Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 17.1°C
    Clear

    To Forbes αποθεώνει τη Λευκάδα: «Η Καραϊβική της Ελλάδας»

    ΛΕΥΚΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    To Forbes αποθεώνει τη Λευκάδα: «Η Καραϊβική της Ελλάδας»

    Το Forbes παρουσιάζει τη Λευκάδα ως ένα μαγευτικό προορισμό που παραμένει σχετικά άγνωστος στους Αμερικανούς τουρίστες - Οι εντυπωσιακές παραλίες, τα θαλάσσια σπορ και η καταπράσινη ενδοχώρα

    Λιγότερο από δύο μήνες μας χωρίζουν από το καλοκαίρι και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τα ελληνικά νησιά όλο και πληθαίνουν. Αυτή τη φορά, σειρά είχε το αμερικανικό Forbes που δημοσίευσε ένα άρθρο-ύμνο για τη Λευκάδα, χαρακτηρίζοντάς τη ως «την Καραϊβική της Ελλάδας». Όπως σημειώνεται στην εισαγωγή του άρθρου, «καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι του 2023, η Ελλάδα αναμένει σχεδόν ένα εκατομμύριο Αμερικανούς να περάσουν από τη χώρα, πολλοί από αυτούς με προορισμό τα ίδια διάσημα νησιά, ενώ αγνοούν μερικά διαμάντια όπως είναι τα νησιά του Ιονίου». Το Forbes παρουσιάζει τη Λευκάδα ως ένα μαγευτικό νησί που παραμένει άγνωστο στους Αμερικανούς τουρίστες.

    Forbes για Λευκάδα: «Η Καραϊβική της Ελλάδας»

    Η δημοσιογράφος Lauren Mowery επισκέφθηκε τη Λευκάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο για να νοικιάσει ένα ιστιοφόρο για ένα τετραήμερο ταξίδι σε μερικά από τα μικρότερα γειτονικά νησιά. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για τη Λευκάδα, ενώ κάνοντας μια μικρή έρευνα βρήκε λίγες πληροφορίες σε αμερικανικά δημοσιεύματα για το νησί.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη συνέχεια η δημοσιογράφος περιγράφει τις εντυπώσεις της από το νησί. Για την πόλη της Λευκάδας, γράφει: «Η πόλη της Λευκάδας, ένα γραφικό σημείο στο βόρειο άκρο του νησιού, σας υποδέχεται με χαριτωμένες μπουτίκ, καφέ στην προκυμαία, ταβέρνες στα σοκάκια που σερβίρουν σπιτικά ελληνικά κλασικά πιάτα και μια σειρά από μπαρ που είναι ιδανικά για κοκτέιλ με θέα το ηλιοβασίλεμα».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δημοσιογράφος κάνει ειδική μνεία στις παραλίες του νησιού: «Οι παραλίες που κόβουν την ανάσα είναι το δυνατό χαρτί της Λευκάδας. Το νησί διαθέτει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Μεσογείου και αυτό δεν είναι υπερβολή. Το Πόρτο Κατσίκι, το οποίο συχνά αξιολογείται ως μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, έχει σεληνιακή λευκή άμμο που πλαισιώνεται από εντυπωσιακούς βράχους και μια γαλαζοπράσινη θάλασσα. Σε κοντινή απόσταση, οι Εγκρεμνοί έχουν ιριδίζοντα γαλάζια νερά και ασβεστολιθικά βράχια».

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σχετικά με τις δραστηριότες στο νησί αναφέρει τα θαλάσσια σπορ προσελκύουν επίσης ταξιδιώτες, με τη Λευκάδα να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για windsurfing και kiteboarding. Όσους για τους φυσιολάτρες και τους πεζοπόρους, αυτοί κατευθύνονται προς την καταπράσινη ενδοχώρα του νησιού που είναι γεμάτη με ελαιώνες, κυπαρίσσια και ορμητικούς καταρράκτες όπως ο καταρράκτης του Δημοσάρι στο Νυδρί.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Lauren Mowery ολοκληρώνει το άρθρο της αναφέροντας: «Όσο λιγότεροι γνωρίζουν αυτό το στολίδι του Ιονίου, τόσο το καλύτερο. Κλείστε τώρα το εισιτήριό σας και κρατήστε το για τον εαυτό σας».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider