Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αίγινα
    Fri 20.1°C
    Clear

    Αίγινα: Τα στέκια των καλοφαγάδων

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αίγινα: Τα στέκια των καλοφαγάδων

    Ουζερί, ψαροταβέρνες αλλά και εστιατόρια που σερβίρουν δημιουργική κουζίνα στο αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού, μία ώρα από την Αθήνα

    Η Αίγινα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές επιλογές για αποδράσεις όταν θέλουμε να αλλάξουμε τον αέρα μας εύκολα και γρήγορα. Και αυτή η εποχή είναι ιδανική για να την εξερευνήσουμε. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού δεν προσφέρει μόνο ωραίες διαδρομές στην ιστορία και τη φύση, αλλά και μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Αυτά είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα μας στέκια για φαγητό στην Αίγινα.

    Σκοτάδης

    Skotadis
    Skotadis

    Με ιστορία που κρατά από το 1945, ο Σκοτάδης αποτελεί σταθερή αξία για ψάρι και θαλασσινά στην πόλη της Αίγινας. Εκτός από τις κλασικές επιλογές, εδώ θα βρείτε και πιο δημιουργικές και ιδιαίτερες γεύσεις. Καπνιστή φάβα, μαρινάτος γαύρος, χταπόδι μαριναρισμένο με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης, φρικασέ ψαριού και κριθαρότο θαλασσινών είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που μπορείτε να συνδυάσετε με κάποιο από τα παλαιωμένα τσίπουρα και αποστάγματα και να απολαύσετε με θέα τα ψαροκάικα.

    Δρομάκι

    travelgo.gr

    Για μαγειρευτά και παραδοσιακά πιάτα, μία από τις τοπ επιλογές είναι το Δρομάκι, που στρώνει τα τραπέζια του σε μια ωραία τοποθεσία στο λιμάνι δίπλα στο κύμα. Στο μενού θα βρείτε κρέατα της ώρας και ψητά, σπιτικά μαγειρευτά, φρεσκοκομμένες σαλάτες, πεντανόστιμα ζυμαρικά, όλα φτιαγμένα με μεράκι.

    Κάππος Έτσι

    travelgo.gr

    Για ελληνική δημιουργική κουζίνα σας προτείνουμε το Κάππος 'Ετσι, που βρίσκεται σε ένα από τα παραδοσιακά σοκάκια του νησιού κοντά στο λιμάνι. Στην όμορφη αυλή του θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα όπως σπαγγέτι με πέστο φιστικιού και ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας, μέλι και θυμάρι.

    Μπάμπης

    travelgo.gr

    Στον Μπάμπη, τη φημισμένη ταβέρνα στην Aκτή Τότη Χατζή, τα τραπέζια δίπλα στο κύμα και οι φοίνικες που φωτίζονται το βράδυ δημιουργούν ειδυλλιακό περιβάλλον για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι, μεγάλη ποικιλία θαλασσινών αλλά και σπέσιαλ μαγειρευτά (όπως κοτόπουλο με φιστίκι Aιγίνης και ανθότυρο).

    Καβουρόπετρα

    Kavouropetra
    Kavouropetra

    Στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σουβάλα, θα βρείτε την Καβουρόπετρα, μια οικογενειακή ταβέρνα που σερβίρει καλό φαγητό με θέα σε ένα γραφικό λιμανάκι. Πέρα από φρέσκο ψάρι και πιάτα με θαλασσινά, σερβίρει και ωραιότατους μεζέδες και ορισμένα μαγειρευτά.

    Νώντας

    travelgo.gr

    Δε νοείται να επισκεφθεί κάποιος το λιμανάκι της Πέρδικας και να μην πραγματοποιήσει στάση για φαγητό στον Νώντα. Από το 1936 μέχρι και σήμερα, αυτή η ξακουστή ψαροταβέρνα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γευστικούς προορισμούς στο νησί. Σε ένα υπέροχο μπαλκόνι με θέα στο νησάκι Μονή και τις ακτές της Πελοποννήσου, η ψαροταβέρνα του Νώντα σερβίρει πάντα φρέσκο ψάρι και διαλεχτά θαλασσινά - από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής κατευθείαν στο πιάτο. Στο μενού θα βρείτε επίσης ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, μαγειρευτά και ψητά στα κάρβουνα.

    Στέκι του Κυνηγού

    Αξίζει να απομακρυνθείτε για λίγο από τη θάλασσα και να επισκεφθείτε τον ορεινό οικισμό του Ανιτσαίου για να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κουζίνα στο Στέκι του Κυνηγού. Σκεφτείτε ζουμερή μπριζόλα στα κάρβουνα, παϊδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας και κόκορα κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider