Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 21.5°C
    Clear

    Πλατιά: Γνωρίστε την αυθεντική ελληνική μαγειρική στη Νάξο

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πλατιά: Γνωρίστε την αυθεντική ελληνική μαγειρική στη Νάξο

    Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

    Το εστιατόριο Πλατιά είναι ένας πολύ καλός λόγος για να διανύσετε τα 6 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου μέχρι το χωριό Γαλήνη. Πρόκεται για ένα παραδοσιακό και ήσυχο χωριό, με έναν εύφορο κάμπο, γεμάτο με φάρμες και περιβόλια, να απλώνεται μπροστά του. Είναι ο κάμπος στον οποίον αναφέρεται ο Νίκος Καζαντζάκης όταν κάνει λόγο για τις καλοκαιρινές του διακοπές, στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο».

    Το εστιατόριο βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και αποτελεί μία από τις καλύτερες διευθύνσεις της Νάξου για αληθινή παραδοσιακή κουζίνα.

    Platia Naxos
    Platia Naxos

    Στην όμορφη αυλή της Πλατιάς θα νιώσετε σαν να τρώτε στο σπίτι σας. Όλα τα πιάτα που θα δοκιμάσετε είναι πολύ προσεγμένα και φτιαγμένα με αγνά, φρέσκα προϊόντα, δικής τους παραγωγής.

    Platia Naxos
    Platia Naxos

    Χωριάτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα, κρεμμυδοφωλιές, ρεβυθάδα φούρνου, καλόγερος (μελιτζάνα με μοσχάρι και ντόπιο τυρί), κοκκινιστός κόκορας με μακαρόνια και χοιρινό με γλυκοπατάτες είναι μερικά από τα πιάτα που θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Επίσης, στο μενού θα βρείτε κρέατα στα κάρβουνα, από ντόπιους κτηνοτρόφους. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ντόπιο κρασί και ρακί (στροφιλιά στα Ναξιακά) που φτιάχνονται από τα αμπέλια τους.

    Platia Naxos
    Platia Naxos

    Το εστιατόριο Πλατιά θα σας κερδίσει όχι μόνο με τα πιάτα του, αλλά και με τα πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα μαγειρικής που προσφέρει. Αν αγαπάτε τις φίνες γεύσεις και τις συνταγές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, αξίζει να κλείσετε θέση για τα μαθήματα που γίνονται στην αυλή του εστιατορίου. Είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

    Platia Naxos
    Platia Naxos

    Η κυρία Βούλα, ψυχή του εστιατορίου και εξαιρετική μαγείρισσα η ίδια, θα σας μυήσει στα μυστικά της παραδοσιακής μαγειρικής.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το εστιατόριο διαθέτει τη δική του φάρμα και τα δικά του περιβόλια για να προμηθευτείτε φρέσκα λαχανικά για τη μαγειρική σας.

    travelgo.gr

    Στην Πλατιά θα φάτε πολύ καλά, θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για την ελληνική κουζίνα και θα φύγετε με αξέχαστες γευστικές αναμνήσεις.

    Πληροφορίες

    Γαλήνη, Νάξος

    Τηλ. 22850 62617

    [email protected]

    www.platianaxos.com

    Facebook

    Instagram

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider