Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 16.2°C
    Clear

    Λίμνη Δόξα: Απόδραση στην «Κορινθιακή Ελβετία»

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λίμνη Δόξα: Απόδραση στην «Κορινθιακή Ελβετία»

    Μια ανάσα από την Αθήνα η πανέμορφη τεχνητή Λίμνη Δόξα είναι ένας προορισμός ιδανικός για μονοήμερη εκδρομή ή για Σαββατοκύριακο, κάθε εποχή του χρόνου.

    Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στην Ορεινή Κορινθία, βρίσκεται ένας τόπος ξεχωριστής ομορφιάς. Μια τεχνητή λίμνη που στα γαλαζοπράσινα νερά της καθρεφτίζονται τα χιονισμένα βουνά και τα πολύχρωμα μεικτά δάση της περιοχής. Το τοπίο εδώ θυμίζει περισσότερο… Ελβετία.

    Κοντά στο χωριό Φενεός, στα 900 μέτρα υψόμετρο, η Λίμνη Δόξα είναι ένα ονειρεμένο αλπικό τοπίο που μπορείτε να επισκεφθείτε κάθε εποχή του χρόνου. Το μέρος προσφέρεται για πικ νικ, ενώ γύρω από τη λίμνη μπορείτε να απολαύσετε διάφορων ειδών διαδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Ο γύρος της λίμνης δεν ξεπερνά τα 5 χλμ., είναι πλούσιος όμως σε εικόνες.

    Λίμνη Δόξα: Ένας παράδεισος στα ορεινά της Κορινθίας

    travelgo.gr
    Το τοπίο στη Λίμνη Δόξα θυμίζει περισσότερο… Ελβετία (πηγή: Shutterstock)

    Η ιδιομορφία του τοπίου και η ποικιλία των δραστηριοτήτων κάνουν τη Λίμνη Δόξα μοναδικό προορισμό για τον επισκέπτη. Η λίμνη περιτριγυρίζεται από δάσος με έλατα, μαυρόπευκα, βελανιδιές, πλατάνια και καστανιές. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή.

    travelgo.gr
    Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στο κέντρο της λίμνης (πηγή: Shutterstock)

    Η περίμετρος της, που διακρίνεται για τις εναλλαγές των τοπίων με τα βράχια, τα υγρολίβαδα και τις καλαμιές, φτάνει τα 3,8 χλμ. Πρόκειται για μια σχετικά βαθιά λίμνη για το μικρό της μέγεθος, καθώς το βάθος της φτάνει τα 40 μέτρα. Κατά το παρελθόν η λίμνη είχε πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο του Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής.

    travelgo.gr
    Θέα στη Λίμνη Δόξα από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού (πηγή: Shutterstock)

    Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση. Εκεί, θα δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών και να απολαύσετε από τον ξύλινο σκεπαστό εξώστη τη μοναδική θέα στη λίμνη.

    Τι θα δείτε στη γύρω περιοχή

    Η ευρύτερη περιοχή της Δόξας και του Φενεού προσφέρεται για μια απολαυστική, φυσιολατρική απόδραση με στάσεις σε πετρόχτιστα ορεινά χωριά, άφθονες υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, 4×4 κ.ά). και ρουστίκ γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Αξίζει να επισκεφθείτε το κεφαλοχώρι Γκούρα με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια και την πανέμορφη πλατεία, καθώς και τα χωριά Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider