Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 18.2°C
    Clouds

    Τρία εξωτικά νησιά της Ισπανίας που θα σας μείνουν αξέχαστα

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τρία εξωτικά νησιά της Ισπανίας που θα σας μείνουν αξέχαστα

    Δείτε τρία πανέμορφα νησιά για χαλαρωτικές διακοπές στην Ισπανία και πάρτε ιδέες για το επόμενο ταξίδι σας.

    Η Ισπανία έχει ορισμένα από τα πιο εξωτικά νησιά στην Ευρώπη. Πέρα από την Ίμπιζα, τη Μαγιόρκα και την Τενερίφη, που είναι οι διασημότεροι προορισμοί, υπάρχουν αρκετά νησιά «διαµάντια» που προσελκύουν όσους αναζητούν χαλαρωτικές διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και περισσότερη ηρεμία. Τρία τέτοια ισπανικά νησιά σας παρουσιάζουμε παρακάτω για να βάλετε στην ταξιδιωτική λίστα σας.


    Μινόρκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    H Μινόρκα ή Μενόρκα επισκιάζεται από τους διάσημους γείτονές της, την Ίμπιζα και τη Μαγιόρκα. Όσοι όμως επισκέπτονται αυτό το μικρό νησί των Βαλεαρίδων Νήσων μαγεύονται από τους χαλαρούς ρυθμούς, το απέραντο γαλάζιο και τα κρυστάλλινα νερά του. Το Μαό, η πρωτεύουσα της Μινόρκα, είναι χτισμένη στην κορυφή εντυπωσιακών βράχων έχοντας θέα το λιμάνι του νησιού. Η πόλη είναι γεμάτη παλιά αρχοντικά, τα οποία χτίστηκαν όταν το νησί βρισκόταν υπό βρετανική κατοχή. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά tapas bar και εστιατόρια. H Ciutadela είναι μια πανέμορφη πόλη με το γραφικό της λιμανάκι και ένα ιστορικό κέντρο που αξίζει να δείτε. Το νησί διαθέτει 216 χιλιόμετρα ακτογραμμής, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία από παραλίες - από τις απόκρημνες ακτές και τις κοκκινωπές παραλίες του βορρά μέχρι τις χρυσαφένιες αμμουδιές του νότου. Η εντυπωσιακή Cala Macarella είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία του νησιού.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Μινόρκα φιλοξενεί στα δάση, στους αμμόλοφους και στους υδροβιότοπούς της περισσότερα από 220 είδη πουλιών και γύρω στις 1.000 ποικιλίες φυτών σπάνιων ειδών. Επίσης, η Μινόρκα είναι διάσημη για τις καλοκαιρινές παραδοσιακές γιορτές της. Η διεθνής εβδομάδα της όπερας και το διεθνές φεστιβάλ μουσικών οργάνων στο Μαό, καθώς και το θερινό μουσικό φεστιβάλ και οι συναυλίες Capella Davidica στη Θιουταντέγια, είναι τα κύρια πολιτιστικά γεγονότα στο νησί.

    Φορμεντέρα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γνωστή ως η πιο ήσυχη, μικρή αδερφή της Ίμπιζα, η Φορμεντέρα είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και της ηρεμίας. Το νησί αυτό διατηρεί κάτι από την ατµόσφαιρα των ’60s και ’70s, όταν οι hippies βρήκαν στις απομονωμένες παραλίες του το προσωπικό τους καταφύγιο. Είναι το πιο μικρό από τα νησιά που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι με καράβ, είτε από το λιμάνι της Ίμπιζα, είτε από την Ντένια της Βαλένθια. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν φτάσετε στο νησί είναι να χαλαρώσετε στις ονειρεμένες παραλίες του. Οι Caló d’Es Morts, Cala Saona και οι μεγαλύτερες παραλίες Ses Illetes και Es Migjorn, είναι ανάμεσα στις top επιλογές για βουτιές.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχουν έξι πόλεις και χωριά στη Φορμεντέρα. Το Sant Francesc είναι η πρωτεύουσα και το La Savina το μοναδικό λιμάνι. Σημαντικό αξιοθέατο του νησιού είναι οι ιστορικοί φάροι που προσφέρουν εκπληκτική θέα. Αξίζει να δείτε τον φάρο La Mola στο ψηλότερο σημείο του νησιού και να φτάσετε μέχρι το διάσημο Cap de Barbaria όπου μια τρύπα στον βράχο οδηγεί σε ένα μικρό μπαλκόνι με θαυμάσια θέα.

    Λανθαρότε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Λανθαρότε είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό Ωκεανό και το ανατολικότερο. Όποιος έχει επισκεφτεί τα υπόλοιπα Κανάρια, αμέσως καταλαβαίνει πως αυτό το νησί είναι διαφορετικό. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Αφρικής, η Λανθαρότε εντυπωσιάζει με την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά της, τα μοναδικά χρώματα των ηφαιστειακών τοπίων που έρχονται σε αντίθεση με το μπλε του Ατλαντικού, τα χωριά με λευκά σπιτάκια και τις ιδιαίτερες παραλίες της. Αυτό το νησί έχει συνδεθεί με τον καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα César Manrique, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε εκεί. Ο Ισπανός καλλιτέχνης αγωνίστηκε για τη διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής παράδοσης και δημιούργησε έργα στην ύπαιθρο όπως ο Κήπος των Κάκτων ή η μετατροπή του ηφαιστειογενούς σπήλαιού Jameos del Agua σε μία φυσική αίθουσα συναυλιών.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα του νησιού, Arecife εντυπωσιάζει με τα γραφικά της σοκάκια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Timanfaya, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε 25 κρατήρες και να φάτε σε ένα από τα πιο πρωτότυπα εστιατόρια στον κόσμο, το El Diablo, όπου το φαγητό μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας τη φυσική θερμότητα της γης. Στα θέρετρα Puerto del Carmen, στην Playa Blanca και στο Costa Teguise βρίσκονται οι πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, ενώ νότια στη Famara θα συναντήσετε μία ονειρική παραλία λευκής άμμου με σμαραγδένια νερά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider