Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 18.9°C
    Clear

    Η φυσική λίμνη της Λευκάδας που λίγοι γνωρίζουν

    ΛΕΥΚΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Η φυσική λίμνη της Λευκάδας που λίγοι γνωρίζουν

    Η μικρή φυσική λίμνη στο Μαραντοχώρι Λευκάδας είναι ένα από τα αξιοθέατα του νησιού που ελάχιστοι γνωρίζουν. Από ψηλά μοιάζει με μεγάλη στρογγυλή πισίνα

    Η Λευκάδα είναι παγκοσμίως γνωστή για τις εντυπωσιακές παραλίες της, που αποτελούν πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το «στεριανό» νησί του Ιονίου έχει και πολλούς «κρυμμένους θησαυρούς» που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ένας από αυτούς είναι η μικρή φυσική λίμνη κοντά στο Μαραντοχώρι.

    Λευκάδα: Η άγνωστη λίμνη στο Μαραντοχώρι

    travelgo.gr
    Πηγή: n.p. production

    Το Μαραντοχώρι είναι ένα ημιορεινό χωριό που βρίσκεται στη νότια Λευκάδα, 31 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης, κοντά στη Βασιλική και τα Σύβοτα. Μόλις 2,5 χιλιόμετρα βόρεια από το χωριό, βρίσκεται μια μικρή λίμνη μέσα σε μια έκταση με ελαιόδεντρα - ένας σημαντικός υδροβιότοπος για πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Έχει νερό σχεδόν όλο το χρόνο και είναι η μοναδική φυσική λίμνη του νησιού - κι όμως, ελάχιστοι τη γνωρίζουν. Από ψηλά, μοιάζει με μεγάλη στρογγυλή πισίνα.

    Η λίμνη στο Μαραντοχώρι είναι προσβάσιμη και με αυτοκίνητο μέσω χωματόδρομου. Η ομορφιά της διαδρομής θα σας ανταμείψει για τον κόπο σας.

    Δείτε τη λίμνη Μαραντοχωρίου από ψηλά στο βίντεο του n.p. production:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider