Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κίμωλος
    Sat 15.4°C
    Clouds

    Πράσσα: Βουτιά στην πιο όμορφη παραλία της Κιμώλου

    ΚΙΜΩΛΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πράσσα: Βουτιά στην πιο όμορφη παραλία της Κιμώλου

    Ολόλευκη χοντρή άμμος, πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά για ατελείωτες βουτιές και θαλασσινές σπηλιές για εξερεύνηση - Δείτε υπέροχες εικόνες από τα Πράσσα, την κατά πολλούς ομορφότερη παραλία της Κιμώλου

    Μικρή σε μέγεθος, αυθεντική και γοητευτική, με το γραφικό Χωριό της, τις υπέροχες παραλίες της και μια χαλαρή ατμόσφαιρα που σε κερδίζει αμέσως, η Κίμωλος λαμποκοπάει σαν σπάνιο κόσμημα κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. «Κίμωλό μου, παράδεισό μου!», λένε συχνά γι’ αυτήν οι ντόπιοι και όταν θα βρεθείτε στο νησί θα καταλάβετε τι εννοούν.

    Το κανάλι Travel Inspiration μάς ταξιδεύει μέσα από ένα άκρως καλοκαιρινό βίντεο στην Κίμωλο και μας κάνει να ανυπομονούμε να την επισκεφτούμε. Προορισμός μας, η παραλία Πράσσα, που θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη του νησιού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πράσσα: Η παραλία της Κιμώλου που μαγεύει με τα νερά της

    travelgo.gr
    Η παραλία Πράσσα θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη του νησιού (πηγή: Travel Inspiration)

    Αν βρεθείτε στην Κίμωλο, μια βουτιά στα Πράσσα επιβάλλεται. Γνωστή και ως «Άσπρη Κιμωλία» λόγω της χαρακτηριστικής άσπρης άμμου που προέρχεται από τα πετρώματα της κιμωλίας, η παραλία αυτή είναι μία από τις ομορφότερες των Κυκλάδων. Τα Πράσσα βρίσκονται στο βορειανατολικό τμήμα της Κιμώλου εντός του όρμου Πηγάδι, σε απόσταση περίπου 6 χλμ. από το λιμάνι του νησιού. Ολόλευκη, χοντρή άμμος, φανταστικά τιρκουάζ νερά και θαλασσινές σπηλιές προς εξερεύνηση συνθέτουν το παραδεισένιο σκηνικό.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο, ενώ λειτουργεί και beach bar. Ωστόσο, υπάρχει αρκετός χώρος για όσους θέλουν να απλώσουν την πετσέτα τους, καθώς και κάποια αρμυρίκια για φυσική σκιά. Στην άκρη του όρμου Πηγάδι, στον κάβο του Αγίου Γεωργίου βρίσκει καταφύγιο μέσα σε θαλάσσιες σπηλιές η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, ενώ ακριβώς απέναντι από την παραλία, βρίσκεται η νησίδα Πρασονήσι.

    Δείτε την παραλία Πράσσα στο βίντεο

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider