Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Mon 28.1°C
    Clear

    Ταξίδι στις μυστικές λίμνες της Ιταλίας

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξίδι στις μυστικές λίμνες της Ιταλίας

    To CNN βρήκε τις «μυστικές» λίμνες της Ιταλίας που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν.

    Η Ιταλία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως χάρη στις ιστορικές πόλεις της, τις παραλίες και τα νησιά της και, φυσικά, το φαγητό της. Κοντά στους δημοφιλέστερους προορισμούς της γειτονικής χώρας που προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, υπάρχουν και εκείνα τα ανεξερεύνητα μέρη που προσφέρουν μια απόδραση μακριά από τα πλήθη.

    Μιλάμε για τις μαγευτικές λίμνες της Ιταλίας. Όχι όμως για τις διάσημες Κόμο και Γκάρντα, αλλά για τις μικρότερες, «μυστικές» λίμνες: εκείνες που οι ντόπιοι επιλέγουν για ημερήσιες αποδράσεις. To CNN Travel βρήκε έξι από τις καλύτερες. Αν νομίζετε ότι έχετε δει αρκετά από την Ιταλία, αυτές οι λίμνες θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη.

    Λίμνη Turano

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Λάτσιο, της περιοχής γύρω από τη Ρώμη, είναι η λίμνη Turano. Λίγοι επισκέπτες της Αιώνιας Πόλης γνωρίζουν ότι μια ανάσα μακριά, βόρεια της Ρώμης, βρίσκεται ένα μαγευτικό μέρος που συνδυάζει θέα, ιστορία, φαγητό και καθαρό αέρα. Όταν ο Μπενίτο Μουσολίνι διέταξε την κατασκευή αυτής της τεχνητής λίμνης τη δεκαετία του 1930, για την παροχή νερού σε κοντινούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, το τελευταίο πράγμα που περίμενε ήταν να μετατραπεί σε ένα καταφύγιο χαλάρωσης τα Σαββατοκύριακα. Πλησιάζοντας στη λίμνη, το μαγευτικό τοπίο αναγκάζει τους οδηγούς να σταματήσουν σε ένα σημείο με παγκάκια για να απολαύσουν τη θέα. Δύο γραφικά χωριά με πέτρινα σπίτια προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη: το μεσαιωνικό Castel di Tora στην κορυφή του βράχου και το ακόμα παλαιότερο Colle di Tora. Στη λίμνη υπάρχει επίσης μια χερσόνησος με ένα παλιό μοναστήρι. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και οι βοτσαλωτές ακτές διαθέτουν εγκαταστάσεις για να νοικιάσει κανείς κανό και βάρκες.

    Λίμνη Scanno

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όμορφη και μυστηριώδης είναι η λίμνη Scanno, το «μαργαριτάρι» της περιοχής Abruzzo της ανατολικής Ιταλίας. Διάφορες ιστορίες και μύθοι συνοδεύουν αυτήν την καταπράσινη λίμνη σε σχήμα καρδιάς που περιτριγυρίζεται από την οροσειρά των Απεννίνων, προσελκύοντας επιστήμονες και ερευνητές παραφυσικών φαινομένων που προσπαθούν να βρουν εξηγήσεις για περίεργα γεγονότα που μπερδεύουν εδώ και καιρό τους ντόπιους. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στη λίμνη και να κάνουν windsurfing, κωπηλασία και κανό. Επίσης μπορούν να περπατήσουν στο «μονοπάτι της καρδιάς» που κυκλώνει τις όχθες της λίμνης και καταλήγει σε μια εκκλησία και ένα παλιό ερημητήριο, αλλά και να επισκεφθούν το χωριό Scanno.

    Λίμνη Iseo

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων από το Μιλάνο, οι επισκέπτες θα συναντήσουν τη γραφική λίμνη Iseo που σχηματίζεται από το καθαρό νερό των παγετώνων των Άλπεων. Η λίμνη έχει τρία νησιά. Τα δύο μικρότερα είναι ιδιωτικά ενώ το μεγαλύτερο, το Montisola, είναι παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν κανό ή βάρκες για μια ιδιωτική περιήγηση στη λίμνη. Ένα άλλο αξιοθέατο εδώ είναι οι βαμμένες σε ζωηρά χρώματα κατοικίες των ψαράδων που στέκονται σε ξυλοπόδαρα πάνω στο νερό.

    Λίμνη Nemi

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε αυτή τη μικρή λίμνη που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από τα νοτιοδυτικά προάστια της Ρώμης, οι ντόπιοι συρρέουν για κυριακάτικα γεύματα με παραδοσιακά σάντουιτς με χοιρινό porchetta και κόκκινο κρασί. Την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, γερουσιαστές και πλούσιες οικογένειες έρχονταν εδώ για να χαλαρώσουν σε πολυτελή καταφύγια γύρω από τις ακτές της λίμνης, όπου φυτρώνουν ζουμερές φράουλες ανάμεσα σε αρχαία ερείπια και πυκνά δάση. Η λίμνη είναι ηφαιστειακής προέλευσης και βρίσκεται σε έναν ανενεργό κρατήρα. Είναι προσβάσιμη με τα πόδια μέσα από ένα παλιό μονοπάτι που κατηφορίζει από το ομώνυμο χωριό.

    Λίμνη Orta

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η λίμνη Orta είναι ένα από τα μυστικά διαμάντια της περιοχής του Πιεμόντε, που συνήθως αγνοούν οι επισκέπτες που συρρέουν στην κοντινή - και πιο τουριστική - Lago Maggiore. Πρόκειται για είναι ένα ήσυχο και ειδυλλιακό μέρος με γραφικά χωριά, ξωκλήσια και μεσαιωνικούς πύργους στις όχθες της λίμνης. Στη μέση της Orta υψώνεται το μοναστήρι-νησί San Giulio. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ποδήλατο και ιππασία σε μονοπάτια, θαλάσσιο σκι, ακόμη και καταδύσεις.

    Λίμνη Trasimeno

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή η ρηχή λίμνη που σχηματίστηκε πριν από χιλιετίες από τεκτονικές κινήσεις του φλοιού της Γης, βρίσκεται σε ένα λιγότερο τουριστικό μέρος της Ούμπρια, όπου οι ντόπιοι έχουν εξοχικές κατοικίες. Στις όχθες της λίμνης βρίσκονται μεσαιωνικοί οικισμοί και ξύλινες γέφυρες που είναι ιδανικές για παρατήρηση πουλιών και χαλάρωση με θέα το ηλιοβασίλεμα. Στις παραλίες νοικιάζουν εξοπλισμό windsurf και kite.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider