Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.9°C
    Clouds

    24 ώρες στη Βιέννη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Νικόλας Ραχιώτης
    24 ώρες στη Βιέννη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε

    Αν και μία μέρα δεν είναι αρκετή για να απολαύσετε στο μέγιστο την ομορφιά της Βιέννης, με διάθεση και καλό προγραμματισμό θα καταφέρετε να πάρετε μια καλή γεύση από την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

    Η Βιέννη αποτελεί μία πόλη με αναμφισβήτητη ομορφιά και πλούσια ιστορία. Ανέκαθεν ήταν ένας προορισμός που κινούσε το ενδιαφέρον μου, όμως χρειάστηκε να την επισκεφτώ για να την εκτιμήσω πραγματικά.

    Η πρωτεύουσα της Αυστρίας προσφέρει στον ταξιδιώτη πολυάριθμα αξιοθέατα, καλλιτεχνικούς και γαστρονομικούς προορισμούς. Γνωρίζατε, όμως, ότι μία μέρα στη Βιέννη μπορεί να είναι αρκετή για να απολαύσετε πολλά από αυτά; Σ’ αυτό το κείμενο, λοιπόν, θα βρείτε μερικά από τα πιο σημαντικά και όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε μία μέρα στη Βιέννη.

    Ένα μικρό μάθημα ιστορίας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Προτού ξεκινήσουμε με τον οδηγό μας, ας γνωρίσουμε λίγο την ιστορία της πόλης! Η ιστορία της Βιέννης εκτείνεται χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την ρωμαϊκή της προέλευση, ως την ακμή της κατά τη δυναστεία των Αψβούργων, η πόλη έχει βιώσει στιγμές ακμής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής λάμψης. Δεν θα γινόταν φυσικά να παραλείψουμε και τον σημαντικότατο ρόλο της Βιέννης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, συμπεριλαμβανομένου και του Συνέδριου της Βιέννης. Σήμερα, η Βιέννη αποτελεί μία μοντέρνα και όμορφη πόλη, ικανή να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

    Πώς να μετακινηθείτε στη Βιέννη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Βιέννη διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα δημοσίων μεταφορών, γεγονός που θα διευκολύνει πάρα πολύ την επίσκεψη σας. Ενδεικτικά, εδώ θα βρείτε ορισμένες επιλογές για τη μετακίνηση σας:

    • Μετρό Βιέννης (U-Bahn): Το μετρό είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να μετακινηθείτε γρήγορα στην πόλη. Διαθέτει πέντε γραμμές που καλύπτουν τα περισσότερα αξιοθέατα και περιοχές της Βιέννης. Τα τρένα φεύγουν τακτικά, καθιστώντας το την ιδανική επιλογή για μετακίνηση.
    • Τραμ: Το δίκτυο τραμ της Βιέννης είναι ένας ακόμα εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη. Τα τραμ συνδέουν διάφορες περιοχές και έχουν επίσης πολύ τακτικά δρομολόγια. Η διαφορά είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε παράλληλα τη θέα της πόλης.
    • Λεωφορεία: Τα λεωφορεία συμπληρώνουν τις υπηρεσίες του μετρό και των τραμ, εξυπηρετώντας περιοχές που ενδέχεται να μην καλύπτονται από άλλα μέσα μεταφοράς. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την πρόσβαση σε πιο απομακρυσμένα σημεία.
    • Ποδήλατο: Η Βιέννη προσφέρει ένα σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων που ονομάζεται Citybike Wien, που σας επιτρέπει να νοικιάζετε ποδήλατα από διάφορους σταθμούς σε όλη την πόλη. Είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον και ευχάριστος τρόπος για να εξερευνήσετε τους δρόμους και τα πάρκα της Βιέννης.
    • Ταξί και uber: Τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα στη Βιέννη, και υπηρεσίες όπως το Uber λειτουργούν κανονικά στην πόλη. Είναι βολικά για σύντομες διαδρομές ή όταν προτιμάτε μια πιο άμεση μεταφορά.

    Το σύστημα μεταφορών της Βιέννης περιλαμβάνει επίσης ενιαίες επιλογές εισιτηρίων. H Vienna City Card προσφέρει απεριόριστα ταξίδια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και εκπτώσεις για αξιοθέατα, καθιστώντας την μια πολύτιμη επιλογή για τους τουρίστες. Αν όμως έχετε μόνο μια μέρα στη Βιέννη, η κάρτα μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή.

    Τι να κάνετε σε μία μέρα στη Βιέννη

    Θαυμάστε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η περιπέτεια σας στη Βιέννη δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει αλλού από τον Kαθεδρικό Nαό του Αγίου Στεφάνου. Ο ναός αποτελεί το ιδανικό μέρος να πάρετε την πρώτη γεύση της αυστριακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ανεβείτε και στο νότιο Πύργο και να απολαύσετε μία εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης.

    Εξερευνήστε το κέντρο της πόλης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το κέντρο της Βιέννης αποτελεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης ζωής. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι του κέντρου συνδυάζονται τέλεια με τα (παλιά και νέα) γραφικά κτίρια της αυστριακής πρωτεύουσας. Προσωπικά θα πρότεινα να πάρετε το χρόνο σας και να μη βιαστείτε στη βόλτα σας. Κάθε γωνία έχει και μια διαφορετική λεπτομέρεια, μία διαφορετική ιστορία να πει. Καθόλη την πορεία θα βρείτε μια σειρά από μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια που αξίζει να εξερευνήσετε.

    Επισκεφθείτε τα Kaiserappartements

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Συνεχίζοντας την ημέρα σας στη Βιέννη θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε το εκπληκτικό Παλάτι Hofburg και τα Kaiserappartments, την παλιά κατοικία της οικογένειας των Αψβούργων. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος με πλούσια ιστορία, οπότε αποτελεί και την τέλεια ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες της εποχής.

    Stadtpark: Γαλήνη στην καρδιά της Βιέννης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κάπου κρυμμένο στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Stadtpark, προσφέροντας μια ευκαιρία για απόδραση μέσα στο χάος της πόλης. Εντός του πάρκου θα βρείτε κήπους, λίμνες και μονοπάτια. Το πάρκο διακοσμείται με γλυπτά, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού αγάλματος του διάσημου συνθέτη Johann Strauss. Στο Stadtpark διοργανώνονται επίσης συχνά εκδηλώσεις και συναυλίες. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για ένα διάλειμμα προτού συνεχίσετε την εξερεύνηση της πόλης.

    Απολαύστε ένα παραδοσιακό βιεννέζικο γεύμα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν κάτι πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε, είναι πως η Βιέννη αποτελεί έναν γαστρονομικό παράδεισο. Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας θα βρείτε μια σειρά από υπέροχα πιάτα, όπως το διάσημο Wiener Schnitzel ή το Tafelspitz, το τρυφερό βραστό κρέας με νόστιμο ζωμό. Το Gulasch, ένα παραδοσιακό και αρωματικό στιφάδο κρέατος, είναι επίσης ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε. Σε περίπτωση που αναζητάτε μία πιο οικονομική, αλλά εξίσου γευστική επιλογή, σε όλη την πόλη υπάρχουν street food stands με γεύσεις από την Αυστρία και τον υπόλοιπο κόσμο.

    Θαυμάστε την τέχνη στο Παλάτι Μπελβεντέρε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το επόμενο μέρος της λίστας αποτελεί ίσως και το αγαπημένο μου στην πόλη. Το υπέροχο αυτό συγκρότημα αποτελείται από δύο παλάτια, το Άνω και το Κάτω Μπελβεντέρε. Μεταξύ τους υπάρχουν αριστοκρατικά σχεδιασμένοι κήποι. Μέσα στο παλάτι υπάρχει έκθεση τέχνης με έργα των παγκοσμίου φήμης Gustav Klimt και Egon Schiele. Κάποια από τα πιο αξιομνημόνευτα έργα τέχνης είναι το «Φιλί» του Gustav Klimt και το «Ο Ναπολέων Διασχίζει τις Άλπεις» του Jacques-Louis David.

    The Kiss
    Napoleon Crossing the Alps
    Πηγή: lifessmallworldsbig.com

    Το «Φιλί» απεικονίζει ένα ρομαντικό στιγμιότυπο ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, αιχμαλωτίζοντας την ουσία του έρωτα και του πάθους. Αποτελεί αναμφισβήτητα σύμβολο της πλούσιας καλλιτεχνικής κληρονομιάς της Βιέννης! Ο δεύτερος πίνακας, και ίσως ο αγαπημένος μου, απεικονίζει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη πάνω στο άλογό του, να οδηγεί τα στρατεύματά του μέσα από τα βουνά των Άλπεων. Φήμες λένε πως η αληθινή ιστορία ήταν κάπως διαφορετική, με τον Ναπολέοντα να πραγματοποιεί την ιστορική αυτή η ανάβαση πάνω σε γαϊδούρι. Το κόστος ενός εισιτηρίου που περιλαμβάνει και τα δύο παλάτια ξεκινάει από €24. Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο, αυτό που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε είναι το άνω.

    Αισθανθείτε τη μαγεία της Κρατικής Όπερας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κρατική Όπερα της Βιέννης αποτελεί ένα από τα λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Καθόλη τη διάρκεια του έτους, πραγματοποιούνται εντυπωσιακές παραστάσεις, ικανές να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της τέχνης. Παρά ταύτα, ακόμη κι αν δεν παρακολουθήσετε μια παράσταση, η επιβλητική πρόσοψη της όπερας είναι κάτι που αξίζει να δείτε.

    Απογευματινός καφές και γλυκό στο Café Central

    travelgo.gr
    Πηγή: lifessmallworldsbig.com

    Αν βρεθείτε στη Βιέννη, αναμφισβήτητα δεν μπορείτε να χάσετε το Café Central, ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης. Το εμβληματικό αυτό καφέ έχει ιστορικά αποτελέσει χώρο συγκέντρωσης καλλιτεχνών και διανοουμένων. Πρόκειται για ένα χώρο με πανέμορφο εσωτερικό, ενώ η ζωντανή κλασική μουσική που θα συνοδεύει το γεύμα σας καθιστά την εμπειρία μαγευτική. Αυτό που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε είναι βιεννέζικη τούρτα, ίσως το πιο διάσημο γλυκό του μαγαζιού.

    Κάποιες τελευταίες σκέψεις

    Μολονότι μία μέρα στη Βιέννη μπορεί να μην ακούγεται αρκετή, με διάθεση και καλό προγραμματισμό θα καταφέρετε να αισθανθείτε τον ρυθμό της ζωής στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Από τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου μέχρι το πανέμορφο κέντρο της πόλης, από τα Kaiserappartements στη μαγευτική όπερα και τα καλλιτεχνικά αριστουργήματα του Μπελβεντέρε, η Βιέννη είναι μια πόλη που δεν πρέπει να χάσετε αν σας δοθεί η ευκαιρία!

    Θέλετε περισσότερες ιδέες για ταξίδια; Επισκεφτείτε το blog του Νικόλα Ραχιώτη lifessmallworldsbig.com

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider