Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 19.7°C
    Clear

    Τα άγνωστα και εντυπωσιακά «Μετέωρα» της Κορινθίας

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα άγνωστα και εντυπωσιακά «Μετέωρα» της Κορινθίας

    Εικόνες drone από τα «Κορινθιακά Μετέωρα» και την κρυμμένη εκκλησία της Παναγίας του Βράχου - Ένα εντυπωσιακό μέρος μια ανάσα από την Αθήνα

    Ένα από τα κρυμμένα μυστικά αλλά και πιο εντυπωσιακά μέρη της Ορεινής Κορινθίας είναι τα «Κορινθιακά Μετέωρα», που βρίσκονται κοντά στο χωριό Κάτω Ταρσός, στη βορειοανατολική πλευρά του Φενεού. Μια διαδρομή σε βατό χωματόδρομο από το χωριό θα σας οδηγήσει μετά από περίπου 1,5 χλμ. μπροστά σε ένα σκηνικό που αποτελείται από τεράστιους, κάθετους και σχεδόν λείους βράχους που θα σας θυμίσουν τα Μετέωρα.

    Εκεί, σε μια μεγάλη σχισμή της πέτρας, είναι χτισμένο το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας του Βράχου. Σύμφωνα με την παράδοση, πρόκειται για το τάμα μιας γυναίκας από την Ταρσό που σώθηκε σαν από θαύμα κατά την άλωση της Ταρσού από τον Μωάμεθ Β’ το 1458. Μάλιστα, λέγεται ότι το συγκεκριμένο μέρος λειτούργησε ως αποθήκη τροφίμων αλλά και ως καταφύγιο των κατοίκων της περιοχής κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όπως αναφέρει το Travel Inspiration.

    Ένα μονοπάτι θα σας οδηγήσει στο εσωτερικό της εκκλησίας για να χαζέψετε τις αγιογραφίες. Η θέα στη Ζήρεια και τη γύρω φύση είναι υπέροχη, ενώ το σκηνικό της εκκλησίας μέσα στα πελώρια βράχια είναι εντυπωσιακό.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider