Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Sat 15.3°C
    Clouds

    Aσσος: Το χωριό - κόσμημα της Κεφαλονιάς

    ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Aσσος: Το χωριό - κόσμημα της Κεφαλονιάς

    Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς, κοντά στη διάσημα παραλία του Μύρτου, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας. Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, η Άσσος μοιάζει βγαλμένη από καλοκαιρινό πίνακα ζωγραφικής

    Νησί προικισμένο απλόχερα από τη φύση, που παντρεύει αριστοτεχνικά το πράσινο με το μπλε και συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με μια έντονη αύρα πολιτισμού, η Κεφαλονιά δεν είναι τυχαία ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ονειρεμένες παραλίες, εντυπωσιακά σπήλαια και γραφικά χωριά μαγεύουν τους επισκέπτες.

    Δεν γίνεται να επισκεφτείτε την Κεφαλονιά και να μην πάτε στην Άσσο. Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια, αυτό το παραθαλάσσιο χωριό μοιάζει βγαλμένο από καλοκαιρινό πίνακα ζωγραφικής. Ναι, η Άσσος είναι τόσο όμορφη όσο και στις φωτογραφίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ασσος Κεφαλονιάς: Ενα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας

    travelgo.gr
    Η Άσσος είναι έρωτας με την πρώτη ματιά (πηγή: Shutterstock)

    Πεύκα και κυπαρίσσια, μια καταπράσινη χερσόνησος, ένα βενετσιάνικο κάστρο, σπίτια βαμμένα σε ζωηρά χρώματα και διάφανα νερά που αστράφτουν στον ήλιο. Στη βορειοδυτική πλευρά της Κεφαλονιάς, περίπου 30 χλμ. από το Αργοστόλι και μια ανάσα από τη διάσημη παραλία του Μύρτου, βρίσκεται ένα χωριό που είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Η Άσσος δεν είναι μόνο ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στην Κεφαλονιά, αλλά κι ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας.

    travelgo.gr
    Αγκαλιασμένη από πλούσια βλάστηση και τιρκουάζ νερά, η Άσσος είναι ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας (πηγή: Shutterstock)

    Εδώ, η παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική με τα χρωματιστά σπίτια έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό. Το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες και τα γιοτ, η κεντρική βοτσαλωτή παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και οι δεκάδες παραλίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, συνθέτουν ένα σκηνικό που κερδίζει κάθε ταξιδιώτη.

    travelgo.gr
    Η Άσσος διαθέτει μια υπέροχη παραλία (πηγή: Shutterstock)

    Αν βρεθείτε στην Άσσο, μην παραλείψετε να ανεβείτε μέχρι το βενετσιάνικο κάστρο στον απέναντι λόφο, που προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Το κάστρο της Άσσου μαζί με εκείνο του Αγίου Γεωργίου θεωρούνται τα σπουδαιότερα της Κεφαλονιάς. Χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας, με στόχο να συμβάλει στην καλύτερη προστασία του νησιού από τους πειρατές και τις ναυτικές επιδρομές. Σε αυτό το κάστρο δόθηκαν σημαντικές μάχες για την υπεράσπιση του νησιού, ενώ για μερικές δεκαετίες χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος ως φυλακή. Ο διάσημος Βρετανός στρατηγός Τσάρλς Τζέιμς Νάπιερ το περιγράφει σαν «ισχυρότερο ακόμα και από το Γιβραλτάρ». Οι επισκέπτες μπορούν να δουν ανάμεσα στα ερείπια, πολύ κοντά στη κεντρική πύλη, την ερειπωμένη καθολική εκκλησία του Αγίου Μάρκου.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr

    Δείτε την Άσσο από ψηλά

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider