Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 29.4°C
    Clear

    Βρυξέλλες: 4 μέρες στην πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βρυξέλλες: 4 μέρες στην πόλη που δεν ησυχάζει ποτέ

    Προτάσεις και πληροφορίες για το πρώτο σας ταξίδι σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές της Ευρώπης.

    Από τον Γιάννη Δημητρέλλο

    «Είναι σαν μια Πελοπόννησος, στο κέντρο της Ευρώπης, αλλά με δέκα εκατομμύρια κατοίκους. Οι περισσότεροι μιλάνε τρεις γλώσσες από το σχολείο», μου λέει ο Έλληνας οδηγός ταξί που με πηγαίνει από το αεροδρόμιο του Σαρλερουά, προς τις Βρυξέλλες, όταν του ζητώ να μου περιγράψει το Βέλγιο με μια πρόταση. Και δεν έχει και τόσο άδικο.

    Το Βέλγιο έχει περίπου 11,5 εκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι ζουν σε μια έκταση περίπου 30.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων (η Πελοπόννησος εκτείνεται σε 21.439 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Οι δύο βασικές γλώσσες είναι τα γαλλικά και τα ολλανδικά, ενώ υπάρχει και μια μειονότητα γερμανόφωνων. Η φλαμανδική διάλεκτος, που θεωρείται συγγενική της ολλανδικής γλώσσας, ομιλείται κυρίως στα βόρεια της χώρας. Όλοι οι Βέλγοι όμως, γνωρίζουν άπταιστα αγγλικά, κάτι που κάνει πολύ εύκολη την πρώτη επαφή του κάθε ταξιδιώτη με την πόλη. Όπως και τη δική μου.

    Επιχείρησα παρακάτω, να καταγράψω τις Βρυξέλλες σε 30 προτάσεις, που εμπεριέχουν σκόρπιες σκέψεις, πληροφορίες και ό,τι άλλο μπορεί να σου χρειαστεί, λίγο πριν το πρώτο σου ταξίδι σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές της Ευρώπης.

    Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider