Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 22.1°C
    Clouds

    Βόλτα στις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βόλτα στις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

    Αυτές οι χριστουγεννιάτικες αγορές αποτελούν από μόνες τους αφορμή για ένα γιορτινό ταξίδι στη Γερμανία.

    Η Γερμανία είναι γνωστή για τις ιστορικές χριστουγεννιάτικες αγορές της, οι οποίες φιλοδοξούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τις πιο δυνατές και αξέχαστες εμπειρίες. Ζεστό κρασί, παραδοσιακές λιχουδιές, μεσαιωνικές πλατείες, εκκλησίες και κάστρα που μετατρέπονται σε παραμυθένια σκηνικά, σε βάζουν με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις ωραιότερες και πιο ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αγορές που αποτελούν από μόνες τους έναν πολύ καλό λόγο για να ταξιδέψετε στη Γερμανία αυτή την εποχή.

    Βερολίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η γερμανική πρωτεύουσα έχει πάνω από 70 χριστουγεννιάτικες αγορές, με πιο γνωστή την WeihnachtsZauber που λαμβάνει χώρα στην εντυπωσιακή Bebelplatz ανάμεσα σε ιστορικά κτήρια όπως την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, τον Καθεδρικό Ναό St. Hedwig και την ιστορική Alte Bibliothek. Μια παρέλαση από ακροβάτες, χορευτές με ξυλοπόδαρα κι άλλους καλλιτέχνες, καθώς και pop up εστιατόρια που σερβίρουν ελβετικό φοντί και σνίτσελ μέσα σε θερμαινόμενες σκηνές, συμπληρώνουν το γιορτινό σκηνικό.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια πιο ιδιαίτερη και ρομαντική αγορά θα βρείτε στη συνοικία Charlottenburg, η οποία στήνεται μπροστά από το υπέροχο μπαρόκ παλάτι του 17ου αιώνα, με ζωντανή μουσική χορωδίας και 250 πωλητές. Αφού απολαύσετε τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και ζεσταθείτε με κρασί, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στους κήπους του παλατιού.

    • Πότε: 27 Νοεμβρίου-31 Δεκεμβρίου

    Μόναχο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου 2.500 λαμπάκια κοσμούν το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει στην πλατεία Marienplatz του Μονάχου, μπροστά από το νεογοτθικό δημαρχείο. Σε αυτή τη χαρούμενη αγορά, οι εορταστικές δραστηριότητες όπως το Krampus Run (όπου περίπου 300 άτομα ντυμένα με τρομακτικές στολές κάνουν βόλτες στην πόλη) είναι δημοφιλείς τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Αν και πραγματοποιείται μόνο στην πλατεία Marienplatz από το 1972, οι ρίζες της αγοράς λέγεται ότι χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα.

    • Πότε: 27 Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου

    Δρέσδη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης θεωρείται μία από τις πιο όμορφες της Ευρώπης, αλλά η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας (ιδρύθηκε το 1434). Η χριστουγεννιάτικη πυραμίδα ύψους 15 μέτρων, η ρόδα λούνα παρκ και τα περισσότερα από 200 ξύλινα σπιτάκια όπου θα βρείτε τα πάντα (από παραδοσιακά γλυκά και ξύλινα παιχνίδια μέχρι περίτεχνα γυάλινα στολίδια) κλέβουν τις εντυπώσεις. Εδώ πραγματοποιείται το Stollenfest, μια γιορτή αφιερωμένη στο χριστουγεννιάτικο κέικ Stollen. Οι φούρνοι ανάβουν και δουλεύουν πυρετωδώς για να φτιάξουν το μεγαλύτερο κέικ του κόσμου, το οποίο κόβεται σε κομμάτια και μεταφέρεται από ζαχαροπλάστες σε όλη την παλιά πόλη.

    • Πότε: 29 Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου

    Νυρεμβέργη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Christkindlesmarkt της Νυρεμβέργης που στήνεται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, τη Hauptmarkt, είναι μια από τις παλαιότερες και πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο. Οι πάγκοι της ξεχειλίζουν από χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα αμυγδάλου Spekulatius, Lebkuchen (γερμανικά αρτοσκευάσματα με μέλι), ζεστό κρασί και gingerbread.

    • Πότε: 1 Δεκεμβρίου-24 Δεκεμβρίου

    Κολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στον καθεδρικό ναό - ορόσημο της Κολωνίας, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας μοναδικές: το glühwein, χειροτεχνίες και ένα τεράστιο και εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο όμως είναι η δωρεάν συναυλίες και παραστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που έχει περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

    • Πότε: 23 Νοεμβρίου-23 Δεκεμβρίου

    Φρανκφούρτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης είναι μία από τις μεγαλύτερες, παλαιότερες και καλύτερες χριστουγεννιάτικες στη Γερμανία. Οι ρίζες πηγαίνουν πίσω στον 14ο αιώνα. Εδώ θα δοκιμάσετε ψητά κάστανα, σολομό που καπνίζεται επιτόπου, γερμανικές μελόπιτες και τα παραδοσιακά μπισκότα. Και αν θέλετε να πάρετε μερικά πράγματα στο σπίτι, δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε: από αυθεντικά έργα τέχνης μέχρι ξύλινα στολίδια.

    • Πότε: 27 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου

    Λειψία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λειψίας διεκδικεί επίσης τον τίτλο της αρχαιότερης στη χώρα, καθώς έχει ρίζες της πίσω στο 1458. Εδώ, μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο όπου ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ υπέγραψε τη σύμβαση εργασίας του (έμενε εδώ για σχεδόν 30 χρόνια), θα βρείτε από ένα «Μαγικό Δάσος» μέχρι ένα αντίγραφο φινλανδικού χωριού που φτιάχνει τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως καπνιστό σολομό και κρέας ταράνδου.

    • Πότε: 28 Νοεμβρίου-23 Δεκεμβρίου

    Στουτγκάρδη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Stuttgarter Weihnachtsmarkt δεν είναι μόνο μια από τις πιο παραδοσιακές και αγαπημένες αγορές της Γερμανίας, με ιστορία που ξεκινά από το 1692, αλλά και μία από τις πιο φωτογενείς. Οι 200 ​​πάγκοι της αγοράς έχουν φόντο το Παλιό Κάστρο της Στουτγάρδης που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα. Την ώρα που θα ακούτε τις μελωδίες από τοπικές χορωδίες και ορχήστρες τζαζ, θα απολαμβάνετε ζεστό κρασί και maultaschen (ζυμαρικά που μοιάζει με ραβιόλια).

    • Πότε: 29 Νοεμβρίου-23 Δεκεμβρίου

    Φράιμπουργκ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Φράιμπουργκ, μπροστά από το Δημαρχείο στην παλιά πόλη, οι χειροτεχνίες και οι γαστρονομικές απολαύσεις συνδέονται με την τοποθεσία της πόλης κοντά στο μυθικό Μέλανα Δρυμό. Αν προγραμματίσετε σωστά την επίσκεψή σας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε επιδείξεις από φυσητήρες γυαλιού, σεφ ζαχαροπλαστικής και κατασκευαστές κεριών. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε κάτω από το εμβληματικό γοτθικό Freiburg Minster.

    • Πότε: 23 Νοεμβρίου-23 Δεκεμβρίου

    Τρίερ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μετά από 43 χρόνια λειτουργίας, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Τρίερ παραμένει μία από τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές σε όλη τη Γερμανία. Στη μεσαιωνική κεντρική αγορά και μπροστά από το επιβλητικό σκηνικό του καθεδρικού ναού της πόλης, τα 95 όμορφα διακοσμημένα περίπτερα δημιουργούν ένα παραμυθένιο γιορτινό σκηνικό.

    • Πότε: 24 Νοεμβρίου-22 Δεκεμβρίου

    Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία, το Rothenburg ob der Tauber είναι διάσημο για την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του. Η βόλτα στο ιστορικό κέντρο με τα παμπάλαια σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους πύργους, τις πύλες και τα συντριβάνια, αποτελεί μια απόδραση στο χρόνο. Τον Δεκέμβριο, η πόλη γίνεται ακόμα πιο παραμυθένια, με την ετήσια Reiterlesmarkt να κλέβει τις εντυπώσεις.

    Πότε: 1 Δεκεμβρίου-23 Δεκεμβρίου

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider