Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.4°C
    Clear

    «Σούρζα Μπουτ»: Βουτιά σε μια παραδεισένια παραλία μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

    ΕΥΒΟΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    «Σούρζα Μπουτ»: Βουτιά σε μια παραδεισένια παραλία μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

    Ένας κρυμμένος παράδεισος στην Εύβοια που αξίζει να ανακαλύψετε.

    Όσο ο καιρός το επιτρέπει τα μπάνια συνεχίζονται, όπως και η αναζήτηση της επόμενης ανεξερεύνητης παραλίας για τις θαλασσινές εξόρμησεις μας. 

    Τι θα λέγατε για μονοήμερη εκδρομή μέχρι την Εύβοια για βουτιές και χαλάρωση σε μια καλά κρυμμένη παραδεισένια παραλία που λίγοι γνωρίζουν; 

    H παραλία «Σούρζα Μπουτ» (δηλαδή «ψιλή άμμος» στα αρβανίτικα) βρίσκεται στη Νότια Εύβοια, πολύ κοντά στο χωριό Ζάρακες (στίγμα παραλίας εδώ).

    Πρόκειται για δύο όρμους με ψιλή άμμο και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά.

    Απολαύστε την πτήση με drone του haanity πάνω από την παραλία

    Στα δεξιά της παραλίας υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά που χωράει τουλάχιστον 30 άτομα και προσφέρει βαθύ ίσκιο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Στα αριστερά της υπάρχουν μερικά βραχάκια που δημιουργούν μια μικρή πισίνα, όπου τα νερά είναι πάντα ήρεμα και η άμμος παχιά και πολύ απαλή. Στην ανατολική πλευρά υπάρχει μια τρίτη παραλία με όμορφο χρώμα, αλλά πετρώδης.

    Πώς θα πάτε

    Για να φτάσετε εκεί απαιτούνται 2 ώρες οδήγησης από την Αθήνα έως την παραλία Ζαράκων και στη συνέχεια για πρόσβαση στη Σούρζα Μπουτ υπάρχουν τρεις επιλογές: 

    1) με σκάφος (3 λεπτά απόσταση) από την παραλία Ζαράκων.

    2) με τα πόδια (800 μέτρα περπάτημα). Δεξιά από την παραλία Ζαράκων ξεκινά μονοπάτι που φτάνει έως την παραλία (προσοχή: υπάρχει ένα μικρό δύσκολο κομμάτι-απότομη κατάβαση προς το τέλος της διαδρομής)

    3) με κανό από την παραλία Ζαράκων.

    Πηγή: haanity

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider