Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Νομός Λασιθίου
    Fri 16.9°C
    Clouds

    Λασίθι: Η ξεχωριστή γοητεία της ανατολικής Κρήτης

    ΛΑΣΙΘΙ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λασίθι: Η ξεχωριστή γοητεία της ανατολικής Κρήτης

    Το Λασίθι κρύβει μερικές από τις πιο γοητευτικές όψεις της Κρήτης, είτε μιλάμε για τον Άγιο Νικόλαο με την πανέμορφη λίμνη του και την κοσμοπολίτικη Ελούντα, είτε για τα γραφικά ορεινά και παραθαλάσσια χωριά. Ανακαλύψτε την ξεχωριστή γοητεία του ανατολικότερου νομού της Κρήτης

    Κοσμοπολίτικα θέρετρα, χωριά ξεχασμένα στο χρόνο, μυθικά σπήλαια, μινωικά ανάκτορα, εντυπωσιακά φαράγγια, φοινικοδάση και εξωτικές παραλίες. Όλα συνδυάζονται με έναν μοναδικό τρόπο στο Λασίθι, έναν προορισμό που μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να περάσει καλά: και αυτόν που επιθυμεί διακοπές με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα σε πολυτελή ξενοδοχεία με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλά κι εκείνον που αναζητά την πολυτέλεια της απομόνωσης σε γραφικές και ήσυχες γωνιές.

    Ο ενθουσιασμός της ανακάλυψης σάς περιμένει πίσω από κάθε στροφή δρόμου στον ανατολικότερο νομό της Κρήτης. Είτε μιλάμε για τον Άγιο Νικόλαο με την πανέμορφη λίμνη του και την κοσμοπολίτικη Ελούντα, είτε για τα γραφικά χωριουδάκια, ορεινά και παραθαλάσσια, το Λασίθι είναι ένας τόπος εκπλήξεων που θα σας συνεπάρει.

    Διαβάστε ακόμη:

    Άγιος Νικόλαος: Η γραφική πολιτεία του Λασιθίου

    travelgo.gr
    Άγιος Νικόλαος (πηγή: Shutterstock)

    Χτισμένη στον κόλπο του Μιραμπέλλου, η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, ο Άγιος Νικόλαος ή αλλιώς «Άγιος» (όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι), είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της Κρήτης. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αναζητάτε στις διακοπές σας: ωραίες παραλίες σε κοντινή απόσταση, εμπορικά καταστήματα και καλό φαγητό. Το ωραιότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η Λίμνη Βουλισμένη που συνδέεται με τη θάλασσα μέσω ενός στενού καναλιού. Μάλιστα, με αυτή τη λίμνη έχουν συνδεθεί δύο αστικοί μύθοι: ο ένας λέει πως δεν έχει πυθμένα και ο άλλος ότι συνδέεται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης! Η λίμνη είναι το σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών, αφού γύρω της υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Από τη νότια πλευρά της λίμνης ξεκινά ένα πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί σε ένα πευκόφυτο πάρκο, απ’ όπου θα απολαύσετε ωραία πανοραμική θέα της πόλης.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη του Αγίου Νικολάου μπορεί να υπερηφανεύεται για τα μουσεία της (Αρχαιολογικό, Λαογραφικό), τις βυζαντινές εκκλησίες, τους γραφικούς πεζόδρομους, τις όμορφες πλατείες, όπως η πλατεία Νεάρχου με τα ψηφιδωτά θαλασσινά μοτίβα και η κεντρική πλατεία Ελευθερίας με τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας και το μνημείο των Ηρώων, αλλά και την άριστα οργανωμένη μαρίνα της. Ιδιαίτερα όμορφη είναι η Κιτροπλατεία με τη μικρή παραλία που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία και τις ταβερνούλες.

    travelgo.gr
    Παραλία Βούλισμα (πηγή: Shutterstock)

    Από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου ξεκινούν τουριστικά σκάφη που πραγματοποιούν εκδρομές προς την Ελούντα και τη Σπιναλόγκα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ίστρον (12 χλμ.), που είναι διάσημο για τις συνεχόμενες παραλίες του, Καραβοστάσι, Άγιος Παντελεήμονας και Βούλισμα (Χρυσή Ακτή). Το Σίσι, η Μίλατος και άλλα μικρότερα χωριά αποτελούν μέρος της υπέροχης παραλιακής ζώνης του Αγίου Νικολάου που αξίζει να ανακαλύψετε. Στην ενδοχώρα, κάντε μια στάση στην Κριτσά, ένα από αρχαιότερα χωριά της Κρήτης που έχει διατηρήσει σε σημαντικό βαθμό αναλλοίωτη την παλιά αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του. Το φαράγγι της Κριτσάς, το μικρό χωριό Τάπες και τα βυζαντινά μνημεία, όπως η Παναγία Κερά με τις περίτεχνες τοιχογραφίες, αξίζουν επίσης την προσοχή σας.

    Η κοσμοπολίτικη Ελούντα

    travelgo.gr
    Ελούντα (πηγή: Shutterstock)

    Η Ελούντα, το άλλοτε άσημο ψαροχώρι στον κόλπο του Μιραμπέλλου, 10 χλμ. βόρεια του Αγίου Νικολάου, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα από τα διασημότερα καλοκαιρινά θέρετρα της Ελλάδας. Ο απάνεμος κόλπος με τα κρυστάλλινα νερά αποτελεί έναν μεσογειακό παράδεισο γεμάτο πολυτελή resorts, που προσελκύει κάθε χρόνο μέλη του διεθνούς jet set. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί τη θάλασσα απολαμβάνοντας το μπάνιο του στις παραλίες Σχίσμα, Χιώνα, Κολοκύθα, Διανισκάρι και Αλυκές. Δίπλα στην Ελούντα, το γραφικό ψαροχώρι της Πλάκας και η ιστορική Σπιναλόγκα που φαντάζει σαν καρτ ποστάλ μέσα στη θάλασσα ακριβώς απέναντι, αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.

    Επίσκεψη στη Σπιναλόγκα

    travelgo.gr
    Σπιναλόγκα (πηγή: Shutterstock)

    Το όνομά της είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία του παρελθόντος και το τότε λεπροκομείο. Είναι ο τόπος που έχει ταυτιστεί με την κοινότητα των χανσενικών όσο κανένας άλλος στην Ελλάδα. Μια ιστορία που αποτέλεσε έμπνευση για τη βραβευμένη ιστορική νουβέλα της Βικτόρια Χίσλοπ, «Το Νησί». Σήμερα η Σπιναλόγκα έχει μετατραπεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο, φτάνοντας στο μέρος με καραβάκια που ξεκινούν από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα. Πρόκειται για το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Κρήτης μετά την Κνωσό.

    Οι θησαυροί της Σητείας

    travelgo.gr
    Σητεία (πηγή: Shutterstock)

    Σε απόσταση 70 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου, η Σητεία, η πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντσου Κορνάρου, αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο προορισμό. Χτισμένη γύρω από το λιμάνι της, αυτή η μικρή πόλη θα σας κερδίσει με την ατμόσφαιρα και την ενέργειά της. Εδώ θα βρείτε ένα πανέμορφο φρούριο, την Καζάρμα, ένα αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο και πολλά μεζεδοπωλεία και στέκια για ρακή στην παραλία. Δέκα χιλιόμετρα ανατολικά βρίσκεται ένα από τα ιστορικότερα και πιο καλοδιατηρημένα μοναστήρια της Κρήτης, η Μονή Τοπλού, η πλούσια ιστορία της οποίας ξεκινάει τον 15ο αιώνα.

    travelgo.gr
    Μονή Τοπλού (πηγή: Shutterstock)

    Συνεχίζοντας βορειοανατολικά, θα συναντήσετε το Φοινικόδασος του Βάι, ένα από τα γοητευτικότερα φυσικά τοπία της Κρήτης αλλά και της Μεσογείου: μια εξωτική παραλία με λεπτή άμμο και κρυστάλλινα νερά, και το εντυπωσιακό φοινικόδασος με τους 5.000 «φοίνικες του Θεόφραστου» να απλώνεται στο φόντο. Το Φοινικόδασος του Βάι είναι ένα από τα 19 Αισθητικά Δάση της Ελλάδας, στα οποία εντάχθηκε το 1973.

    travelgo.gr
    Φοινικόδασος Βάι (πηγή: Shutterstock)

    Στο Παλαίκαστρο υπάρχει σημαντικός οικισμός που ήκμασε κατά τη διάρκεια της Υστερομινωικής περιόδου. Νοτιότερα, τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ζάκρου αποτελούν έναν ακόμα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Μινωικού Πολιτισμού. Θεωρείται ότι υπήρξε ένα από τα τέσσερα κύρια διοικητικά κέντρα των Μινωιτών. Σήμερα, τα ερείπια του παλατιού είναι εμφανή και επισκέψιμα. Η περιοχή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές και έχουν διάθεση για ανακαλύψεις. Υπάρχουν όμορφες παραλίες και εξαιρετικές πεζοπορικές διαδρομές. Μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο περίφημο φαράγγι της Ζάκρου, γνωστό κι ως Φαράγγι των Νεκρών από τους πολλούς μινωικούς τάφους που βρέθηκαν στις σπηλιές των τοιχωμάτων του.

    Ιεράπετρα: Η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας

    travelgo.gr
    Ιεράπετρα (πηγή: Shutterstock)

    Δεν γίνεται να επισκεφθείτε το νομό Λασιθίου και να μην γνωρίσετε την νοτιότερη πόλη της Ελλάδας, την Ιεράπετρα, 36 χλμ. νότια από τον Άγιο Νικόλαο. Το πιο γνωστό αξιοθέατο είναι το ενετικό φρούριο Καλές, στην είσοδο του παλιού λιμανιού. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη μικρή, αλλά γραφική, παλιά πόλη. Εκεί βρίσκεται και το «Σπίτι του Ναπολέοντα», όπου σύμφωνα με την παράδοση διανυκτέρευσε ο μεγάλος στρατηλάτης ένα βράδι το Ιούλιο του 1798. Ένα άλλο αξιοθέατο της παλιάς πόλης είναι το τζαμί και η οθωμανική κρήνη. Η ευρύτερη περιοχή είναι διάσημη για τις παραλίες της, που ξεδιπλώνονται κατά μήκος ενός μεγάλου παραλιακού μετώπου. Ο Μύρτος στα δυτικά και οι παραλίες Κουτσουνάρι, Φέρμα, Αγία Φωτιά και Μακρύς Γιαλός είναι μερικές από αυτές που ξεχωρίζουν.

    travelgo.gr
    Χρυσή (πηγή: Shutterstock)

    Απέναντι από την Ιεράπετρα βρίσκεται ένα νησάκι που μαγεύει τους επισκέπτες με το εξωτικό τοπίο του. Ο λόγος για τη ΧρυσήΓαϊδουρονήσι), ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης. Οι ακτές της περιβάλλονται από το Λιβυκό πέλαγος και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών, καθώς τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και οι απέραντες, χρυσαφένιες αμμουδιές προσφέρουν ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό. Η ωραιότερη και πιο δημοφιλής παραλία είναι αυτή της Μπελεγρίνας ή Χρυσής Ακτής, στα βόρεια. Η Χρυσή φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικώς σχηματιζόμενο δάσος Λιβανέζικου κέδρου στην Ευρώπη. Από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι της Ιεράπετρας για τη Χρυσή, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 1 ώρα.

    Οροπέδιο Λασιθίου: Μια διαφορετική πλευρά της Κρήτης

    travelgo.gr
    Οροπέδιο Λασιθίου (πηγή: Shutterstock)

    Το Οροπέδιο Λασιθίου, μια εύφορη περιοχή στο κέντρο του νοµού, η οποία περικλείεται από τα άγρια βουνά της οροσειράς της Δίκτης, είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες γωνιές της Κρήτης. Πρόκειται για μια καταπράσινη πεδιάδα με πολλά γραφικά χωριά (Τζερμιάδο, Αβρακόντες, Άγιος Γεώργιος, Ψυχρό, Λαγού, κ.ά.). Αξίζει η εκδρομή για να τα γνωρίσετε και να καθίσετε για μια ρακή σε κάποιο από τα παραδοσιακά καφενεία που θα βρείτε στον δρόμο σας. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση και στον Άγιο Γεώργιο για να δείτε τη γειτονιά με τα τέσσερα μουσεία.

    travelgo.gr
    Δικταίον Άντρον (πηγή: Shutterstock)

    Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Οροπεδίου Λασιθίου είναι το Δικταίον Άντρον (ή σπήλαιο του Ψυχρού) στο οποίο θα φτάσετε έπειτα από περίπου 20 λεπτά απαιτητικής σχετικά ανάβασης μέσω του μονοπατιού που ξεκινά από τον χώρο στάθμευσης κοντά στο χωριό Ψυχρό. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ κατέφυγε η Ρέα για να γεννήσει τον Δία, τον οποίο ανέθρεψε η κατσίκα Αμάλθεια μαζί με τους Κουρήτες (γηγενείς κατοίκους της Κρήτης), που φύλαγαν τη σπηλιά και χόρευαν χτυπώντας τα πόδια τους για να καλύψουν το κλάμα του μωρού.

    ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    Άγιος Νικόλαος

    • Το Ikaros Art Hotel είναι ένα μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο, σε έναν ήσυχο δρόμο στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, μόλις 50 μέτρα από τη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία οργανωμένη δημοτική παραλία της Κιτροπλατείας.
    • Το The Sand Suites είναι ένα adults only κατάλυμα (μόνο για ενήλικες) λίγα βήματα μακριά από την παραλία του Αλμυρού, με 7 μοναδικά σχεδιασμένες σουίτες που καλούν τον επισκέπτη να αφεθεί και να απολαύσει μια πολυτελή εμπειρία 5 αστέρων.
    travelgo.gr
    The Sand Suites
    • Σε μια προνομιακή θέση στον κόλπο Μιραμπέλλου, 800 μ. από το χωριό Ίστρον με τις περίφημες παραλίες, το Istron Bay προσφέρει 5 διαφορετικούς τύπους δωματίων, θαυμάσιες γευστικές επιλογές και πολλές δυνατότητες για δραστηριότητες και ψυχαγωγία.
    • Οι παραδοσιακές κατοικίες Anemone Homes βρίσκονται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην περιοχή Ίστρον, Καλού Χωριού, ακριβώς πάνω από την παραλία Βούλισμα, χαρίζοντας στους επισκέπτες απεριόριστη θέα στη θάλασσα και την πόλη του Αγίου Νικολάου.
    • Σε απόσταση 10 χλμ. από το κέντρο του Αγίου Νικολάου, σε μια ήσυχη τοποθεσία κοντά στο Καλό Χωριό και την παραλία Καραβοστάσι, το Asimina προσφέρει άνετα διαμερίσματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.
    • Η Villa Arolithos βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο μεταξύ Αγίου Νικολάου και Ελούντας, περίπου 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου και αποτελεί ιδανική επιλογή για ήρεμες διακοπές.
    • Στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Σίσι Λασιθίου, 26 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, οι νεόκτιστες Calma Luxury Villas έχουν άψογο σχεδιασμό και συνδυάζουν την πολυτέλεια με τις ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου.

    Ελούντα

    • Χτισμένο στην πιο όμορφη γωνιά του κόλπου της Ελούντας, το Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel, το πρώτο υψηλής ενεργειακής απόδοσης, οικολογικά πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, είναι η ιδανική επιλογή 5 αστέρων για αυτούς που αναζητούν χαλάρωση και πολυτέλεια.
    travelgo.gr
    Royal Marmin Bay Boutique Art Hotel
    • Χτισμένο στο κέντρο της Ελούντας, με θέα στο λιμάνι και την παραλία, το Kalypso Suites Hotel είναι ένα ξενοδοχείο με μοντέρνο design που προσφέρει διαμονή με ποικιλία ανέσεων σε καλαίσθητα διακοσμημένες πολυτελείς σουίτες.

    Ιεράπετρα

    • Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην Ιεράπετρα, πάνω στην αμμουδιά με τα κρυστάλλινα νερά, το Tylissos Beach Hotel υπόσχεται να σας προσφέρει μια αξέχαστη διαμονή με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και πολλές δραστηριότητες.
    • Η Villa Melissa προσφέρει άνεση, ιδιωτικότητα και πολυτέλεια στην ήσυχη και γαλήνια περιοχή Φέρμα στην Ιεράπετρα, σε απόσταση 2 λεπτών με τα πόδια από την παραλία Κακή Σκάλα.
    • Το New Aurora Apts Studios είναι ένα πλήρως ανακαινισμένο παραδοσιακό θέρετρο με σύγχρονες υπηρεσίες, που βρίσκεται στα Φέρμα Ιεράπετρας, μόλις 150 μ. από τη θάλασσα.
    • Το Ferma Hill Apartments στα Φέρμα, 10 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας, προσφέρει άνετα δωμάτια, διαμερίσματα και μεζονέτες μόλις 100 μ. από μια υπέροχη ιδιωτική παραλία (παραλία Γιωργάκη).
    • Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στον παραδοσιακό οικισμό Κουτσουνάρι, 10 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας, το Koutsounari Traditional Cottages αποτελείται από πετρόχτιστα σπίτια σπαρμένα στον οικισμό, τα οποία χτίστηκαν αποκλειστικά από Κρητικούς τεχνίτες με παραδοσιακά υλικά.
    • Τα καταλύματα «Πεζούλια» βρίσκονται στον οικισμό Σελάκανο Λασιθίου σε υψόμετρο περίπου 930 μ., σε μια ιδιαίτερου κάλλους περιοχή, 30 χλμ. από την Ιεράπετρα.

    Σητεία

    • Το ξενοδοχείο Marina Village βρίσκεται στην καρδιά της ανατολικής ακτής της Κρήτης, στον ελαιώνα του Παλαικάστρου, 2 χλμ. από το χωριό και 800 μ. από τις τοπικές αμμουδιές της Χιώνας και του Κουρεμένου, σε ιδανικό σημείο, για να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα της περιοχής (φοινικόδασος Βάι, Ερημούπολη, Αρχαία Ιτάνος κ.ά.).

    Οροπέδιο Λασιθίου

    • Στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου, στο πανέμορφο Οροπέδιο Λασιθίου, οι ξενώνες Vasilikata θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε έναν τόπο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

    Λιμένας Χερσονήσου

    • Σε απόσταση 15-20 λεπτών οδικώς πριν την είσοδο στο νομό Λασιθίου, το Sea Breeze Hotel, πλήρως ανακαινισμένο το 2021, προσφέρει άνετη διαμονή με υπέροχη θέα στον δυτικό κόλπο του Λιμένα Χερσονήσου και το Κρητικό πέλαγος.

    ΦΑΓΗΤΟ

    Άγιος Νικόλαος - Ελούντα

    • Τα Ble Κατσαρολάκια σερβίρουν δημιουργικά πιάτα με τοπικά προϊόντα σε μία όμορφη εσωτερική αυλή.
    • Δοκιμάστε πιάτα από τη μοντέρνα κρητική κουζίνα στο Καρνάγιο, που προσφέρει υπέροχη θέα στη λίμνη.
    • Στην παραλία του Γαργαδόρου θα βρείτε την ταβέρνα Γαργαδόρος για παραδοσιακή κουζίνα και θαλασσινά δίπλα στο κύμα.
    • Το μεζεδοπωλείο Πόρτες έχει νόστιμο κρητικό φαγητό και ζεστό περιβάλλον.
    • Για τους λάτρεις της ψαροφαγίας η ταβέρνα Όστρια στην Πλάκα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.

    Σητεία

    • Το Οινωδείον στη Σητεία έχει νόστιμα κρητικά μεζεδάκια για να συνοδεύσετε τις ρακές σας.
    • Στην Κάτω Ζάκρο για νόστιμο φαγητό πάνω στο κύμα, πιάσε τραπέζι στο Nostos, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της περιοχής, αλλά και στην ταβέρνα Νίκος Πλατανάκης.
    • Περίπου στα μέσα της διαδρομής από τον Άγιο Νικόλαο προς τη Σητεία βρίσκεται ο Μόχλος, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, με ωραία ταβερνάκια όπως αυτό της Σοφίας και τα Κοχύλια.
    • Στην παραλία της Χιώνας, αξίζει να κάνετε μια στάση στην ομώνυμη ψαροταβέρνα που βγάζει τραπεζάκια πάνω σε βράχο όπου σκάει το κύμα.

    Ιεράπετρα

    • Στο Βίρα Πότζι θα απολαύσετε δημιουργική κουζίνα βασισμένη σε κρητικές συνταγές και πρώτες ύλες.
    • Must στάση το Αλάτσι στο Κουτσουνάρι για πεντανόστιμα θαλασσινά και φρέσκα ψάρια.
    • Στον παραδοσιακό οικισμό Μοναστηράκι, λίγα μόλις μέτρα από το φαράγγι του Χα, η ταβέρνα Μοναστηράκι σερβίρει πολύ καλή τοπική κουζίνα με θέα σε ολόκληρη την Ιεράπετρα και τον κόλπο του Μεραμπέλου.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider