Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 21.6°C
    Clouds

    Αμβούργο: Η γοητευτική πόλη με τις 2.500 γέφυρες

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αμβούργο: Η γοητευτική πόλη με τις 2.500 γέφυρες

    Ανακαλύψτε μια πόλη - λιμάνι με ξεχωριστή γοητεία και ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Με μεγάλη ναυτική ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και ένα μοναδικό σύνολο καναλιών, γεφυρών, λιμνών και πάρκων, το Αμβούργο δεν θυμίζει καμία άλλη πόλη της Γερμανίας

    Το Αμβούργο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και το μεγαλύτερο λιμάνι της. Δεν είναι παραθαλάσσιο, αλλά είναι ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Έλβας, ο οποίος ρέει για άλλα 100 χιλιόμετρα μέχρι να ενωθεί με τη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλη ναυτική ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και κοσμοπολίτικη γοητεία. Έχει περίπου 2.500 γέφυρες, περισσότερες από όσες η Βενετία και το Άμστερνταμ μαζί!

    Τα εξαιρετικής αισθητικής κτήρια, οι παλιές αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γκαλερί, οι λίμνες και τα καταπράσινα πάρκα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη της Γερμανίας.

    Αμβούργο: Τι θα δείτε

    travelgo.gr
    Το εντυπωσιακό Δημαρχείο του Αμβούργου (πηγή: Shutterstock)

    Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο του Αμβούργου, όπου βρίσκονται το αναγεννησιακό Rathaus (Δημαρχείο), με την περίτεχνη πρόσοψη και τον 112 μέτρων πύργο, ο ναός του Αγίου Πέτρου, το παλαιότερο χρηματιστήριο της Γερμανίας και πολλά ακόμη αξιοθέατα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα της πόλης είναι ο ναός του St Michaelis που θεωρείται η πιο σημαντική μπαρόκ εκκλησία της Βόρειας Γερμανίας. Το ρολόι στο καμπαναριό είναι το μεγαλύτερο στη Γερμανία. Αν ανεβείτε στην κορυφή της, θα απολαύσετε μια εξαιρετική πανοραμική θέα της πόλης.

    Η λίμνη Binnenalster είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, καφέ και πικνίκ. Απολαύστε έναν περίπατο με κατεύθυνση προς την Aussenalster, την άλλη λίμνη της πόλης, που περιβάλλεται από καταπράσινα πάρκα. Αν ο καιρός είναι καλός, θα δείτε ντόπιους να κάνουν κωπηλασία, ιστιοπλοΐα και τζόκινγκ στις όχθες.

    travelgo.gr
    Η προβλήτα του Landungsbrücken (πηγή: Shutterstock)

    Κάντε μια βόλτα στο λιμάνι του Αμβούργου για να νιώσετε τα vibeς της πόλης και να χαζέψετε τα τεράστια εμπορικά πλοία με τα πολύχρωμα κοντέινερ και τα εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια. Πάρτε το καραβάκι από την προβλήτα Landungsbrücken για μια «κρουαζιέρα» στον Έλβα που θα σας δώσει μια καλή γεύση της πόλης: από τις γέφυρες, τα κανάλια και τις τεράστιες αποθήκες, που κάποτε ήταν γεμάτες κιβώτια με μπαχαρικά και κακάο, μέχρι την αριστοκρατική συνοικία Blankenese και την περιοχή HafenCity, μια καινούργια πόλη μέσα στην πόλη (αναμένεται να αποκτήσει την τελική μορφή της έως το 2030).

    travelgo.gr
    Το εντυπωσιακό κτήριο της Φιλαρμονικής του Αμβούργου (πηγή: Shutterstock)

    Θαύμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, το νέο κτήριο της Φιλαρμανονικής στις όχθες του Έλβα (Elbphilharmonie) είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά του Αμβούργου. Το εμβληματικό γυάλινο κτήριο που υψώνεται στα 108 μέτρα έχει ως βάση το κέλυφος μιας οκταώροφης αποθήκης του λιμανιού. Τα χιλιάδες γυάλινα panels αντανακλούν τον ουρανό, το ποτάμι και την πόλη γύρω του. Φιλοξενεί αίθουσες συναυλιών με εξαιρετική ακουστική, πολυτελές ξενοδοχείο (The Westin Hamburg Hotel), εστιατόρια, διαμερίσματα και την Plaza απ’ όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια υπέροχη θέα στην πόλη.

    travelgo.gr
    Το Speicherstadt είναι το μεγαλύτερο συνεχόμενο συγκρότημα αποθηκών του κόσμου (πηγή: Shutterstock)

    Επισκεφθείτε το Speicherstadt, την περιοχή των αποθηκών που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στα κανάλια της συνοικίας αντανακλώνται επταώροφα γοτθικά κτήρια από κόκκινο τούβλο, που κάποτε χρησιμοποιούταν για αποθήκευση καπνού, καφέ και μπαχαρικών. Σήμερα, πολλές από τις παλιές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια και γκαλερί. Το Διεθνές Ναυτικό Μουσείο Αμβούργου, το Miniatur Wunderland (ένα πρωτότυπο μουσείο γεμάτο μινιατούρες, το οποίο διαθέτει την πιο εντυπωσιακή έκθεση μοντελισμού στην Ευρώπη), το Μουσείο Αυτοκινήτων, το Μουσείο Καφέ και το Μουσείο Μπαχαρικών είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες στάσεις στην περιοχή.

    Kunsthalle
    Kunsthalle
    Μέσα στο μουσείο Hamburger Kunsthalle (πηγή: Shutterstock)

    Το μουσείο Hamburger Kunsthalle αποτελεί must προορισμό για κάθε φιλότεχνο. Διαθέτει μια τεράστια συλλογή εκθεμάτων - από τις μεγαλύτερες στη χώρα). Εκτός από αριστουργήματα Γερμανών καλλιτεχνών, θα δείτε και έργα των Πικάσο, Μονέ, Ρενουάρ και Μουνχ.

    travelgo.gr
    Το περίφημο club Kaiserkeller στο St. Pauli (πηγή: Shutterstock)

    Το βράδυ, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ιστορική περιοχή του λιμανιού St. Pauli (οι ποδοσφαιρόφιλοι το γνωρίζουν πολύ καλά για την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα). Με αφετηρία την Beatles-Platz, όπου βρίσκεται το αφαιρετικό και διαδραστικό μνημείο των Beatles (η καριέρα των θρυλικών «Σκαθαριών» ξεκίνησε από αυτήν τη γειτονιά), κάντε μια βόλτα στην οδό Reeperbahn και στα γύρω δρομάκια όπου θα βρείτε θέατρα, μπυραρίες, μουσικές σκηνές και clubs πλάι στη διάσημη red light district του Αμβούργου με τα sex shops και τα strip clubs.

    Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Fischmarkt. Πρόκειται για τη διάσημη ψαραγορά στο λιμάνι της πόλης, που αποτελεί θεσμό από το 1703. Ανοίγει τις πύλες της τα ξημερώματα της Κυριακής και είναι ό,τι πρέπει για να δοκιμάσετε Fischbrötchen (σάντουιτς με ψάρι) και άλλα τοπικά εδέσματα μετά το ξενύχτι.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider