Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ιθάκη
    Fri 15.8°C
    Clouds

    Οι 7 «ψαγμένες» ελληνικές παραλίες που προτείνει το Conde Nast Traveller

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 7 «ψαγμένες» ελληνικές παραλίες που προτείνει το Conde Nast Traveller

    Από τα Επτάνησα μέχρι τον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες, αυτές είναι 7 από τις καλύτερες, λιγότερο γνωστές παραλίες της Ελλάδας που ξεχώρισε και προτείνει το περιοδικό Conde Nast Traveller

    Παγκοσμίως διάσημες και πολυφωτογραφημένες ή λιγότερο γνωστές και απομονωμένες, με χρυσή άμμο ή κατάλευκο βότσαλο, οι παραλίες της Ελλάδας είναι μοναδικές και γι’ αυτό αποθεώνονται από τα ξένα μέσα. Αυτή τη φορά, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, το Conde Nast Traveller, ξεχώρισε και παρουσιάσει 7 από τις καλύτερες, λιγότερο γνωστές (στους ξένους επισκέπτες) παραλίες της Ελλάδας για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης.

    Τοπία άγριας ομορφιάς προσβάσιμα μόνο δια θαλάσσης, κολπίκοι με βράχια από τα οποία μπορείς να βουτήξεις στα πιο καθαρά νερά και αμμουδιές χωρίς beach clubs και πολυτελείς ξαπλώστρες, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ανακαλύψει τον δικό του καλοκαιρινό παράδεισο. Ιδού οι 7 παραλίες στα ελληνικά νησιά που προτείνει το Conde Nast Traveller για το φετινό καλοκαίρι.


    Γαλάζια Νερά, Πολύαιγος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα μικρό διαμάντι «κρυμμένο» ανάμεσα στην Κίμωλο και τη Μήλο, είναι η Πολύαιγος, το μεγαλύτερο ερημονήσι του Αιγαίου. Οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί βράχων μέσα στη θάλασσα θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, ενώ οι μαγευτικές παραλίες προσελκύουν ιστιοπλοϊκά, γιοτ και πολλά άλλα σκάφη που κάνουν θαλάσσιες περιηγήσεις από τα γειτονικά νησιά. Το Conde Nast Traveller προτείνει μια βουτιά στα Γαλάζια Νερά (όνομα και πράγμα). Εδώ τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά θα σας κάνουν σίγουρα να ξεχαστείτε και να κολυμπάτε με τις ώρες.

    Χρυσοπηγή, Σίφνος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία για να κολυμπήσετε στη Σίφνο είναι τα βράχια στο μοναστήρι της Χρυσοπηγής, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού. Το μοναστήρι βρίσκεται στο βραχώδες ακρωτήρι που χωρίζει στα δύο τον όρμο του Φάρου, στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού. Το θέαμα που προσφέρει το μικρό ακρωτήρι με το ολόλευκο μοναστήρι είναι μαγευτικό. Αξίζει να μείνετε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

    Καλό Αμπέλι, Σέριφος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο δρόμο από το λιμάνι της Σερίφου, το Λιβάδι, προς το χωριό Μέγα Λιβάδι, θα βρείτε την άγρια παραλία Καλό Άμπελι. Πάρτε το μικρό δρόμο στα αριστερά σας και αφήστε το αυτοκίνητο δίπλα στην εκκλησία. Από εκεί, η παραλία με την απαλή, λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά απέχει 20 λεπτά με τα πόδια. Η παραλία είναι ανοργάνωτη, γι΄αυτό πάρτε μαζί σας προμήθειες.

    Κιόνι, Ιθάκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σκαρφαλωμένο αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά που κατεβαίνει στη θάλασσα, το Κιόνι είναι το πιο φημισμένο χωριό της Ιθάκης και ένα από τα ομορφότερα των Επτανήσων. Στη βόρεια πλευρά του νησιού, προς τα ανατολικά, αυτό το χωριό με το γραφικό του λιμανάκι μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Ακολουθήστε τον δρόμο δίπλα στη θάλασσα, προς τα δεξιά, μέχρι να συναντήσετε τα πέτρινα σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσουν στον μικρό κόλπο για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

    Άχλα, Άνδρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Άχλα, στην ανατολική πλευρά του νησιού, είναι για πολλούς η ωραιότερη παραλία της Άνδρου. Ψιλή άμμος, μικρό λευκό βότσαλο, μαγευτικά νερά, πλατάνια μέχρι λίγο πριν την άμμο κι ένα ποταμάκι που καταλήγει στην παραλία συνθέτουν το σκηνικό. Η πρόσβαση γίνεται με καράβι που ξεκινάει από το λιμάνι της Χώρας ή από το χωματόδρομο που μόνο αυτοκίνητα με τετρακίνηση μπορούν να τον διασχίσουν.

    Αστέρια, Σύρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας της Σύρου, υπάρχει μια «αστική» παραλία που αγαπούν οι ντόπιοι: τα Αστέρια. Κατεβείτε στην παραλία νωρίς το πρωί ή την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να απολαύσετε το μπάνιο σας με φόντο τα νεοκλασικά αρχοντικά.

    Μπίστι, Ύδρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην Ύδρα, το νησί που ενέπνευσε τον Λέοναρντ Κοέν, καθώς και πολλούς άλλους μουσικούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες και ποιητές, δεν θα βρείτε αμμώδεις παραλίες, αλλά πολλούς κολπίσκους για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Το Conde Nast Traveller προτείνει το Μπίστι, το νοτιότερο όρμο του νησιού, ο οποίος περιβάλλεται από ψηλά βράχια. Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά βρίσκεται δίπλα σε ένα κατάφυτο πευκοδάσος.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider