιακό τοπίο

    travelgo.gr
    Βοϊδοικοιλιά (πηγή: Navarino Challenge)

    Μέσα από το Navarino Challenge μπορείτε να θαυμάσετε μοναδικά και μαγευτικά τοπία της Μεσσηνίας συμμετέχοντας σε αθλητικές δράσεις όπως:

    • Να τρέξετε στον Μαραθώνιο, Navarino Challenge Marathon by That Gorilla Brand, ή τον Ημιμαραθώνιο, Navarino Challenge Half Marathon by That Gorilla Brand, που θα σας δώσει την ευκαιρία να διασχίσετε την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας - μοναδικού σχήματος που σκιαγραφεί το ελληνικό γράμμα Ω - αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τρέξιμο.
    • Να λάβετε μέρος στην ποδηλατάδα με ηλεκτρικό ποδήλατο στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας απολαμβάνοντας τα φλαμίνγκο ή να επιλέξετε ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά.
    travelgo.gr
    Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας (πηγή: Navarino Challenge)
    • Να παρακολουθήσετε στην Πύλο μια ημερίδα powered by Novo Nordisk με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα της πρόληψης και αντιμετώπισης των χρόνιων νοσημάτων. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Οξφόρδης Δρ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος.
    • Να συμμετάσχετε σε ένα περπάτημα 2 χλμ. powered by Novo Nordisk, που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και την πανέμορφη Μεσσηνία, με θέα τον όρμο του Ναυαρίνου, με εκκίνηση από την οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, στην Πύλο και τερματισμό στο επιβλητικό κάστρο-φρούριο Νιόκαστρο.
    • Να συμμετάσχετε σε τουρνουά beach volley, beachathlon, sunset beach pilates, sunset beach yoga, & water sports με θέα το Ιόνιο πέλαγος και τον όρμο του Ναυαρίνου.
    travelgo.gr
    Σφακτηρία (πηγή: Navarino Challenge)
    • Να κάνετε καγιάκ στη νήσο Σφακτηρία.
    • Να κάνετε skateboard στην Πύλο με την υποστήριξη πάντα του Gazzetta και του Gwomen.

    Τοπικές γεύσεις

    travelgo.gr
    Εστιατόριο Ποσειδωνία (πηγή: Navarino Challenge)

    Στη Μεσσηνία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε έναν συνδυασμό γεύσεων παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και τοπικών εδεσμάτων που θα σας μείνουν αξέχαστα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λαχταριστό τραχανότο και άλλα χειροποίητα προϊόντα της «Βλάχα» που είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά με τη γνωστή πλούσια θρεπτική γεύση τους. Για ολόφρεσκο ψάρι με θέα τη θάλασσα, σας προτείνουμε το εστιατόριο Ποσειδωνία στην Πύλο, δίπλα από την Οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα.

    Διαμονή

    travelgo.gr
    Karalis Beach Hotel (πηγή: Navarino Challenge)

    Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε ειδικές τιμές, άνεση και πολυτέλεια σε μοναδικά καταλύματα όπως τα ξενοδοχεία Karalis Beach Hotel (που βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα) και Karalis City Hotel & Spa στην Πύλο και Zoe Seaside Resort στη Γιάλοβα.

    Στη Μεσσηνία, φυσικά, η Costa Navarino ως προορισμός προσφέρει διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, πάνω από 40 εστιατόρια και ένα εύρος εμπειριών και δράσεων.

    Επίσης, φέτος άνοιξε η Navarino Agora, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Ένας διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος, που συνδυάζει επιλεγμένα καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων με σεβασμό στη μεσσηνιακή παράδοση.

    Τα must αξιοθέατα

    Βοϊδοικοιλιά: Η εντυπωσιακή παραλία της Μεσσηνίας (και μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας) σε σχήμα Ω, με τη λευκή αμμουδιά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, είναι ένα μέρος που επιβάλλεται να επισκεφθείτε. Βρίσκεται δίπλα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Το ιδιόμορφο όνομα αυτής της μαγευτικής τοποθεσίας μπορεί να εντοπιστεί σε έναν αρχαίο μύθο για τον Ερμή, ο οποίος έκλεψε τα βόδια του αδελφού του, Απόλλωνα και τα έκρυψε σε μια σπηλιά πάνω από την παραλία. Ο Ερμής, νιώθοντας τύψεις, έδωσε στον Απόλλωνα μια λύρα φτιαγμένη από το κέλυφος μιας θαλάσσιας χελώνας, η οποία μέχρι σήμερα γεννά τα αυγά της στον κόλπο.

    travelgo.gr
    Βοϊδοικοιλιά (πηγή: Navarino Challenge)

    Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας: Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένας εξαιρετικής ομορφιάς βιότοπος που αποτελεί κύριο αποδημητικό σταθμό των πουλιών στο ταξίδι τους από και προς την Αφρική. Ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί πάνω από 250 είδη πουλιών (ερωδιούς, φλαμίνγκο, κορμοράνους κ.ά.).

    travelgo.gr
    Γιάλοβα (πηγή: Shutterstock)

    Παλαιόκαστρο: Αν θέλετε να απολαύσετε την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, επιχειρήστε να ανεβείτε στο Παλαιόκαστρο (χτισμένο τον 13ο αιώνα μ.Χ. από τους Φράγκους) που δεσπόζει στο βόρειο τμήμα του κόλπου και στη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

    Πύλος: Χτισμένη αμφιθεατρικά στον κόλπο του Ναυαρίνου (εκεί όπου το 1827 έγινε η ομώνυμη ναυμαχία), ώστε να προσφέρει πανοραμική θέα στα νερά του Ιονίου, με ψηλά σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές που καθρεφτίζονται στα νερά, η Πύλος θυμίζει νησιωτικό οικισμό.

    Νιόκαστρο: Αφού κάνετε τη βόλτα σας στην όμορφη Πύλο, επισκεφθείτε το Νιόκαστρο, που έχτισαν οι Οθωμανοί το 1573 και θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ευρώπης.

    travelgo.gr
    Νιόκαστρο (πηγή: Shutterstock)

    Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου: Στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο Μαιζώνος εντός του Νιόκαστρου και φιλοξενεί μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και παρουσιάζουν την εντυπωσιακή ιστορία της Πύλου.

    Οικία Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα: Σε κεντρικό σημείο της Πύλου, δίπλα από το Δημαρχείο, στο λιμάνι, δεσπόζει η αναπαλαιωμένη Οικία Τσικλητήρα, το σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνου Τσικλητήρα. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

    Ανάκτορο του Νέστορα: Οι λάτρεις της Ιστορίας αξίζει να βάλουν στο πρόγραμμά τους και μια επίσκεψη στο περίφημο Ανάκτορο του Νέστορα, το καλύτερα σωζόμενο μυκηναϊκό ανάκτορο της Ελλάδας, στο λόφο του Επάνω Εγκλιανού (περίπου 17 χλμ. βόρεια της Πύλου). Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο το επίσημο t-shirt της διοργάνωσης Navarino Challenge εμπνέεται από τα εκθέματα που βρίσκονται στο Ανάκτορο του Νέστορα και την ιστορία της περιοχής.

    Πολυλίμνιο: Ο παράδεισος της Μεσσηνίας. Kοντά στο χωριό Χαραυγή, θα ανακαλύψετε ένα πραγματικά ονειρικό σκηνικό με λίμνες και καταρράκτες από τα νερά που διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου.

    travelgo.gr
    Πολυλίμνιο (πηγή: Shutterstock)

    Καταρράκτης Καλαμάρης: Λίγα χιλιόμετρα από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή μέσα στη φύση θα φτάσετε σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 60 μέτρων.

    Κάστρο Μεθώνης: Στα νότια της Πύλου και απέναντι από τη νήσο Σαπιέντζα βρίσκεται η Μεθώνη, μια όμορφη κωμόπολη με σπίτια σε νεοκλασικό ύφος. Το διασημότερο αξιοθέατο δεν είναι άλλο από το κάστρο της, που χτίστηκε το 1209 από τους Ενετούς. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά οχυρωματικά συμπλέγματα στην Ελλάδα. Το κάστρο καταλήγει στο Μπούρτζι, τον οκτάπλευρο πύργο που βρέχεται ολόγυρα από τη θάλασσα. Αξίζει να βρεθείτε εδώ την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

    travelgo.gr
    Μεθώνη (πηγή: Shutterstock)

    Κάστρο Κορώνης: Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα και στην αρχοντική Κορώνη, μία από τις πιο όμορφες μικρές ελληνικές πόλεις. Φτάνοντας εκεί, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί, αφού ο γραφικός οικισμός είναι αμφιθεατρικά χτισμένος, με το επιβλητικό κάστρο στην κορυφή του και τη θάλασσα στα πόδια του. Το ξακουστό κάστρο της Κορώνης χτίστηκε από τους Ενετούς στα τέλη του 13ου αιώνα. Μάλιστα, εξακολουθεί να κατοικείται ακόμη και σήμερα. Μαζί με το Κάστρο της Μεθώνης είναι γνωστά ως «τα μάτια της Βενετίας».

    travelgo.gr
    Κορώνη (πηγή: Shutterstock)

    Με λίγα λόγια; Το Navarino Challenge στις 13-15 Οκτωβρίου είναι η καλύτερη ευκαιρία για να επιδοθείτε σε φανταστικές δραστηριότητες στη φύση και ταυτόχρονα να γνωρίσετε τις ομορφιές της Μεσσηνίας. Φτιάξτε βαλίτσα και ετοιμαστείτε να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider