Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.4°C
    Clouds

    Πορτογαλία: Τρία κρυφά «διαμάντια» που αξίζει να ανακαλύψετε

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πορτογαλία: Τρία κρυφά «διαμάντια» που αξίζει να ανακαλύψετε

    Τρεις πορτογαλικές πόλεις που δεν είχατε σκεφτεί να επισκεφθείτε.

    Η Πορτογαλία είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Πέρα από τους διάσημους προορισμούς της χώρας, που συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες, υπάρχουν πολλά κρυφά «διαμάντια» που αξίζει να ανακαλύψετε για λίγες μέρες, με ορμητήριό σας τη Λισαβόνα ή το Πόρτο. Ιδού τρία λιγότερο γνωστά μέρη της Πορτογαλίας για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας.

    Estremoz: Η «λευκή πόλη»

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δύο ώρες μακριά από τη Λισαβόνα, το Εστρεμόζ, με τα παραδοσιακά λευκά σπίτια απλωμένα στην κορυφή ενός λόφου, έχει ονομαστεί «λευκή πόλη» λόγω της αρχιτεκτονικής του, αλλά και των κοιτασμάτων λευκού μαρμάρου που παράγει. Το μάρμαρο Εστρεμόζ είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο, με την πόλη να συμβάλλει στο 90% του συνόλου των παγκόσμιων αποθεμάτων. Προτού εξερευνήσετε τα κτίρια από λευκό μάρμαρο αλλά και το περίφημο κάστρο, πρέπει να περάσετε στην πόλη μέσω των τεσσάρων τειχών της. Χτισμένο κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα, το κάστρο είναι αναμφισβήτητα το κύριο αξιοθέατο της πόλης. Στο εσωτερικό του, ξεχωρίζει ο Πύργος των Τριών Κορώνων ύψους 28 μέτρων, κατασκευασμένος από μάρμαρο, φυσικά. Η περιοχή Alentejo είναι γνωστή για το κρασί της, με πολλούς αμπελώνες που μπορείτε να επισκεφτείτε, συμπεριλαμβανομένου του João Portugal Ramos Wines.

    Ericeira: Για τους λάτρεις του surfing

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Άλλος ένας υπέροχος και λιγότερο γνωστός προορισμός είναι η παραθαλάσσια πόλη Ericeira, στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λισαβόνας. Το κέντρο της Ericeira, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα λευκά και μπλε σπίτια, εξακολουθεί να διατηρεί μια παραδοσιακή γοητεία. Αυτή η μικρή πόλη αποτελεί εδώ και χρόνια έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του σερφ. Μπορεί τα μεγάλα κύματα του Ατλαντικού να προσελκύουν τους σέρφερ, η περιοχή όμως έχει αρκετές όμορφες, αμμώδεις παραλίες που είναι ιδανικές και για οικογένειες. Αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε τις κοντινές ακτές και τα γύρω χωριά, όπως το Santo Isidoro και το Ribamar.

    Aveiro: Η Βενετία της Πορτογαλίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου μία ώρα μακριά από το Πόρτο, το Αβέιρο είναι γνωστό για τα κανάλια του, τα πολύχρωμα σκάφη (barcos moliceiros) και τα κτίρια με έντομα χρώματα. Λόγω αυτών των ομοιοτήτων, η πορτογαλική πόλη-λιμάνι συγκρίνεται εδώ και πολλά χρόνια με τη Βενετία. Η πόλη χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, ενώ η περιοχή ήταν ναυτιλιακό κέντρο και περιοχή παραγωγής άλατος από τους ρωμαικούς χρόνους, γνωστή με το λατινικό όνομα Aviarium. Το σημαντικότερο μνημείο του Αβέιρο είναι το μοναστήρι του Ιησού (Convento de Jesus), το οποίο σήμερα φιλοξενεί το μουσείο της πόλης. Στο μοναστήρι, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα, βρίσκεται ο τάφος της Αγίας πριγκίπισσας Ιωάννας της Πορτογαλίας.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider