Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Λακωνία
    Thu 15°C
    Clear

    Λακωνική Μάνη: 10 ταβέρνες με καλό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Λακωνική Μάνη: 10 ταβέρνες με καλό φαγητό

    Συγκεντρώσαμε δέκα από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Λακωνική Μάνη - Διευθύνσεις για παραδοσιακές τοπικές γεύσεις, αλλά και για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, σε έναν συναρπαστικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου

    Από το Γύθειο με το νησιωτικό αέρα, την ιστορική Αρεόπολη, το παραδοσιακό Οίτυλο και το πανέμορφο Λιμένι μέχρι τον Διρό με τα περίφημα σπήλαια, τον Γερολιμένα με το μαγευτικό κολπίσκο, την εντυπωσιακή Βάθεια, το γαλήνιο λιμανάκι του Πόρτο Κάγιο και το ακρωτήρι Ταίναρο, το ταξίδι στη Λακωνική Μάνη είναι μια αξέχαστη εμπειρία όλες τις εποχές.

    Το φαγητό σε γραφικά λιμανάκια και πέτρινες πλατείες κάνει την περιήγηση σε αυτό τον τόπο ακόμα πιο απολαυστική. Στις ταβέρνες της περιοχής τα πιάτα γεμίζουν με κάθε είδους νοστιμιές από εκλεκτά ντόπια προϊόντα, αλλά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που ξεφορτώνουν καθημερινά τα καΐκια. Επιλέξαμε 10 ψαροταβέρνες, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία στη Λακωνική Μάνη και σας τα συστήνουμε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λακωνική Μάνη: 10 ταβέρνες που αξίζει να τιμήσετε

    Το Μαυρομιχαλαίικο, Αρεόπολη

    travelgo.gr
    Πηγή: Το Μαυρομιχαλαίικο

    Αν επισκεφτείτε την Αρεόπολη, μια επίσκεψη στο Μαυρομιχαλαίϊκο για μαμαδίστικο φαγητό, επιβάλλεται. Θα το βρείτε στον κεντρικό λιθόστρωτο πεζόδρομο, σε ένα ιστορικό και πετρόκτιστο κτίριο του 1818, παλιά οικία του Νικόλα Μαυρομιχάλη, μουσικού, και του Στυλιανού Μαυρομιχάλη τέως υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Η κουζίνα του βασίζεται στα τοπικά προϊόντα και υλικά αλλά και στο σπιτικό τρόπο μαγειρέματος από την μητέρα του Πέτρου, σημερινού ιδιοκτήτη. Η ατμοσφαρική αίθουσα με τις λιθόκτιστες καμάρες θα σας ταξιδέψει στον χρόνο. Το μαγαζί διαθέτει και ταράτσα με υπέροχη θέα στην πόλη, τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

    Μπάρμπα Πέτρος, Αρεόπολη

    travelgo.gr
    Πηγή: Μπάρμπα Πέτρος

    Η παλαιότερη ταβέρνα της Αρεόπολης (από το 1926) σερβίρει σπιτικό φαγητό σε αυλή, ταράτσα και πεζόδρομο. Στον Μπάρμπα Πέτρο θα βρείτε κλασικά μαγειρευτά αλλά και πιο πειραγμένες συνταγές. Χαρακτηριστικά πιάτα του τα σπιτικά σουτζουκάκια, το γουρουνόπουλο με δαμάσκηνα, η τσουχτή μακαρονάδα (με αυγό από πάνω), ο κόκορας με χυλοπίτες και τα πιάτα με το φημισμένο σύγκλινο Μάνης.

    Ο Πούλος, Αρεόπολη

    travelgo.gr
    Πηγή: Ο Πούλος

    Το μεζεδοπωλείον Ο Πούλος είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, πολυσύχναστα και παρεΐστικα στέκια της Αρεόπολης. Εδώ θα απολαύσετε νοστιμότατα πιάτα από λαχανικά εποχής και παραδοσιακούς μανιάτικους μεζέδες - άλλοτε σκληροπυρηνικά και άλλοτε με μια πιο μοντέρνα ματιά. Ο γραφικός χώρος του μαγαζιού διαθέτει σύγχρονα στοιχεία και γούστο, κήπο και τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

    Saga, Γύθειο

    travelgo.gr
    Πηγή: Saga

    To Saga στο Γύθειο αποτελεί ιδανική επιλογή για μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις δίπλα στο κύμα. Ξεκινήστε με ψαρόσουπα και διαλέξτε μόνοι σας ανάμεσα στα φρέσκα ψάρια ημέρας. Απολαύστε γευστικές προκλήσεις όπως ψητό χταποδάκι, γαρίδες και καλαμαράκια. To χειμώνα δίπλα στο ζεστό τζάκι και το καλοκαίρι μόλις μια ανάσα από τη θάλασσα.

    Καλή Καρδιά, Γύθειο

    Για καλή σπιτική κουζίνα στο Γύθειο, σας προτείνουμε την Καλή Καρδιά, ένα μαγαζί που ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών και την αγνή μαγειρική του. Ο κατάλογος περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα της Μάνης αλλά και πιο μοντέρνες προτάσεις. Δοκιμάστε την τραβηχτή πίτα με το τυρί, το λουκάνικο με πορτοκάλι και τα τσουχτά μακαρόνια Μάνης.

    Ο Μαύρος Πειρατής, Νέο Οίτυλο

    travelgo.gr

    Η ψαροταβέρνα Μαύρος Πειρατής βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία μπροστά στη θάλασσα, με θέα τον κόλπο του Οιτύλου. Πιάστε τραπέζι στην ξύλινη εξέδρα πάνω στο κύμα για φρέσκο ψάρι από το καΐκι τους, κωλοχτύπα, ψαρόσουπα και αστακομακαρονάδα.

    Ο Φάρος του Παντελή, Καραβοστάσι

    Ολόφρεσκα ψάρια, σωστά ψημένα, υπέροχη γαριδομακαρονάδα, χειροποίητα τυροπιτάκια, πλούσιες σαλάτες και χόρτα του βουνού σε ένα όμορφο περιβάλλον στο Καραβοστάσι Οιτύλου, πάνω από το κύμα ή στη ζεστή σάλα με το τζάκι και τις μεγάλες τζαμαρίες.

    Τάκης, Λιμένι

    Στο Λιμένι, η πιο φημισμένη ψαροταβέρνα είναι ο Τάκης, ο οποίος σερβίρει φρέσκο και σωστά ψημένο ψάρι, ψαρομεζέδες, κλασικά ορεκτικά και θαλασσινές μακαρονάδες σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στο γραφικό λιμάνι, κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα.

    Κουρμάς, Λιμένι

    travelgo.gr
    Πηγή: Κουρμάς

    Ο Κουρμάς αποτελεί σταθερή αξία στο Λιμένι από το 1989 για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που ξεφορτώνουν καθημερινά τα καΐκια των ντόπιων ψαράδων. Την τιμητική τους έχουν η αστακομακαρονάδα και οι γαρίδες. Στα συν η μαγευτική τοποθεσία με την απέραντη θέα στη θάλασσα.

    Porto, Πόρτο Κάγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Porto

    Μία από τις στάσεις που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε σε ένα ταξίδι στη χερσόνησο της Μάνης είναι το Πόρτο Κάγιο, ένα γραφικό φυσικό λιμανάκι κοντά στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το ακρωτήριο Ταίναρο. Εκεί, η ταβέρνα Porto σερβίρει καθημερινά φρέσκο ψάρι από τα νερά του Λακωνικού κόλπου και άλλους λαχταριστούς μεζέδες μπροστά στη θάλασσα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider