Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 21.5°C
    Clouds

    Μπράιτον: Μια πόλη γεμάτη χρώματα και ενέργεια

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μπράιτον: Μια πόλη γεμάτη χρώματα και ενέργεια

    Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπράιτον, την παραθαλάσσια πόλη-έκπληξη της νότιας Αγγλίας.

    Σε απόσταση μιας ώρας με το τρένο από το Λονδίνο, το παραθαλάσσιο Μπράιτον - γνωστό και ως «Λονδίνο δίπλα στη θάλασσα» - είναι μια πόλη με τη δική της προσωπικότητα. Έχει κοσμοπολίτικο αέρα, βικτωριανή αισθητική, αξιόλογα εστιατόρια και μπαρ, πρωτότυπα καταστήματα και πολλά πράγματα να κάνετε.

    Το άλλοτε μικρό ψαροχώρι της νότιας Αγγλίας, το οποίο στα τέλη του 18ου αιώνα καθιερώθηκε ως θερινή απόδραση και κατοικία των αριστοκρατών, αποτελεί σήμερα έναν δημοφιλή προορισμό για αποδράσεις με θαλασσινό αέρα όλο τον χρόνο. Το Μπράιτον είναι μια φιλόξενη πόλη γεμάτη χρώματα και με μια ιδιαίτερη ενέργεια, ανοιχτή στη διαφορετικότητα, στις νέες ιδέες και στη δημιουργία.

    Τι θα λέγατε για ένα «εναλλακτικό» ταξίδι στον βρετανικό Νότο; Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός με μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπράιτον.

    Μπράιτον: Αξιοθέατα και βόλτες

    Η παραλία και το Brighton Pier

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η απέραντη παραλία του Μπράιτον κατακλύζεται από ντόπιους και τουρίστες, αποτελώντας το hotspot της πόλης. Είναι η ωραιότερη βόλτα που θα κάνετε στο Μπράιτον. Ένα από τα top αξιοθέατα της παραλίας είναι η προβλήτα (Brighton Pier), ένα ορόσημο της πόλης που χρονολογείται από τη βικτωριανή εποχή. Κατά μήκος της υπάρχουν καφέ, εστιατόρια, αλλά και roller coasters, καρουζέλ και άλλα παιχνίδια, που θα σας κρατήσουν απασχολημένους για πολλές ώρες.

    Θαυμάστε τη μεγαλοπρέπεια του Royal Pavilion

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της πόλης είναι το φανταχτερό Royal Pavilion, το οποίο κάποτε ήταν το «παλάτι αναψυχής» του βασιλιά Γεωργίου του Δ’. Το στολίδι του Μπράιτον εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του, σε σε Ινδο-σαρακηνικό στυλ, ενώ στο εσωτερικό του φιλοξενεί εντυπωσιακά υπνοδωμάτια, επιχρυσωμένες αίθουσες δεξιώσεων και μια αίθουσα μουσικής στολισμένη με δράκους. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, επισκεφθείτε το Brighton Museum & Art Gallery που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ανάμεσά τους, οι κήποι του Royal Pavilion προσφέρονται για πικνίκ το καλοκαίρι ή για πατινάζ στον πάγο το χειμώνα.

    Χαθείτε στα Lanes

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ιστορικό κέντρο της πόλης, με την ονομασία «The Lanes» (τα σοκάκια), είναι το μόνο σημείο του παλιού Μπράιτον που έχει διατηρηθεί και αναπαλαιωθεί. Αυτά τα στενά δρομάκια είναι γεμάτα με ιστορικά κτήρια που στεγάζουν κάθε λογής καταστήματα, γκαλερί και καφέ. Από αντίκες και κοσμήματα μέχρι βιβλία και δίσκους βινυλίου, υπάρχουν πολλοί μικροί «θησαυροί» για να ανακαλύψετε. Προτιμήστε να επισκεφθείτε την περιοχή καθημερινές.

    Shopping στο North Laine

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε μικρή απόσταση με τα πόδια βόρεια από το The Lanes βρίσκεται η γειτονιά North Laine, γεμάτη με second hand καταστήματα, κοσμηματοπωλεία, δισκάδικα, βιβλιοπωλεία, αντίκες και vintage θησαυρούς – κάτι σαν το δικό μας Μοναστηράκι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην Kensington Street για να δείτε γκράφιτι από ντόπιους καλλιτέχνες.

    Θαυμάστε τη θέα από το i360

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο πύργος i360 της British Airways, ένα γυάλινο κουβούκλιο που ανεβοκατεβαίνει, προσφέρει απολαυστική θέα 360° στην πόλη, το Σάσεξ και το South Downs και το Isle of Wight, από ύψος 138 μέτρων.

    Βόλτα στη μαρίνα του Μπράιτον

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται η Brighton Marina, ένας κόμβος καταστημάτων και ψυχαγωγίας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό, σινεμά, μπόουλινγκ, ακόμα και μίνι γκολφ. Μπορείτε να περπατήσετε έως εκεί ή να φτάσετε μέσω του ιστορικού Volks Electric Railway, ο οποίος χρονολογείται από το 1883 και είναι ο παλαιότερος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος στη Βρετανία.

    Επιλογές για φαγητό, καφέ & ποτό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    • Για fish & chips, το βραβευμένο Bardsley's είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, ενώ το The Regency προσφέρει και υπέροχη θέα στη θάλασσα. Αν ο καιρός είναι καλός, πάρτε το φαγητό στο χέρι και απολαύστε το στην παραλία με τον παραδοσιακό τρόπο.
    • Η ιστορική pub The Lion and the Lobster σερβίρει παραδοσιακές συνταγές και ωραίες μπίρες σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον.
    • Το roof garden του The Mesmerist αλλά και το παραθαλάσσιο Tempest Inn είναι δύο καλές επιλογές για craft μπίρα.
    • Το Μπράιτον διαθέτει πολλά εστιατόρια που σερβίρουν διεθνή κουζίνα. Για αργεντίνικη κουζίνα θα πάτε στο Baqueano, για γαλλική στο Petit Pois, για ιαπωνική στο Bincho Yakitori και για πίτσα στο Fatto A Mano.
    • Εξαιρετικό καφέ θα βρείτε στο Pelicano και στο The Roastery στο North Laine, αλλά και στο Tilt στα βόρεια της πόλης.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider