Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κύθηρα
    Mon 18°C
    Clouds

    Κύθηρα: 7 ξεχωριστά μέρη για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κύθηρα: 7 ξεχωριστά μέρη για φαγητό

    Εστιατόρια, ταβέρνες και παραδοσιακά καφενεία που θα δώσουν μια αξέχαστη γεύση στις διακοπές σας στα Κύθηρα.

    Γραφικά χωριά, παραλίες άγριας ομορφιάς, μαγευτικά κάστρα, σπήλαια και καταρράκτες σάς περιμένουν στα Κύθηρα, ένα νησί με μια μοναδική γοητεία, στο σταυροδρόμι του Ιόνιου, του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους.

    Τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα με τις κορυφαίες εμπειρίες στα Κύθηρα. Το ξεροτήγανο, η κυθηραϊκή παραλλαγή της δίπλας, το θυμαρίσιο μέλι του νησιού και τα διάσημα τσιριγώτικα λαδοπαξίμαδα θα σας κερδίσουν με τη νοστιμιά και την ποιότητά τους. Κατά την παραμονή σας στο νησί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κυθηραϊκή κουζίνα αλλά και πιο δημιουργικές γεύσεις που έχουν σαν βάση τους τα τοπικά υλικά. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στα Κύθηρα.

    Ταβέρνα Φιλιώ

    travelgo.gr
    Πηγή: Ταβέρνα Φιλιώ

    Στο καταπράσινο χωριό Κάλαμος, αξίζει να κάνετε μια στάση στην ταβέρνα Φιλιώ που σερβίρει καλομαγειρεμένα παραδοσιακά πιάτα με προϊόντα από το περιβόλι της οικογένειας, μέσα σε μια αυλή με δέντρα. Ο Νίκος και η Κατερίνα διαλέγουν κάθε μέρα τα πιο φρέσκα υλικά, και από νωρίς ξεκινούν την προετοιμασία των πιάτων. Ο κοκκινιστός κόκορας με σπιτικά μακαρόνια, το λεμονάτο κατσικάκι, το τηγανόψωμο και τα κοκκινιστά σαλιγκάρια είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα.

    Φαμίλια

    Familia
    Familia
    Πηγή: Familia

    Στη Φράτσια, ένα μικρό και ήσυχο χωριό, στη μέση των Κυθήρων, η ταβέρνα Φαμίλια σερβίρει νόστιμα πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με προϊόντα εποχής. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τους κρεμμυδοντολμάδες, τα τσιγαριαστά χόρτα, τις τραγανές και αρωματισμένες με σκόρδο πατάτες, τις μελιτζάνες με ξινόχοντρο, την ταραμοσαλάτα με φάβα και τον κρασάτο κόκορα με ροδοπέταλα.

    Ψωμολαδέα

    travelgo.gr
    Πηγή: Ψωμολαδέα

    Αν βρεθείτε στον γραφικό Αβλέμονα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε εστιατόριο Ψωμολαδέα, για ιδιαίτερα και δημιουργικά πιάτα με ποιοτικά υλικά. Αν αναρωτιέστε για το όνομά του, αυτό προέρχεται από μια σαλάτα των Κυθήρων. Δοκιμάστε το δεμάτι μελιτζάνας με κιμά από μοσχάρι γάλακτος, πάνω σε καπνιστή σάλτσα από λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, το κριθαρότο με φιλέτο τσιπούρας, γαρίδες, μύδια και κρητικό απάκι και το τσιριγώτικο αρνάκι γάστρας.

    Σκάνδεια

    Skandeia
    Skandeia
    Πηγή: Σκάνδεια

    Βάλτε στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στην Παλαιόπολη, κοντά στον Αβλέμονα, για να φάτε στην Σκάνδεια. Σε μια υπέροχη αυλή, κάτω από τα δέντρα, θα δοκιμάσετε τοπικά πιάτα με φρέσκα λαχανικά από το μποστάνι τους (μη χάσετε τις μελιτζάνες με ξινόχοντρο και το κατσικάκι «Σκάνδεια», σιγοψημένο στις κληματόβεργες), αλλά και ολόφρεσκα ψάρια που προμηθεύονται από ντόπιους ψαράδες.

    Ο Πλάτανος

    Στη γραφική πλατεία του Μυλοποτάμου, κάτω από τους μεγάλους πλάτανους, βρίσκεται το παραδοσιακό καφενείο «Ο Πλάτανος», όπου θα δοκιμάσετε από γεμιστούς κολοκυθοανθούς μέχρι κόκορα κρασάτο, γουρουνόπουλο στον φούρνο και ντόπια σπιτικά γλυκά. Μπείτε στο εσωτερικό του για να δείτε το δάπεδο με τα αυθεντικά πλακάκια εποχής και το ξύλινο, ζωγραφιστό ταβάνι.

    Πανάρετος

    travelgo.gr
    Πηγή: Πανάρετος

    Στην κεντρική πλατεία του Ποταμού, o Πανάρετος αποτελεί κλασική στάση για νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα. Στην κουζίνα του μπαίνουν μόνο ντόπια λαχανικά και κρέατα, μαγειρεμένα με εξαιρετικό τσιριγώτικο ελαιόλαδο. Μην παραλείψετε τα σκιουφιχτά με σύγκλινο, το ψαρονέφρι με σάλτσα και θυμάρι, την κολοκυθόπιτα και το ξινόχοντρο με μελιτζάνες.

    Πιέρρος

    Δεν γίνεται να επισκεφθείτε το Λιβάδι και να μην φάτε στον Πιέρρο, ένα εστιατόριο-σταθερή αξία, που από το 1950 φημίζεται για την παραδοσιακή, σπιτική κουζίνα του και τα μαγειρευτά του. Δοκιμάστε μοσχαράκι λεμονάτο, κοτόπουλο κοκκινιστό και οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider