Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Sat 20.9°C
    Clear

    Το άγνωστο πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στη Μεσσηνία

    ΜΕΣΣΗΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Το άγνωστο πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στη Μεσσηνία

    Δείτε εικόνες από το μισογκρεμισμένο πατρικό σπίτι της μεγάλης ντίβας της όπερας.

    Ένα βίντεο από το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο μικρό χωριό Νεοχώρι στη Μεσσηνία, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο youtube o haanity.

    Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου - όπως ήταν το πλήρες ελληνικό όνομά της- γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς οι γονείς της, ο φαρμακοποιός Γιώργος Καλογερόπουλος (από το Νεοχώρι Ιθώμης στο Μελιγαλά Μεσσηνίας) και η Ευαγγελία Δημητριάδη (από τη Στυλίδα Φθιώτιδος) είχαν μεταναστεύσει στις Η.Π.Α.

    Περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από την Πηγάδα του Μελιγαλά, αφού πέρασεις πάνω από το γεφύρι της Μαυροζούμενας, συναντάς την πινακίδα που σε καλωσορίζει στο Νεοχώρι του Δήμου Οιχαλίας και σε πληροφορεί ότι βρίσκεσαι στον τόπο καταγωγής της διάσημης σοπράνο.

    Εκεί, κοντά στην πλατεία του χωριού, βρίσκεται το ερειπωμένο σπίτι των Καλογεροπουλαίων- η πατρική οικία της Μαρίας Κάλλας.

    Δείτε το βίντεο του haanity

    Το πατρογονικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας έχει περάσει εδώ και μερικά χρόνια στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος έχει σκοπό να το αποκαταστήσει και να το λειτουργήσει ως επισκέψιμο μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

    Μάλιστα, κάθε καλοκαίρι διοργανώνουν στον προαύλιο χώρο του μισογκρεμισμένου σπιτιού συναυλίες όπερας, με σκοπό να τιμήσουν τη «δική τους» Μαρία Κάλλας.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider