Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.3°C
    Clouds

    Ναύπακτος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ναύπακτος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό

    Μερακλίδικοι μεζέδες, παραδοσιακές συνταγές, δημιουργικές γεύσεις και μαγευτική θέα στο ενετικό λιμάνι. Ταξιδεύουμε στη γοητευτική πόλη της Ναυπάκτου και ανακαλύπτουμε τα καλύτερα γευστικά στέκια της

    Η Ναύπακτος είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών που συνδυάζει τα πάντα. Έχει το ενετικό λιμάνι και το καλοδιατηρημένο κάστρο της, που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, έχει βουνό σε κοντινή απόσταση, έχει τις παραλίες της για το καλοκαίρι, έχει και πολλά ταβερνάκια και εστιατόρια για καλό φαγητό.

    Ανάμεσα σε όλα όσα δοκιμάσαμε στη γοητευτική παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, ξεχωρίσαμε μερικά εστιατόρια με παραδοσιακές αλλά και πιο σύγχρονες ελληνικές γεύσεις και σας τα παρουσιάζουμε.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 γευστικές στάσεις στη Ναύπακτο

    Απίκο

    Ναύπακτος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό
    Πηγή: Απίκο Μεζεδοτεχνείο

    Στο κέντρο της Ναυπάκτου, στο γραφικό Στενοπάζαρο, το Απίκο Μεζεδοτεχνείο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για νόστιμους μεζέδες και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Το μενού δίνει έμφαση στα κρεατικά, αλλά θα βρείτε επίσης πιάτα με θαλασσινά. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με φρέσκα υλικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γεμιστό καρβέλι ψωμί με χοιρινές μπουκίτσες, πιπεριές και λιωμένο τυρί, που αποτελεί το signature πιάτο του εστιατορίου.

    Εύ-οίνος

    Ναύπακτος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό
    Πηγή: Εύ-οίνος Μεζεδοπωλείο

    Το μεζεδοπωλεό Εύ-οίνος στο Στενοπάζαρο φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλία πιάτων με κρέας και τις χορταστικές μερίδες του. Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτήριο με ωραία διακόσμηση και ζεστή ατμόσφαιρα. Οι ιδιαίτερες ονομασίες των πιάτων τραβούν την προσοχή. Δοκιμάστε τη φλογέρα του κόκορα, την κατσάδα (κοτόπουλο με μπέικον, γιαούρτι και μαϊντανό) και την τούρτα (πύργος από ψητά λαχανικά και χαλούμι).

    Πάπουλης

    Ναύπακτος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό
    Πηγή: Μεζεδοπωλείο Πάπουλης

    Στον Πάπουλη θα δοκιμάσετε μεζέδες φτιαγμένους με μεράκι, νόστιμα θαλασσινά και μικρά, φρέσκα ψαράκια. Η ψητή σαρδέλα στα κάρβουνα, ο ξυδάτος γαύρος και γεμιστό καλαμαράκι είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα. Το άλλο δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι το μικρό μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα με την όμορφη θέα.

    Κουζίνα Λόη

    Ναύπακτος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό
    Πηγή: Kouzina Loi Nafpaktos

    Το εστιατόριο Κουζίνα Λόη βρίσκεται σε ένα από τα γραφικότερα σημεία της πόλης της Ναυπάκτου, με υπέροχη θέα στο λιμάνι. Στη ρομαντική βεράντα του θα απολαύσετε δημιουργικά πιάτα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με σεβασμό στα ελληνικά αγνά προϊόντα: γιουβέτσι κοτόπουλο με σιουφιχτά μακαρόνια, μπαλοτίνα κοτόπουλο, ποικιλια μανιταριών με αγκινάρα της Ιερουσαλήμ και παπαρδέλες με θαλασσινά είναι μερικές από τις must γεύσεις.

    Amaryllis Lounge

    Ναύπακτος: Τα καλύτερα μέρη για φαγητό
    Πηγή: Amaryllis Lounge

    Ουρανός και θάλασσα, το ενετικό λιμάνι και το κάστρο της Ναυπάκτου, μαγευτική θέα σχεδόν σε όλη την πόλη, όμορφη ατμόσφαιρα, απολαυστικά πιάτα (από πίτσες και ζυμαρικά μέχρι sushi) και ευφάνταστα cocktails. Όλα αυτά συνδυάζονται μοναδικά στο Amaryllis που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο του ενετικού λιμανιού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider