Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 28.6°C
    Clear

    Ημέρα της Γης: Μια φωτογραφική περιήγηση σε 10 ανέγγιχτες γωνιές του πλανήτη

    ΕΛΛΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ημέρα της Γης: Μια φωτογραφική περιήγηση σε 10 ανέγγιχτες γωνιές του πλανήτη

    Με αφορμή την Ημέρα της Γης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε δέκα μέρη του κόσμου που παραμένουν παρθένα

    Ακόμα κι αν η μόλυνση και η ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον είναι καθημερινό φαινόμενο, υπάρχουν ακόμα λίγα μέρη στον πλανήτη όπου η επιρροή μας είναι μικρή. Πολλά από αυτά είναι τόσο απομακρυσμένα που δεν τα φτάνει ούτε ο πιο κοσμογυρισμένος ταξιδιώτης.

    Με αφορμή την Ημέρα της Γης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για έναν καθαρό πλανήτη, πάμε να κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε μερικές ανέγγιχτες γωνιές του κόσμου: από τροπικά δάση και εντυπωσιακά σπήλαια μέχρι νησιά «κρυμμένα» στους αχανείς ωκεανούς.


    Hang Son Doong, Βιετνάμ

    travelgo.gr

    Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Phong Nha Ke Bang και κρύβει μέσα του μία μικρή ζούγκλα και έναν ποταμό. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1991, αλλά οι σπηλαιολόγοι το εξερεύνησαν για πρώτη φορά το 2009. Η ηλικία του υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στα 2 και τα 5 εκατομμύρια χρόνια. Έχει μήκος πάνω από 5 χιλιόμετρα, ύψος 200 μέτρα και 150 μέτρα πλάτος. Οι τεράστιες διαστάσεις του σπηλαίου δημιούργησαν συνθήκες έτσι ώστε να αναπτυχθούν σταλαγμίτες ύψους 70 μέτρων, που σήμερα θεωρούνται υψηλότεροι στον κόσμο.

    Εθνικό Πάρκο Canaima, Βενεζουέλα

    travelgo.gr

    Το Εθνικό Πάρκο Canaima στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα είναι γεμάτο με πανύψηλα βουνά με επίπεδες κορυφές, ενώ εκεί βρίσκεται και ο ψηλότερος καταρράκτης του κόσμου (ύψους 979 μ.), ο οποίος ονομάζεται «Το Πήδημα του Αγγέλου».

    Σοκότρα, Ινδικός Ωκεανός

    travelgo.gr

    Το νησί Σοκότρα που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και ανήκει στη Δημοκρατία της Υεμένης έχει χαρακτηριστεί ως το πιο… εξωγήινο τοπίο της γης. Είναι αρκετά απομονωμένο και φημίζεται για τη μοναδική χλωρίδα του, καθώς το ένα τρίτο των φυτών που βρίσκονται στο νησί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.

    Ναμίμπια, Αφρική

    travelgo.gr

    Η Ναμίμπια είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες στον κόσμο και οφείλει το όνομά της στην ομώνυμη έρημο. Με γιγαντιαίους αμμόλοφους, κρατήρες και καταρράκτες, αποτελεί ένα από τα πιο ανέγγιχτα τοπία στην Αφρική.

    Καμτσάτκα, Ρωσία

    travelgo.gr

    H χερσόνησος Καμτσάτκα, που χωρίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό από την Οχοτσκική Θάλασσα, είναι γνωστή για την άγρια φυσική ομορφιά της. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι τα πολυάριθμα ενεργά ηφαίστεια, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα.


    Εθνικό Πάρκο Daintree, Αυστραλία

    travelgo.gr

    Το Εθνικό Πάρκο Daintree περιλαμβάνει ένα τροπικό δάσος 110 εκατομμυρίων ετών, που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα οικοσυστήματα στη γη με χιλιάδες είδη φυτών και δέντρα ηλικίας άνω των 2.500 ετών.

    Εθνικό Πάρκο Fiordland, Νέα Ζηλανδία

    travelgo.gr

    Το Fiordland National Park είναι ένα πραγματικά μαγικό μέρος στη Νέα Ζηλανδία, με θεαματικούς καταρράκτες, ανέγγιχτα τροπικά δάση, λαμπερές λίμνες και βαθιές κοιλάδες.

    Νησιά Γκαλαπάγκος

    travelgo.gr

    Ένας μικρός παράδεισος είναι τα Γκαλαπάγκος που βρίσκονται βορειοδυτικά της Νότιας Αμερικής και αποτελούνται από συνολικά 13 κύρια, ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, άλλα 6 μικρότερα και γύρω στις 107 βραχονησίδες. Σε αυτό το απομονωμένο αρχιπέλαγος, φυλάσσονται πολλά από τα «μυστικά» της φύσης. Τα Γκαλάπαγκος είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

    Εθνικό Πάρκο Tsingy de Bemaraha, Μαδαγασκάρη

    travelgo.gr

    Πρόκειται για ένα μοναδικό εθνικό πάρκο στη δυτική άκρη της Μαδαγασκάρης που πήρε το όνομά του από τους τεράστιους και μυτερούς σχηματισμούς ασβεστόλιθου που είναι γνωστοί ως Tsingy (σημαίνει «περπάτημα στις μύτες»).

    «Τείχος των Δακρύων», Χαβάη

    travelgo.gr

    Στο νησί Μάουι της Χαβάης, στην κοιλάδα Waihee, υψώνεται ένα καταπράσινο τείχος με 17 καταρράκτες που ρέουν σαν δάκρυα στην πλαγιά του! Ολόκληρη η περιοχή ανήκει στα μέρη με τις περισσότερες βροχές ετησίως στον κόσμο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider