Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ηράκλειο
    Sun 19.8°C
    Clear

    Μάταλα: Η ιστορία της θρυλικής παραλίας της Κρήτης

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μάταλα: Η ιστορία της θρυλικής παραλίας της Κρήτης

    Στα Μάταλα της Κρήτης, στο καταφύγιο των χίπις στα '60s, διαδραματίζεται η «Παραλία» της ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα μέρος με ιστορία χιλιάδων ετών.

    Η νέα σειρά της ΕΡΤ «Η Παραλία» μας ταξιδεύει κάθε βράδυ στα Μάταλα της Κρήτης το 1969 όταν η παραλία έσφυζε από ζωή αφού είχε γίνει τόπος διαμονής πολλών χίπις που είχαν έρθει από πολλές χώρες του κόσμου. Η κοινότητα που είχε διαμορφωθεί αποτελούσε κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης για χιλιάδες «Παιδιά των Λουλουδιών» που ήθελαν να δουν τι συμβαίνει στα Μάταλα.

    Τα Μάταλα βρίσκονται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου στο φυσικό λιμανάκι στον κόλπο της Μεσσαράς με την παραλία να κατοικείται ήδη από την αρχαιότητα. Το συνολικό μήκος της είναι 250 μέτρα και αποτελείται από άμμο και βότσαλα, ενώ της έχει απονεμηθεί μπλε σημαία. Προστατεύεται δε στα πλαίσια του Natura 2000, ενός Παγκόσμιου δικτύου για τις προστατευόμενες περιοχές που καθιερώνονται για να βεβαιώσουν τη μακροπρόθεσμη επιβίωση αυτών.

    Οι σκαλιστές σπηλιές που βλέπει κανείς στην παραλία λαξεύτηκαν από ανθρώπινο χέρι πριν από χιλιάδες χρόνια και εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως κατοικίες, αλλά και σαν τάφοι κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων.

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider