Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.1°C
    Clouds

    8 κινηματογραφικά ξενοδοχεία που θα θέλαμε να μείνουμε

    BEST OF
    8 κινηματογραφικά ξενοδοχεία που θα θέλαμε να μείνουμε

    Ξενοδοχεία-πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης που μας εμπνέουν για ταξίδια.

    Ομορφιά, μεγαλείο, μυστήριο… Ένα ξενοδοχείο με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να προσελκύσει την προσοχή όχι μόνο των ταξιδιωτών που αναζητούν μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής, αλλά και των σκηνοθετών του Χόλιγουντ που αναζητούν το ιδανικό σκηνικό για την ταινία τους.

    Από ουρανοξύστες του Τόκιο μέχρι πλωτά παλάτια στην Ινδία, φτιάξαμε μια λίστα με μερικά από τα πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία που έχουμε δει σε ταινίες, για να ταξιδέψουμε με το μυαλό και να ονειρευτούμε τους επόμενους προορισμούς μας.

    Park Hyatt Tokyo, Τόκιο

    Park Hyatt Tokyo, Τόκιο

    Το Park Hyatt Tokyo, στην καρδιά του Τόκιο, είναι ο πολυτελέστατος πρωταγωνιστής του «Lost in Translation», της ταινίας της Σοφία Κόπολα που αφηγείται την παράξενη σχέση δύο Αμερικανών που συναντιούνται τυχαία στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Μαζί με την ονειρική θέα στα νέον φώτα της πόλης και στο όρος Φούτζι στο βάθος, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να απολαύσουν το ίδιο ιαπωνικό ουίσκι που διαφημίζει ο Bill Murray στο New York Bar και να κάνουν μια βουτιά στην ίδια πισίνα που κολυμπάει στην ταινία.

    Beverly Wilshire, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια

    Beverly Wilshire, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια

    Το ιστορικό Beverly Wilshire στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια είναι γνωστό ως το ξενοδοχείου του «Pretty Woman», της ταινίας που μας σύστησε την Τζούλια Ρόμπερτς και έκανε όλες τις γυναίκες να καρδιοχτυπούν το 1990. Μέχρι σήμερα το ξενοδοχείο προσφέρει το ειδικό πακέτο «Pretty Woman For The Day», το οποίο περιλαμβάνει διαμονή στην προεδρική σουίτα, βόλτα για ψώνια στο Rodeo Drive και μια βραδιά στην όπερα του Λος Άντζελες.

    Taj Lake Palace, Ουνταϊπούρ, Ινδία

    Taj Lake Palace, Ουνταϊπούρ, Ινδία

    Βλέποντας την εικόνα του, σαν ένα τεράστιο λευκό μέγαρο που επιπλέει στη μέση της λίμνης, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί το Taj Lake Palace επιλέχθηκε ως σκηνικό για την ταινία του James Bond «Octopussy» το 1983. Αυτό το πανέμορφο παλάτι χτίστηκε το 1746 από τον πρίγκιπα Maharana Jagat Singh II και ανακαινίστηκε τη δεκαετία του '70. Σήμερα, λειτουργεί ως πεντάστερο ξενοδοχείο με 66 δωμάτια και 17 σουίτες που προσφέρουν θέα στη λίμνη Pichola. Στο εσωτερικό υπάρχουν καναπέδες με βελούδινα μαξιλάρια και εξωτικά έργα τέχνης, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν οι λευκές μαρμάρινες βεράντες και μια υπέροχη αυλή με spa.

    Juvet Landscape Hotel, Valldal, Νορβηγία

    Juvet Landscape Hotel, Valldal, Νορβηγία

    Αυτό το πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο αποτελεί το σκηνικό της ταινίας «Ex Machina» (2015). Το Juvet Landscape Hotel βρίσκεται στο Valldal, 200 μίλια βορειοδυτικά του Όσλο, μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος. Πρόκειται για το απόλυτο πάντρεμα της νορβηγικής φύσης και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η θέα προς τον ποταμό και τις γύρω κορυφές είναι μαγευτική.

    Hotel degli Orafi, Φλωρεντία

    Hotel degli Orafi, Φλωρεντία

    Λίγες ταινίες σε εμπνέεουν για ένα ταξίδι στη Φλωρεντία όπως το «Δωμάτιο με θέα» (1985) του Τζέιμς Άιβορι. Οι σινεφίλ μπορούν να κάνουν κράτηση στο ίδιο δωμάτιο του Hotel Degli Orafi που εμφανίζεται στην ταινία. Είναι το δωμάτιο με το νούμερο 414 στον 4ο όροφο και διαθέτει μία από τις πιο ρομαντικές βεράντες στην πόλη με εκπληκτική θέα στον ποταμό Άρνο και στη γέφυρα Ponte Vecchio.

    Timberline Lodge, Όρεγκον

    Timberline Lodge, Όρεγκον

    Οι λάτρεις του ταινιών τρόμου, του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και του Τζακ Νίκολσον, σίγουρα αναγνωρίζουν αυτό το ξενοδοχείο που βρίσκεται έξω από την πόλη Πόρτλαντ του Όρεγκον. Είναι το ανατριχιαστικό Overlook Hotel στη θρυλική ταινία «Η Λάμψη». Αν και τα εσωτερικά γυρίσματα έγιναν στα Elstree Studios στο Hertfordshire της Αγγλίας, το Timberline Lodge είναι αυτό που «δάνεισε» το εξωτερικό του στην ταινία. Το πιο περιζήτητο δωμάτιο είναι το 217 - το μυστηριώδες και στοιχειωμένο δωμάτιο από το μυθιστόρημα του Stephen King, στο οποίο βασίζεται η ταινία.

    Hotel del Coronado, Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

    Hotel del Coronado, Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

    Η εικόνα αυτού του ξενοδοχείου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας από την κλασική ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό» με τη Μέριλιν Μονρόε. Το ιστορικό Hotel del Coronado, το οποίο χτίστηκε το 1886, έχει φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Τόμας Έντισον, ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Κάθριν Χέπμπορν, ο Φράνκλιν Ρούσβελτ και ο Ρίτσαρντ Νίξον.

    Fontainebleau Miami Beach, Μαϊάμι

    Fontainebleau Miami Beach, Μαϊάμι

    Το Fontainebleau Miami Beach, το διάσημο ξενοδοχείο της παραλίας του Μαϊάμι με θέα στον ωκεανό, έχει στο βιογραφικό του αρκετές εμφανίσεις σε ταινίες που άφησαν εποχή. Είναι το εντυπωσιακό ξενοδοχείο που βλέπουμε στην εισαγωγική σκηνή στο «Goldfinger» (1965), ενώ έχει επίσης εμφανιστεί στις ταινίες «Ο Σημαδεμένος» (1983) και ο «Ο Σωματοφύλακας» (1992).  Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν 6 πισίνες και 9 εστιατόρια.

    The Plaza Hotel, Νέα Υόρκη

    The Plaza Hotel, Νέα Υόρκη

    Το εμβληματικό Plaza Hotel, που λειτουργεί από το 1907 στη διασταύρωση της Fifth Avenue και Central Park South στο Μανχάταν, έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, όπως το «Το Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992). Στην ταινία ο μικρός πρωταγωνιστής παίρνοντας λάθος πτήση προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη, όπου καταλήγει να μένει στο Plaza. Πέρα από τη συγκεκριμένη ταινία, στο ξενοδοχείο έχουν πραγματοποιηθεί γυρίσματα για τις ταινίες «North by the Northwest» (1959), «American Hustle» (2013) και «Great Gatsby» (2013).

    Chateau Marmont, Λος Άντζελες

    Chateau Marmont, Λος Άντζελες

    Η Σόφια Κόπολα γύρισε την τέταρτη ταινία της, «Somewhere», το 2010, σχεδόν εξ ολοκλήρου στο Chateau Marmont του Λος Άντζελες, ένα πολυτελές ξενοδοχείο γνωστό για τους διάσημους επισκέπτες του. Επίσης, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο το έχουμε δει στη βιογραφική ταινία «The Doors» (1991) του Όλιβερ Στόουν και στο «La La Land» (2016). Το Chateau Marmont χτίστηκε το 1927 και έγινε το αγαπημένο όλων των Χολιγουντιανών σταρ, συγγραφέων, καλλιτεχνών και μουσικών. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Τζέιμς Ντιν, ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζόνυ Ντεπ, ο Τιμ Μπάρτον είναι μερικές μόνο από τις διασημότητες που αναζήτησαν καταφύγιο στο θρυλικό ξενοδοχείο. Καστ από ολόκληρες ταινίες κατέλυαν στα δωμάτιά του, κάνοντας πάρτι γύρω από την πισίνα, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα την ατμόσφαιρα από εκείνη την εποχή.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider