Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.7°C
    Clouds

    Αυτά είναι τα πιο high tech ξενοδοχεία στον κόσμο

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτά είναι τα πιο high tech ξενοδοχεία στον κόσμο

    Ρομπότ στη ρεσεψιόν, ολογραφικές συνεδριάσεις και υποβρύχια μουσικά συστήματα δεν αποτελούν πλέον αντικείμενα… επιστημονικής φαντασίας. Αυτά και άλλα πολλά υπάρχουν ήδη σε ξενοδοχεία υψηλής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών

    Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιταχύνει την τεχνολογική αλλαγή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Οι ανέπαφες συναλλαγές έχουν εξαπλωθεί παντού, τα γυμναστήρια γίνονται εικονικά, η επικοινωνία με τους επισκέπτες γίνεται μέσω smartphones και το self-service έχει γίνει ο κανόνας.

    Ενώ πολλά ξενοδοχεία έσπευσαν να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες λόγω των αλλαγών που έφερε η πανδημία στον τουρισμό, άλλα στηρίζουν την επιτυχία τους στις τεχνολογικές καινοτομίες εδώ και αρκετά χρόνια. Και δεν είναι όλα τόσο ακριβά όσο θα περίμενε κανείς. Από την Ελβετία μέχρι την Κίνα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο high tech ξενοδοχεία του κόσμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    YOTEL, Νέα Υόρκη

    travelgo.gr

    Η αλυσίδα ξενοδοχείων Yotel συνεχώς εκπλήσσει τους πελάτες της με τις καινοτόμες παροχές που προσφέρει. Τα κιόσκια αυτοεξυπηρέτησης κάνουν το check-in και το check-out παιχνιδάκι, ενώ τα φουτουριστικά δωμάτια διαθέτουν έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως το ρυθμιζόμενο SmartBed ™ και ένα Technowall με ρυθμιζόμενο φωτισμό διάθεσης και έξυπνες τηλεοράσεις για εύκολη σύνδεση με τις δικές του συσκευές. Οι τεχνολογικές πρωτοπορίες όμως δεν σταματάνε εκεί. Στο ξενοδοχείο της αλυσίδας στη Νέα Υόρκη που δεσπόζει στην Times Square, πέρα από τις παραπάνω παροχές θα βρείτε και το πρωτοποριακό Yobot ή αλλιώς τον πρώτο ρομποτικό θυρωρό του χώρου αποσκευών στον κόσμο.

    Pengheng Space Capsules Hotel, Σεντζέν, Κίνα

    travelgo.gr

    Αν το μέλλον είναι χωρίς ανθρώπους, το ξενοδοχείο Pengheng Space Capsules στο Shenzhen της Κίνας το αντιπροσωπεύει άριστα. Όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου αποτελείται από ρομπότ, ενώ τα δωμάτια θυμίζουν κουκέτες σε διαστημόπλοιο. Γυαλιστερές επιφάνειες νέον, ρομπότ σερβιτόροι και… αποστειρωμένη διακόσμηση κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να έχουν μπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.
     

    Kameha Grand Zurich, Ζυρίχη, Ελβετία

    travelgo.gr

    Το πολυτελέστατο Kameha Grand Zurich στην Ελβετία κερδίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα χάρη στις εντυπωσιακές «διαστημικές σουίτες» του. Οι τηλεόρασεις έχουν ζωντανή μετάδοση από την NASA TV, ενώ όλα τα έπιπλα - όπως το κρεβάτι που μοιάζει να αιωρείται νικώντας τη βαρύτητα - έχουν δημιουργηθεί με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μαζί με τα επιλεγμένα βιβλία, τη μουσική και τις ταινίες, καθώς και τα πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη Michael Najjar, η διανυκτέρευση εδώ θα μοιάζει με ένα ταξίδι στο σύμπαν.
     

    Hotel Zetta, Σαν Φρανσίσκο

    travelgo.gr

    Στο κέντρο της Silicon Valley, το Hotel Zetta ξεχωρίζει για την αίθουσα εικονικής πραγματικότητας στο λόμπι. Σχεδιασμένος από μια τοπική startup, ο κύβος VR προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα. Κάθε δωμάτιο είναι επίσης εξοπλισμένο με φωνητικό έλεγχο Alexa, ενώ υπάρχουν επίσης κονσόλες Nintendo Switch και ακουστικά Oculus VR, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν τεχνολογία επόμενης γενιάς στην άνεση των δωματίων τους.

    Blow Up Hall 5050, Πόζναν, Πολωνία

    travelgo.gr

    Σχεδιασμένο από τον βραβευμένο με BAFTA καλλιτέχνη Rafael Lozano-Hemmer, το Blow Up Hall 5050 συνδυάζει εστιατόριο, μπαρ, γκαλερί και ξενοδοχείο σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει ρεσεψιόν. Οι επισκέπτες παραλαμβάνουν το «κλειδί» τους μέσω του iPhone που προσφέρει το ξενοδοχείο. Οι ψηφιακές καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις σε όλους τους χώρους, το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό.

    The Atari Hotel, Λας Βέγκας

    travelgo.gr

    Στο Λας Βέγκας ετοιμάζεται να ανοίξει ένα ξενοδοχείο που θα κάνει τους gamers να πετάξουν από τη χαρά τους. Στο πρώτο ξενοδοχείο της Atari η εμπειρία μοιάζει βγαλμένη από το Blade Runner. Έντονα φώτα, αίθουσες παιχνιδιών και διακόσμηση αφιερωμένη στο gaming σύμπαν του γνωστού brand. Στους χώρους του ξενοδοχείου θα υπάρχουν virtual και augmented reality games, εμπορικό κατάστημα, θεματικά εστιατόρια και μπαρ, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να φιλοξενήσουν φίλους στα δωμάτιά τους για μαραθώνιους gaming.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider