Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αίγινα
    Sun 20.6°C
    Clear

    Νώντας: Η ιστορική ψαροταβέρνα της Αίγινας

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νώντας: Η ιστορική ψαροταβέρνα της Αίγινας

    Το κλασικό στέκι για φρέσκο ψάρι και θαλασσινές γεύσεις στο λιμανάκι της Πέρδικας

    Δε νοείται να επισκεφθεί κάποιος το λιμανάκι της Πέρδικας στην Αίγινα και να μην πραγματοποιήσει στάση για φαγητό στην ξακουστή ψαροταβέρνα του Νώντα. Από το 1936 μέχρι και σήμερα, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γευστικούς προορισμούς στο νησί και σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

    Σε ένα υπέροχο μπαλκόνι με θέα στο νησάκι Μονή και τις ακτές της Πελοποννήσου, η ψαροταβέρνα του Νώντα σερβίρει πάντα φρέσκο ψάρι και διαλεχτά θαλασσινά- από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής κατευθείαν στο πιάτο.

    Στο μενού θα βρεις επίσης ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, μαγειρευτά φτιαγμένα με μεράκι και ψητά στα κάρβουνα. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τις υπέροχες σπιτικές πίτες με χωριάτικο φύλλο και το χταπόδι γιουβέτσι. Και για επιδόρπιο, θα απολαύσεις λαχταριστά γλυκά του κουταλιού που έρχονται ως κέρασμα.

    Φεύγοντας, μην παραλείψεις να αγοράσεις για το σπίτι ή για δώρο κάποιο από τα νόστιμα χειροποίητα προϊόντα του μαγαζιού. Σπιτικές μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, υπέροχο παγωτό, γιαούρτι, σάλτσες και πίτες θα γίνουν σίγουρα τα πιο νόστιμα σουβενίρ από το νησί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι ιδανικός για πάρτι, γαμήλιες δεξιώσεις, βαφτίσεις κι άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

    Πληροφορίες

    Πέρδικα, Αίγινα

    Τηλ. 22970 61233

    www.nontasfishrestaurant.gr

    Facebook

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider